Körslaget - med Lottodragningen

Pontare, af Ugglas och Ola är klara för Körslaget

Snart drar de nya körledarna ut på auditionturné för att hitta sina körmedlemmar. Här är de tre första körledarna som är klara för nya säsongen av Körslaget.

Här är de första körledarna:Ola Svensson

23-åringen vars artisttalanger upptäcktes i Idol. En fjuttig åttondeplats i Idol hindrade inte Ola från att få en lysande start på sin musikkarriär.

Caroline af Ugglas

Hon uppfann konceptet för Körslaget och nu är hon här. Passionerad älskare av körsång och van körledare från Kör för alla. Också känd från Melodifestivalen och som tolkare av Janis Joplin.

Roger Pontare

Färgstark sångare med kraftig stämma, mest känd för att ha varit med i Melodifestivalen flera gånger och för sina uppseendeväckande kläder.

Varför just de?

- De representerar årets säsong på ett bra sätt och kompletterar varann, de är folkliga, välkända och de går in 100 procent för det, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent.

Vad krävs för att bli en bra körledare?

- Det är förstås inte fel om man är bra på körsång, men det viktigaste är att man tar det på allvar och satsar helhjärtat.

Kommer det några överraskningar i årets säsong?

- Vi försöker skruva till det och hitta på något nytt varje gång. Jag kan inte avslöja vad, men när resten av deltagarna presenteras kommar man märka att årets program skiljer sig lite från tidigare.

Här är körledarna i Körslaget 2013

Den 7 september drar den sjunde säsongen av Körslaget igång. Gry Forssell är fortfarande programledare, men körledarna är nya. Lär känna dem lite bättre här.

Körslaget julspecial

I Körslaget julspecial står julsång i fokus när Gry Forssell bjuder in alla körer från höstens säsong för att sprida julstämning.

Här är finallåtarna i Körslaget 2012

Team Putte och Team Hoffsten drabbar samman i finalen av Körslaget 2012 - och du röstar fram vinnaren. Här hittar du alla kvällens låtar och telefonnummer.

Team Bagge fick lämna körslaget

Efter säsongens fjärde del av Körslaget var det Team Bagge som tvingades åka hem. Det var i kvartsfinalen som de lämnade med låtarna Poison och Twistin' the night away. - Jag kände på mig det, sa Anders Bagge efter beskedet. Jag är lite rörd just nu.

Team Rolinski fick lämna Körslaget

Efter säsongens tredje del av Körslaget var det Team Rolinski som tvingades åka hem.
Deras version av Chariots of fire räckte inte hela vägen.
- Det är 20 nya vänner man fått och man hade ju hoppats vara med på den här resan lite till, sa Martin Rolinski efter beskedet.

Putte Nelsson - en pianist och låtskrivare

Putte Nelsson är för många känd som en av pianisterna i SVT:s program Så ska det låta. Putte Nelsson har även skrivit låtar åt flera artister och har en stor kör.