Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Anna ger ut skiva nästa år

För ett år sen blev Anna rikskändis över en natt med sin rekordaudition, och det var nära att Idol blev för mycket för henne. Nu är hon tillbaka i skolan i Nyköping och tänker bli artist i ett lugnare tempo.

Anna Bergendahl var 16 år när hon tog Sverige med storm med sin version av Have a Heart. Den gav henne en plats i Idol 2008 och en höst fylld av liveframträdanden, hängivna fans och prestationsångest. Nu har hon fått skivkontrakt och arbetar för fullt i studio, men den här gången ska hon inte ha lika bråttom.
- Jag ska gå ut skolan, jag har ett år kvar av gymnasiet, sen kommer skivan. Under sommaren har jag hängt i studion, provat mig fram och försökt hitta något som jag känner mig bekväm med. Jag vill ha ett sound som ska kännas nära och äkta, med få och riktiga instrument.

Vad handlar musiken om?

- Det är viktigt med meningsfulla texter för mig. Det blir förstås mycket kärlek när jag skriver, men även om politiskt engagemang. Det finns väldigt många som lider runt om i världen, och många regeringar som inte gör något.

Kommer du skriva allting själv?

- Nej, men en del. Jag har träffat mycket folk under våren och tror jag hittat både ett bra management och bra producenter.

Hur har du förändrats under året?

- Jag har blivit starkare och modigare som person. Samtidigt är jag väldigt rädd för att misslyckas, alltid jättenervös inför att gå upp på scenen och känner mycket prestationsångest. Det kom i och med hela den här Idolresan. Det var så mycket som var osäkert, man kunde inte ta något för givet utan var tvungen att alltid vara på sin vakt.

Ångrade du någonsin att du var med i Idol?

- Nej, det höga tempot innebar också en massa kul. Och de stora påfrestningarna gjorde att jag lärde mig väldigt mycket.

Hur ska du göra för att bli av med prestationsångesten?

- Jag vet inte, men lugnet kommer nog efterhand när jag tror ännu starkare på min röst och det jag gör. Jag hoppas det.

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.