Ipred – flopp eller succé?

Nu har ett halvår gått sedan Ipred-lagen infördes, men enligt en färsk Sifoundersökning laddar fortfarande elva procent av svenskarna ner upphovsrättsskyddat material.
Hur har Ipred påverkat ditt internetanvändande?

- Elva procent är en grovt underskattad siffra, säger Piratpartiets Rick Falkvinge .
- Det kanske är antalet som aktivt laddar ner, men långt fler tar del av materialet. Dessutom är sannolikheten stor att man svarar nej när någon ringer och frågar om man begår brott.

I undersökningen, som är gjord på uppdrag av tv-operatören Viasat, framkommer att var fjärde svensk i åldrarna 15-29 år är en brottsling på internet.

Rick Falkvinge med flera gästar Nyhetsmorgon torsdag för att reda ut om Ipred fyllt den funktion politikerna önskade.

Nu undrar vi:
Hur har ditt nätanvändande påverkats av lagen?
Har du slutat ladda ner upphovsrättsskyddat material sedan den infördes?
Eller har du aldrig ens börjat?
Skriv och berätta här nedan!

Hade ont vid sex – led av okänd sjukdom

Vestibulit är en sjukdom som kvinnor kan drabbas av och som ger svåra smärtor i underlivet. En sjukdom som kan innebära att det gör ont vid samlag, gynundersökningar och vid användning av tampong. Studenten Jennifer Lännerholm berättar om hur hon upptäckte sjukdomen. Medverkar gör även överläkaren Nina Bohm Starke, som vill uppmärksamma sjukdomen för att hjälpa andra.

Dejtingexperten – så lyckas du med din sommarflirt

Det är semestertider många av oss är vaccinerade och ligger kanske i startgroparna för en sommarflirt. Vår dejtingexpert och doktor i psykologi, Angela Ahola reder ut hur man får till den bästa sommardejten.

Britney Spears hörs i rätten: ”Rädd för sin pappa”

Idag kommer Britney Spears höras i rätten, angående sin pappas förmyndarskap. Britney Spears blev omyndigförklarad 2008 och har haft sin pappa Jamie Spears som förmyndare sedan dess. Programledaren och nöjesjournalisten Sara Kinberg gästar och berättar det senaste.

Panelen: "Centern lever i en drömvärld"

Alice Teodorescu Måwe, borgerlig opinionsbildare och Daniel Suhonen, chef tankesmedjan Katalys, gästar oss i studion för att prata om det historiskt politiska läget.