Läs hela chatten med Caroline af Ugglas

Egensinniga artisten Caroline af Ugglas var sommargäst i Nyhetsmorgon, och snackade musik, konst och ångest. Efteråt chattade hon på tv4.se - läs alla frågor och svar här!

cajsa: Hej Caroline! När man ser dig sjunga så ser man vilken inlevelse du har i allt du framför. Är texten extra viktig för dig?
Caroline af Ugglas: Hej Cajsa! Ja, självklart är texten viktigast. Tar man folks uppmärksamhet bör man väl mena det man säger. :-) Kram

Maggan: HEJ Caroline!! Jag gillar din person jättemycket, MEN låten SNÄLLA gör mig helt upprörd. Jag tycker den legimiterar otrohet bara för att kvinnan inte har uppfört sig som mannen vill. Det är inte kvinnans problem att mannen är otrogen och det tycker jag den här låten handlar om. Det är mannens problem. Helt nedvärdering av kvinnan alltså. Synd att du inte tänkte längre än så. Ha en bra sommar!
Caroline af Ugglas: Hej Maggan. Tyvärr stämmer din tolkning inte riktigt överens med min. Glöm inte att även män kan sjunga "Snälla, snälla". Kram.

karoline: Du är verkligen en förebild, Caroline! Jag lider av svår ångest,hur hanterar du ångest? kramar
Caroline af Ugglas: Genom att påminna mig själv om vad som är viktigt i livet och fokusera på det. Vänner, familj, och att man får vara frisk m m. Glöm inte att äta oich sova ordentligt. Alkohol kan man också vara restriktiv med om man vet att man har ett känsligt psyke. Tjoho!

Mandana: Hej Karolina Har du nytt program nånstans i sommaren i Stockholm? Tack på förhand och trevlig sommar. Mandana Jansson
Caroline af Ugglas: Allsång på skansen 7/7. Och så spelningar hela sommaren. kolla hemsidan www.carolineafugglas.com

andreas: hej? varför sjöng du inte på ny hetsmorgon
Caroline af Ugglas: Dom ville inte höra mig sjunga! :-)

Kerstin: Hej Caroline o tack för din fina musik! Jag undrar,är det sant som jag har läst att du har ADHD och att du aldrig tvättar håret?? Ps.Var alltid den du är,förändra dig inte!! Kram
Caroline af Ugglas: Jag tror alla mer eller mindre har en släng av ADHD. Men när jag var liten ställdes inte så mycket diagnoser. Idag är jag ganska ointresserad av att veta. TGror det är farligt att diagnosticeras eftersom man sen kan skylla på det och kanske blir man tillbakahållen. Jag tvättar håret med balsam varje dag. Men inte med "kli-schampo". Tack! Kram

Suzanna: Hejsan Caroline! För det första så tycker jag att du är vår generations Janis Joplin :) Och för det andra är du så grym på det du gör! :) Jag tänkte fråga hur du hanterar kritiken från media och omgivningen? Tar du till dig någonting eller du ser förbi allt som sägs och skrivs om dig?
Caroline af Ugglas: Precis som när man simmar gäller det att hålla huvudet högt. Ger man sig in i leken får man leken tåla. Det är nog likadant privat för alla, antingen är man älskad eller halvoälskad. Skillnaden är att folk inte skriver om det.

Mona: Hej Caroline! Du är as-cool,verkligen.En förebild för mig,fast jag är 15 år äldre än dig. Välkommen till Skulefestivalen på fredag! Blir det några Janis Joplin låtar ?
Caroline af Ugglas: Självklart för din skull blir det några Janis Joplin-låtar! Ses!

Åsa: Hej Caroline, du är min stora favorit. När ska du ha en egen konsert i Stockholm, kanske Scalateatern skulle kunna vara något???????
Caroline af Ugglas: Jag kommer tillsammans med Tomas Ledin att spela på Solliden 30/7

Bertil: hur hinner du med allt? jag vll bli songerska när jag blir stor hur blev du det? MVH en liten tjej
Caroline af Ugglas: Det är något man bara blir. Eller rättare sagt, måste man så måste man vilket gör att man kämpar och kämpar. Går det bra så blir man glad. Men som sagt, det kan ta tid coh man får kämpa och kämpa och kämpa. Jag har lika många timmar på dygnet som alla andra men sanningen är att jag rullar inte tummarna så ofta. Lycka till puss och kram!

mimmi!: Inte höra dig sjunga? men vi som tittar då? Ville bara säga att du har sån häftig klädstil, var hittar du dina kläder?
Caroline af Ugglas: Jag säger bara Aretta, Aretta, Aretta! Ligger på Bondegatan på Söder. Hon är en sann konstnär! Går man in där går man inte ut tomhänt! Verkligen coolast kläder!

Nicki: Hur gammal är du Caroline?
Caroline af Ugglas: Imorse när jag gick upp var jag 37

tina: hej, har du ingen "hemsida" eller facebook??
Caroline af Ugglas: hemsida, www.carolineafugglas.com

Åsa: Jag bara älskar dig o din enegi, var hittar du den?
Caroline af Ugglas: Mat och sömn. Och självklart trevliga människor man möter och inte att underskatta naturen. Asfalt är inte min starka sida. Det är viktigt att stå med fötterna i leran några dagar i veckan. Och bara lukta skog.

Maggan Solid: Hur mkt hinner du måla numera? Har du utställning på dina tavlor nånstans inom den närmaste tiden? När och var i så fall?
Caroline af Ugglas: Håller på med ett nytt konstprojekt, självklart har jag gansdka dåligt med tid men hösten 2010 hoppas jag på att ha utställning både i Göteborg och Stockholm. Kolla på tavlor på hemsidan www.cugglas.com.

glenn: hej caroline! du är min största idol, kommer du komma till västerås i sommar eller under hösten? :)
Caroline af Ugglas: Håll koll på hemsidan www.carolineafugglas.com

Emy: Vem tyckte du var bäst i melodifestivalen förutom dig själv?
Caroline af Ugglas: Jag tyckte det var en väldigt bra melodifestival i år, nu så här efteråt så tror jag även så som jag tyckte då att Malena, Emilia och Rigo Rigo Rigo. Kram

Olle: Hur tänkte du med tatueringen på högerarmen?? övergångstället
Caroline af Ugglas: Det är Herr Snubblarman. Det finns så mycket skyltar uppsatta överallt. Hur ska vi vara som människor? Ibland är det inte alltid så lätt. Man snubblar, reser sig och går vidare.

Lina: Hej Caroline =) Trodde att jag skulle få höra dig sjunga!! Älskar dig och ditt sätt att se på saker och ting.. Vem är din idol? Puss och kram!!!
Caroline af Ugglas: David Bowie! Iggy Pop. Neil Young. Joplin så klart. Oj vad gammaldags jag är. Så jag säger AMy Winehouse, Duffy också.

Erika Silfverhj: hej ja e erika ingrids dotter. vi kommer att vara på konserten och undrar om man få backstage på ledin konserten den 17 juli i vreta kloster?? vore kul o träffa dig, är familjen med?? kram
Caroline af Ugglas: Jag kommer säkert sälja plattor efter giget och då kan vi kramas.

Nathalie18 väst: hejsan! jag vill bara visa att jag tycker du är bra, en ovanlig röst <33 tycker du om den japanska stilen lolita? jag är en gothic lolita tjej ^^ snälla svara. min syster älskar dg, hela dagarna hör man snälla snälla snälla
Caroline af Ugglas: Tack. Den är väl trevlig. Min dotter är väldigt imponerad. Tittar med stora uppskattande ögon på alla med den stilen.

sara: hur går det med kören,du håller i varje vecka i Stockholm,kan man bli medlem där?hur gör man då?
Caroline af Ugglas: Gå in på körens hemsida, www.korforalla.se. Vi sätter igång igen i slutet av september så håll dig uppdaterad. Hoppas vi ses!

mi: vilken person har påverkat dej mest i livet?
Caroline af Ugglas: Farmor.

anna: har du barn ?
Caroline af Ugglas: Två stycken. Eddie-Lee 8 år och Otis 2. Olivia 14, som är Heinz' barn.

htf: Du skulle ju gärna få komma till grönan nångång!!:) eller har du varit igrönan det här året var det många som sa hej och sånt..?
Caroline af Ugglas: I augusti... kolla på TV4... :-)

Robert: God morgon! Vill bara hälsa och säga att du är suverän, helt grym! Kommer du att dyka upp i Värmlandsskogarna något i sommar? Kram och ha en underbar dag.
Caroline af Ugglas: Titta på Carolines hemsida. Karlskoga tror jag står på turneplanen.

Oliver: hej vad är din älsklings mat??
Caroline af Ugglas: Sushi. Sashimi.

elina: Har du tagit sånglektioner någon gång eller kommer ången bara från hjärtat?
Caroline af Ugglas: Jag är sånglärare så jag har mest gett sånglektioner. Tyvärr är jasg dålig på att själv göra vad jag säger åt andra att göra. Det viktiga med sånglektioner är att man jobbar för att få rösten att hålla. När man sedan gigar går man mest på känsla.

Klara: Hej har du nått smek namn? vilken är din favorit mat Caroline? min är ialla fall taco o piza
Caroline af Ugglas: Carlos.

Lina: Tror du på ett liv efter detta? Kram <3
Caroline af Ugglas: Ja, lite.

Wiwa: Hej sötnos:) Mins när du red på din häst till affären i kungsängen redan där och då la jag märke till att du är en fri och stark person och ville sååå gärna prata med dig - men våga inte. Känner så VÄL igen mig i dig- Många påpekar att jag liknar dig både till utseende och sätt, fast det är nog mest sättet som "smittar" utseendet, du vet gester, miner - kroppsspråk. Nu undrar jag hur i halva friden gör jag om jag vill ta det där samtalet med dig nu- som jag inte vågade då. Jag är ju inte den enda som vill va kompis med dig! Har du något tips- tror du skulle gilla mina hemmagjorda filosofiska teorier:)
Caroline af Ugglas: ¨Nästa gång du ser mig, kom fram och säg hej!

...: Varför ville du ringa mamma efter ditt framträdande ?
Caroline af Ugglas: Min mamma är min mentor.

Lasse B: Hej tjejer. Jag såg att Caroline inte skrev själv men hon behöver tänka till mellan svaren. ;-) Själv har jag tidigare sjungit i kör och är intresserad av hur man hittar henne och kören om man vill göra en nystart. Hoppas ni tar med detta så att jag får veta. Caroline, du är världens UNDERBARASTE människa!
Caroline af Ugglas: www.korforalla.se. Håll dig uppdaterad där så ses vi säkert i höst. >Kolla sidan i början av september.

cajsa: Var åker du helst på utlandssemester?
Caroline af Ugglas: Kroatien. Och snart Malta.

cilla skoglund: I LOVE YOU
Caroline af Ugglas: I love you too! Tack och hej, nu går vi ut i solen och badar! Kramar jag hoppas att vi ses i sommar, vilket vi ju faktiskt kan göra eftersom jag ska spela massor. Pusspusspusspuss

moderator: Nu avslutar vi chatten för i dag! Tack för alla frågor, och tack till Caroline som tog sig tid att svara.

Lasse Granqvist hyllar danska lagkamraterna: ”Väldigt starkt”

Tveksamt om matchen skulle spelats, säger Granqvist som har stor del i att bildproduktionen under de hemska minuterna hölls på respektfullt avstånd.
Christian Eriksens liv räddades tack vare den medicinska expertisen på plats, säger Granqvist. Mycket omskakande händelse och pressen på de danska spelarna att fortsätta matchen var mycket tufft, säger Lundh. Kommer att finnas plats för rannsakan. Man borde kanske i detta läge kunnat tänka utanför ramarna, säger Lundh.

Kardashians sätter punkt: ”Riktigt i graven går de inte”

"Keeping up with the Kardashians" i graven. Efter 20 säsonger och 14 år, men inte helt. Det visar sig att de redan har planer på ny tv produktion, berättar Malin Collin och ger en bild hur familjen fortsätter fascinera och hur de påverkat hela mediaflödet trots att de är kända för ingenting. De är varken skådespelare eller musiker. Kardshians grep tillfället när det fanns och har tjänat enorma pengar.

Så gör du HLR – ”Enda felet du kan göra är att inte agera alls”

Akutsjuksköterskan Camilla Thurell satt hemma och tittade på fotbollsmatchen mellan Danmark och Finland. Att Eriksen vaknade på planen är tack vare att det fanns så fantastisk beredskap. Det är otroligt viktigt att kunna HLR. Det finns endast ett enda fel du kan göra och det är att inte försöka starta hjärtat. Här får du en tydlig genomgång hur det går till.

Christian Eriksen i stabilt tillstånd: ”Otäckt att se familjens oro”

Danska stjärnan Christian Eriksen är kvar på Rigshospitalet efter kollapsen i EM. Här berättar TV4Sportens utsände reporter, Ali Reza om situationen på plats när det utfördes HLR på planen och stämningen på den Danska nationalarenan Parken. Nytt besked kring Eriksens tillstånd väntas meddelas via en presskonferens klockan 10:00, berättar Reza.

”Det finns många godbitar kvar efter Trojan Shield-avslöjandet”

Johan Macéus om veckans stora genombrott där närmast alla nyheter har handlat mycket om operation Trojan Shield som var så hemlig att den svenska regeringen informerades bara dagar före tillslaget. Det finns en hel del utmaningar kvar inte minst att hitta plats i våra överfulla fängelser efter tillslaget, säger Macéus.

GW om Rättviks-björnens nya namn: ”Jag känner inte att min könsroll börjar skaka i grunderna”

Den kungliga uppstoppade björnen som stals från kulturhuset i Rättvik och som sedermera lämnades tillbaka har fått ett namn. Och inspirationen till namnet är Leif. Björnen heter nu Leif Ursula efter att flera föreslagit just de två i en namntävling. Det är aldeles tydligt att det är en hona, säger Leif GW Persson. Som är lite fnissigt road av att få björnen namngiven efter sig.

Så påverkar Brexit brittiska musiker

Bekymrade artister har oroats över Brexits inverkan på brittiskt musikliv. Men här ser också vår nöjesjournalist Malin Collin en öppning för lilleputtländer att ta ett steg framåt och kanske bli framtidens Woodstock. Vem vet? Bra idé är det åtminstone av Collin.

20 år sedan Göteborgskravallerna: ”finns fortfarande ett behov att prata om det nationella traumat”

Per Englund berättar om hur Göteborgskravallerna, som inträffade under EU-toppmötet då USA:s president George W Bush var på besök påverkat honom. Politikernas möte kom att helt överskuggas av de kravaller som blev med stenkastning, bränder, skadade demonstranter och poliser, flera hundra gripanden och skarpa skott från polisen. Det är viktigt att visa den historiska skildringen hur 50 000 människor gick ut och protesterade, säger Englund. Nu är det 20 år sedan och Per Englund är aktuell med fotoboken "Slaget om Göteborg".

Vässa löpsteget i sommar: ”Fotstyrka lägger grunden”

Petra Månström aka ”Maratonpetra” ger värdefulla träningstips i dagens löparskola. Bland annat handlar det om hur man lägger en bra grund som nybörjare - men också hur vana löpare kan vässa sin löpning under sommaren. Passa på att träna barfotalöpning i gräset är bara ett av tipsen.

Eric Saade med låten Every Minute

Här får vi höra Saades nya låt som han sjunger tillsammans med Carl-Johan Stålenbring på gitarr, Andreas Arvidsson på keyboard och Sebastian Ågren på trummor. Enjoy!

Marit Danielsson om tiden mitt i livet: ”För tidigt att ge upp men inte för sent att börja om”

Som ung är det lätt att tro att känslolivet är på plats i den åldern, men så är det inte, menar författaren Marit Danielsson. När det är check på jobb och bostad, och barnen är på väg ut finns det tid att granska både sig själv och sin partner. Och då kan frågan "Är det så här jag vill ha det?" komma upp. Marit Danielssons nya bok "När underbart inte är nog” har petat i just detta ämne och här berättar hon hur du kan göra för att se över ditt liv.

Eric Saades sommarturné ska förena musiken med mat: ”Showen börjar på tallriken”

Eric Saade har släppt ny musik. Här berättar att han har en spännande dinnershow på gång tillsammans med stjärnkocken Johan Jureskog, Här berättar Saade om kärleken till mat och hur turnébussen kommer att fyllas med kockar också. Jag hoppas att vi snart kan lägga detta stökiga år bakom oss och kunna ses ute på krogarna igen, säger Saade.

Såser, smör och sallader som sätter guldkant på sommarens grillrätter

Det går inte att ta miste på kocken Mattias Larssons kärlek till grillen. Man kan grilla allt, säger han till Jenny denna morgon. Och till grillsäsongen delar Larsson med sig av massor med grilltips och lägger lite extra fokus på tillbehören som är pricken över i:et. Allt går att förbereda i god tid. Recepten hittar du på Köket.se. Och inslaget, det ser du här!

GW om Trojan Shield: ”Oförklarligt hög andel svenskar som frihetsberövats”

Den så kalllade "Operation Trojan Shield" genomfördes i veckan världen över i ett internationellt samarbete mellan bland andra FBI och Europol. Redan 2019 skapade FBI chattverktyget Anom som sedan använts av grovt kriminella i hela världen i tron om att det som skrivits varit krypterat, men som samtidigt övervakats av polis. Att så många svenskar var inblandade måste tyda på att vi har 20 gånger högre brottslighet, säger Leif GW Persson. Det tror jag inte, men att vi har mycket av det. Många svenska brottslingar tycks vara teknikorienterade i högre grad. Här ger GW sin syn på operationens arbete.

Eric Saade med nya låten ”Like U Used to”

Artisten Eric Saade gästade Nyhetsmorgon söndag och spelade två av sina senaste låtar här får ni höra låten Like U Used to live som framfördes tillsammans med Carl-Johan Stålenbring på gitarr, Andreas Arvidsson på keyboard och Sebastian Ågren på trummor.