Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Lär känna de 11

Lär känna de elva fredagsfinalisterna bättre och hitta din favorit här.

Karolina Brånsgård är 25 år och spelar piano och guitarhero. Hon har en gång i tiden varit en baddare på dragspel. Hon vill att ni röstar på henne om hon lyckas beröra er. Lär känna Karolina här .

Camilla Håkansson är en 21-årig tjej som bor i Kalix. Hon är en jävel på att köra snöskoter på vatten och lovar att ni inte blir besvikna om ni röstar på henne. Lär känna Camilla här.

Eddie Razaz var med i Idol för ett par år sedan. Nu är han tillbaka och tycker att er röst borde falla på honom för att han är sig själv, rolig, trevlig och ödmjuk! Lär känna Eddie här.

Erik Grönwall spelade gitarr för allt han var värd, men för några år sedan insåg han att sången var det han ville ägna sig åt. Om att rösta på honom säger han: Bjud mig på er röst så bjuder jag er på min. Lär känna Erik här.

Erika Selin är tjejen som är dålig på att hålla sig för skratt när hon väl måste vara allvarlig. Hon säger att hon behöver allt ert stöd för att förverkliga sitt livs dröm - att bli artist. Lär känna Erika här.

Mariette Hansson är 26 år, beskriver sig själv som "prylbög" och rapar ibland olägligt. Rösta på henne om du vill leva dig in i sann musik-konst. Lär känna Mariette här.

Nicklas Hocker är en 17-åring som bor utanför Göteborg. Han säger att en av hans sämsta egenskaper är att han väldigt sällan är rak i ryggen. Lär känna Nicklas här.

Rabih Jaber jobbar på Sibylla i Lycksele. Första gången han uppträdde var i duschen. Han har ett lätt röstnummer, därför bör ni rösta på honom. Lär känna Rabih här.

Tove Östman Styrke var ett av Bagges fynd under Bagge-turnén. Enligt henne bör ni rösta på henne för att då får ni se mer av henne och det vill ni garanterat. Lär känna Tove här.

Reza Ninotyas Lindh är 28 år och extremt flygrädd. Trots det reser hon hela sex gånger per år. Lär känna Reza här.

Calle Kristiansson tycker att ni ska rösta på honom "för att jag har saker att bevisa, för er och mig själv." Lär känna Calle här.

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.