The final destination 3D – 2 solar

Amerikansk skräckthriller av David R. Ellis. Med bland andra Bobby Campo, Shantel VanSanten, Nick Zano, Haley Webb och Mykelti Williamson.

Så var det dags att skaka liv i den gamla ”du kan inte lura döden”-serien igen, troligtvis tack vare att man nu kan ta livet av folk mer effektivt och häftigt med den utvecklade 3D-tekniken. Final destination-rullarna har alla en imponerande första sekvens där man har lagt mycket krut på att bygga upp scenen till ett crescendo där allt exploderar i eld, blod och våld.

Nya filmen är inget undantag där vi befinner oss på en racerbana och Nick får en vision om vad som ska hända när en bil får sladd och kraschar. Några på läktaren överlever massakern och de är dessa som sedan dör på mer eller mindre bisarra sätt enligt tidigare väl inprovad dramaturgi och det är bara Nick som genom sina inre syner kan rädda dem.

Frågan är om han kan bryta kedjan av dödsfall innan den når hans älskade flickvän?

Förre stuntmannen David R. Ellis som tidigare bland annat gjort Final destination II ligger bakom denna extremt blodiga fjärde del som inte bjuder på några finesser eller överraskningar. Dödsfallen kommer på ett pärlband och det är bara 3D-effekterna som gör den marginellt bättre än Final destination III, som var ett trist bottennapp. Solen lyser lite starkare tack vare brillorna på näsan, annars är det totalt mörker!
BETYG: 2 solar

Ronny Svensson

Carolas julshow coronaåret 2020 "Fullt fräs och ballader"

Allas vår julstjärna Carola med snart 40 år i branschen har i många år hållit en mycket uppskattad julkonsert, så även i år även om den blir enbart på distans. Carola är dessutom aktuell med ny singel och nybliven etta på svensktoppen. Stjärnan kommenterar även hennes reaktion på Stefan Löfvens coronatal som fick mycket uppmärksamhet tidigare i höstas. "Vad händer? Jag ville fånga ögonblicket" säger Carola i Nyhetsmorgon.

Leif GW: ”Häpen att moderaterna vill ha anonyma vittnen”

Leif GW Persson går igenom den senaste tidens rättsfall där han bland annat ger sin syn på antalet olösta gängrelaterade mord i Sverige och fallet med mannen som hållits inlåst i en lägenhet i nästan 30 år av sin mamma. "Det blir jätteknepigt"

Dr Mikael: Så piggar du upp dig i vintermörkret

När är egentligen trötthet ett tecken på att du behöver söka hjälp? Doktor Mikael pratar om olika sorters trötthet och vad du kan göra själv för att pigga upp dig i vintermörkret.

Här är årets populäraste youtube-videor

Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google Sverige presenterar top tio-listan på de klipp som engagerat mest på Youtube i Sverige i år.

Dr Mouna: 5 vägar till lycka - "Lura hjärnan"

Många är oroliga över om vi kommer att kunna fira jul tillsammans med nära och kära. Hur ska vi hålla ut och i? Läkaren och hjärnforskaren Dr Mouna är expert på att locka fram lyckan i oss.

Gör din egen julkrans i år

Vår florist Johan Munter slår ett extra slag för att pyssla hemma lite extra i år, och då till exempel göra sin egna julkrans.