Extern länk
Början på sidans innehåll

TV4

Inredningstips till Lantlif

Anette Hjerpe driver bloggen Lantlif och har stenkoll på allt som har med den lantligt romantiska inredningsstilen att göra. Här ger hon sina bästa inredningstips.

Uppdaterad: Publicerad:

Grundtänk

Först och främst; tänk alltid pärlspont, spetsar, monogram och gamla ting.

Textilier

Gå på loppisar och fynda bland gamla vackra textilier. Jag har hittat många fina lakan med monogram som jag använder till gardiner, matdukar och kuddar.

Loppisar och nätet

Finkamma loppisarna i din närhet, ofta, det kommer in nya saker varje dag. Kika runt på nätet. På Blocket kan man hitta fynd om man tittar runt en del. Håll ögonen öppna – ofta.

Kuddar, filtar och tyg

Textilier i ett hem är väldigt viktigt. Tänk robusta linnetyger, bomull, tyger i naturmaterial. Många kuddar i soffan och mjuka quiltar skapar känsla.

Välj tre mönster och färger

Blanda aldrig mer än tre mönster och färger i ett rum. Utgå gärna, som jag, med enfärgade väggar i vitt eller mjukt äggskalsfärgade, då kan du bland in textilier i färger hur du vill, du blir inte så begränsad, välj efter årstid, exempelvis pasteller på sommaren, rött till julen… Mönstrade textilier kan vara, rutigt, randigt och blommigt, gärna i kombination. Tänk på att de färgmässigt ska höra ihop.

Gammalt blir till nytt

Gamla vackra möbler och lampor gör hemmet ombonat. Använd dig av gamla ramar, porslin, korgar, en kista till soffbord och liknande. Hittar du ett skåp men med helt fel färg så går det lätt att måla om i önskad färg. Vitt och pärlgrått är de färger som är bra att ha som bas. Du kan exempelvis ha vita väggar, vitt tak och pärlgrått golv. Sedan kan du fylla rummet med saker som du gillar.

Text: Anette Hjerpe
Till Anettes blogg Lantlif