Körslaget - med Lottodragningen

Team Caroline från Upplands-Bro

Körlederi är vardagsmat för Caroline af Ugglas, som under devisen "Alla kan sjunga" leder flera körer. Hon var även med och tog fram konceptet till tv-programmet Körslaget. Blir det autobahn till vinsten? det får vi se i Körslaget.

Namn: Caroline af Ugglas

Ålder: 37år

Tidigare erfarenhet av körsång: Mimade i skolkören.

Tidigare erfarenhet av ”körlederi”: Har Körföralla-körer där alla får vara med.

Varför har du antagit utmaningen att vara med i Körslaget? Självklart vill vara med i en sån rolig programidé. Hihi. Åtminstone enligt min åsikt - jag var ju en av dem som kom på den.

Vad är din taktik för att vinna? Äkta glädje och engagemang och attityd. Egentligen spelar det ingen roll att vinna, huvudsaken är att man har roligt hela tiden. Sen vill man ju självklart vara med så länge det går.

Varför kommer din kör att kamma hem hela Körslaget? Jag har inte större chans än någon annan. Det blir jättespännande! Men skulle det vara av någon anledning, så hoppas jag att det är glädjen.

Vad krävs för att platsa i just din kör? Glädje, vilja, attityd. Och då menar jag inte attitydsproblem som tuffhet, utan en tuffhet som kommer tack vare att man bara är med och har kul och framförallt vågar.

Vilka egenskaper har den perfekta körsångaren? Se ovan.

Hur ska du motivera dina medlemmar? Att tro på sig själva och bara ha roligt!

Vilken är din favoritstämma? I körsång är det mångfald som gör helheten. Skulle inte klara mig utan någon, alla är lika viktiga.

Vilken kör blir den värsta konkurrenten? Rigo, Pontare, Amy, Ola, Andreas och Stefan!

Här är körledarna i Körslaget 2013

Den 7 september drar den sjunde säsongen av Körslaget igång. Gry Forssell är fortfarande programledare, men körledarna är nya. Lär känna dem lite bättre här.

Körslaget julspecial

I Körslaget julspecial står julsång i fokus när Gry Forssell bjuder in alla körer från höstens säsong för att sprida julstämning.

Här är finallåtarna i Körslaget 2012

Team Putte och Team Hoffsten drabbar samman i finalen av Körslaget 2012 - och du röstar fram vinnaren. Här hittar du alla kvällens låtar och telefonnummer.

Team Bagge fick lämna körslaget

Efter säsongens fjärde del av Körslaget var det Team Bagge som tvingades åka hem. Det var i kvartsfinalen som de lämnade med låtarna Poison och Twistin' the night away. - Jag kände på mig det, sa Anders Bagge efter beskedet. Jag är lite rörd just nu.

Team Rolinski fick lämna Körslaget

Efter säsongens tredje del av Körslaget var det Team Rolinski som tvingades åka hem.
Deras version av Chariots of fire räckte inte hela vägen.
- Det är 20 nya vänner man fått och man hade ju hoppats vara med på den här resan lite till, sa Martin Rolinski efter beskedet.

Putte Nelsson - en pianist och låtskrivare

Putte Nelsson är för många känd som en av pianisterna i SVT:s program Så ska det låta. Putte Nelsson har även skrivit låtar åt flera artister och har en stor kör.