Körslaget - med Lottodragningen

Chatten med Caroline af Ugglas i Körslaget

Team Caroline, med Caroline af Ugglas som körledare, var den tredje kören att få lämna Körslaget 2009. Besökarna på tv4.se chattade med henne och här kan du läsa sammandraget.

mirran: Kommer du och kören fortfarande att umgås?
Caroline af Ugglas: Absolut! Vi har nästa dejten inbokad på lördag, så ska vi parta hemma hos mig och kolla på Körslaget!

Regina: Hej sprudlande goa och glada Caroline! Ni var jätteduktiga igår....speciellt i sista låten.....man bara satt och log i soffan.... När du var deprimerad sjöng och lyssnade du mycket på musik då?Vad lyssnar du helst på? När jag är nedstämd brukar jag "ta mig upp igen" med hjälp av att lyssna på min favoritmusik. Snälla snälla bara fortsätt att va som du är...du e toppen.
Caroline af Ugglas: Jag är nog inte en lyssnare av musik när jag känner mig nedstämd, men ska det vara så är det Ramones och Clash. jag måste vara ganska stabil när jag ska lyssna på tung musik.

Theresa: Vad var det roligaste med körslaget
Caroline af Ugglas: Det var nog att träffa nya människor, man kommer människor väldigt nära väldigt snabbt. Även kul med de andra körerna! Mycket glada energier samtidigt. Och spännande att få vara med i sin egen idé.

Rebecka: Hej Carro. Vem e din största idol ? Kramar Rebecka =)
Caroline af Ugglas: Jag idoliserar inte så jättemycket, men Neil Young då! Eller David Bowie. Jag tycker många är duktiga.

Sigrid: När ska du på turné nästa gång?
Caroline af Ugglas: Vi drar efter sista Körslaget, jag och hela kören. Åker till Norrland och gigar där i tre dagar och sen är det gig runt om i Sverige fram till 19 december.

Mehmet: Hej Caroline! Enligt din åsikt, vilket lag som vinner tävlingen? Mvh
Caroline af Ugglas: Man har ju fått någon känsla av att Pontare kanske vinner. Men Ola fick till det nu sist också. Alla är så duktiga!

Hanna: Kan körslaget räknas som det roligaste du har gjort eller var melodifestivalen roligare?
Caroline af Ugglas: Det är så otroligt roligt båda två på olika sätt. Lite som mörk choklad och vin, man gillar båda. Det jag gillar med Körslaget är samhörigheten, gruppkänslan. Melodifestivalen är mer att man kör sin grej ensam.

sanna: varför har du så roliga skor . och var köper du dem? kram
Caroline af Ugglas: Jag gillar roliga skor och tycker att det är snyggt med stora fötter. Tycker att man ska framhäva sina fötter. I London hittar man alla roliga skor.

Matilda: Varför har du tatuerat ett övergångsställe på din arm? cDu är jätte bra på att sjunga!!!
Caroline af Ugglas: Det är inte vilket övergångsställe som helst, det är inte Herr Gåman utan Herr Snubblarman. Vad tror du själv att det betyder? Jag brukar alltid be folk att tolka det själva.

Daniel: Blev ni chockad när ni skulle åka ut?
Caroline af Ugglas: Nej jag blir aldrig chockad över sådant, jag tar aldrig sådant för givet. Jag blev mer chockad när Rigos kör åkte ut, de svängde!

Silvia: Hej Caroline ! Vilken låt tyckte du var roligast att framföra? ((: Kram
Caroline af Ugglas: 800 grader och Snälla snälla tror jag.

Rebecka: Hej Carro. Gillar du Michael Jackson ? Och isåfall, vilken låt tycker du mest om av honom ? Min favoritlåt med Michael Jackson e Blood on the dancefloor. Kram Rebecka =)
Caroline af Ugglas: Självklart! Det gör nog de flesta med tanke på att han är en av de bästa. Det finns för många låtar, kan inte komma på just nu.

Sigrid: Vad heter dina djur ? =)
Caroline af Ugglas: Min hund heter Rita och min häst heter LustWasse. Min katt heter Meue. Hon är en vildkatt och jag frågade vad hon hette, då svarade hon det.

karolina: blir du närvös innan du går upp på scenen?
Caroline af Ugglas: Jag blir alltid lite lagom nervös, tillräckligt för att skärpa till mig. Den nervositeten måste man ha. Den dagen man inte känner den blir man nog tråkig som artist.

Matilda: Vilka låtar hade du velat framföra om ni fick vara kvar i en vecka till?
Caroline af Ugglas: Vi hade faktiskt kört Smells like teenspirit med Nirvana. Sedan har jag haft Nothing compares to you med Sinead O Connor i huvudet också.

lisa: Hej! Nu har du ju åkt ut.......... Vilket team hejar du på nu???
Caroline af Ugglas: Jag vågar inte säga det, jag måste nog skapa mig den uppfattningen hemma. Man blir kompis med alla, det är svårt att plötsligt välja sida. De i Olas kör är väldigt gulliga, men det är å andra sidan de andra också.

mait: Vad skulle du gjort med pengarna om ni hade vunnit?
Caroline af Ugglas: Gett dem till något kulturellt ändamål i kommunen, som min kör demokratiskt hade fått fatta ett beslut om.

mait: vad får du alla dina kläder ifrån?
Caroline af Ugglas: Aretta, en designer. Kolla nätet!

Karin: Hej! Vad ska du göra på höstlovet nu när du fick ledigt?
Caroline af Ugglas: Oj oj oj, helt underbart med tre dagar ledigt! Jag ska faktiskt njuta för det har varit hysteriskt i mitt liv i ett år. Men på torsdag åker jag till Malmö för att vara med i Robins talkshow i svt. Sedan ska jag vara i studion och arrangera låtar till min mastodontkör. Jag är inte orolig för att blir uttråkad!

Caroline af Ugg: Tack så mycket för alla frågor och alla fina ord! Nu ska jag gå och bada i badhuset med min dotter Eddie-Lee. Kram kram kram!

Här är körledarna i Körslaget 2013

Den 7 september drar den sjunde säsongen av Körslaget igång. Gry Forssell är fortfarande programledare, men körledarna är nya. Lär känna dem lite bättre här.

Körslaget julspecial

I Körslaget julspecial står julsång i fokus när Gry Forssell bjuder in alla körer från höstens säsong för att sprida julstämning.

Här är finallåtarna i Körslaget 2012

Team Putte och Team Hoffsten drabbar samman i finalen av Körslaget 2012 - och du röstar fram vinnaren. Här hittar du alla kvällens låtar och telefonnummer.

Team Bagge fick lämna körslaget

Efter säsongens fjärde del av Körslaget var det Team Bagge som tvingades åka hem. Det var i kvartsfinalen som de lämnade med låtarna Poison och Twistin' the night away. - Jag kände på mig det, sa Anders Bagge efter beskedet. Jag är lite rörd just nu.

Team Rolinski fick lämna Körslaget

Efter säsongens tredje del av Körslaget var det Team Rolinski som tvingades åka hem.
Deras version av Chariots of fire räckte inte hela vägen.
- Det är 20 nya vänner man fått och man hade ju hoppats vara med på den här resan lite till, sa Martin Rolinski efter beskedet.

Putte Nelsson - en pianist och låtskrivare

Putte Nelsson är för många känd som en av pianisterna i SVT:s program Så ska det låta. Putte Nelsson har även skrivit låtar åt flera artister och har en stor kör.