Malou Efter tio

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.

Välkommen till Malous Bokklubb

Malous Bokklubb är den första och största svenska bokklubben i TV. Den är till för alla som gillar böcker och att läsa och sänds varje onsdag kl. 10.05.

Jag hoppas att Bokklubben ska få ännu fler människor att känna lust att läsa. Jag minns fortfarande hur jag som liten flicka låg under täcket och läste med ficklampa till långt efter att lampan skulle vara släckt. För att inte tala om besöket på biblioteket som var veckans höjdpunkt. Vilken lycka att gå hem med kassar fyllda av böcker! På den tiden var böcker dyra och åtråvärda, idag har pocketboken och nätbokhandeln på ett fantastiskt sätt revolutionerat boken och gjort den till var mans och kvinnas egendom. En riktigt bra roman i pocket kostar inte mer än ett glassigt tidningsmagasin.

Nu tar vi ett steg till, precis som man har gjort i många andra länder med stor framgång. I USA har Oprah fått miljoner amerikaner att börja läsa romaner. I England är bokprogrammet Richard & Judy en tittarsuccé. I Efter Tio hittar du Malous Bokklubb varje onsdag. Jag väljer en huvudbok som jag rekommenderar och diskuterar med en inbjuden recensent och en känd gäst. Dessutom intervjuar jag författaren. Mina gäster tipsar också om sina favoriter.

Valet av de böcker jag rekommenderar är väldigt personligt och jag har hittat böcker från både små och stora förlag. Gemensamt för dem alla är att de ska innehålla en bra historia som är engagerande och helst stannar kvar. Kanske har vi inte samma smak, du och jag och då är du välkommen att maila in dina synpunkter. Vad vore litteratur om den inte väckte känslor och skapade debatt?

Vi ses på onsdag i Efter Tio 10.05-11.55.

Varma hälsningar

Malou von Sivers

Författaren: Så tar du dig fram som introvert

Även om allt fler har börjat "komma ut" som introverta de senaste åren, är det fortfarande ofta utåtriktade personer som efterfrågas i arbetslivet. Linus Jonkman har skrivit en handbok för introverta – och för de som har introverta personer i sin närhet.

Igelkotten minskar kraftigt – så kan du hjälpa den att överleva

Igelkotten har funnits i miljoner år och överlevt både mammutar och sabeltandade katter. Men den folkkära igelkotten minskar kraftigt och är rödlistad sen förra året. Så kan du hjälpa igelkotten att överleva! Igelkotten i studion är en afrikansk pygméigelkot.