Lotta Engberg och Peter Jihde leder Eldsjälsgalan med miljonbingo i TV4

Pernilla och Benjamin Wahlgren, Jill Johnson och Caroline af Ugglas. Alla uppträder de på Eldsjälsgalan med miljonbingo som hyllar föreningslivets hjältar. Galan direktsänds från Lisebergshallen den 30 december, klockan 20.00 i TV4.

För tredje året i rad sänder TV4 Eldsjälsgalan med miljonbingo kvällen innan nyårsafton. Programledare är Lotta Engberg och Peter Jihde som tillsammans med några av Sveriges populäraste artister och idrottshjältar uppmärksammar och belönar eldsjälar i svenskt föreningsliv.

- Utan eldsjälar slutar idrotts-Sverige att glöda. Utan eldsjälar tänds inte stjärnor som Zlatan eller Foppa. Det är ett självklart val, och en stor ära, för mig som sportälskare att anta utmaningen att leda den här galan. Att få göra det med Lotta Engberg, Sveriges mest avslappnade och kramgoa programledare, gör det hela ännu roligare, säger Peter Jihde.

Publiken på plats och tittarna hemma i soffan bjuds på en rad uppträdanden med några av Sveriges mest folkkära artister. Jill Johnson sjunger Sveriges officiella låt till vinter-OS för första gången och Pernilla och Benjamin Wahlgren står på scen tillsammans. Caroline af Ugglas stämmer upp i maffig körsång med hjälp av hela Lisebergshallen.

- Eldsjälsgalan belönar dem som kämpar och sliter för att barn och vuxna ska få odla sina intressen och utveckla sina talanger. Det känns fantastiskt att få leda hyllningen tillsammans med Peter och lika fantastiskt att vi har så härliga artister som uppträder. Eldsjälsgalan är en perfekt avrundning på året som gått och bjuder dessutom på publiken på chansen att vinna miljoner på bingo, säger Lotta Engberg.

På plats för att hjälpa till med prisutdelningarna finns bland andra fotbollslandslagets förbundskapten Erik Hamrén, höjdhopparen Stefan Holm, bordtennisspelaren Jörgen Persson och landslagsstjärnan i fotboll, Caroline Seger.

Stipendier delas ut i fyra kategorier: årets eldsjäl, årets kompis, årets förening och årets unga ledare. Under kvällen pågår också en vinstspäckad miljonbingo där tittarna kan vara med och spela om fina vinster.

Fira jul hos TV4 med årets julvärd Tilde de Paula Eby

Julafton närmar sig med stormsteg och på TV4 blir det en fullmatad dag där Tilde de Paula Eby gör tittarna sällskap från morgon till kväll. Julaftonens höjdpunkt blir den stjärnspäckade julkonserten Late Night Christmas där bland andra Carola, Jill Johnson och Måns Zelmerlöw medverkar. Dagarna innan och efter julafton bjuder TV4 dessutom på ett brett utbud med fokus på julförberedelser och summeringar av året som gått.

Kristina Wijk - först ut i TV4-rutan

Kristina Wijk (numera Svahn) var TV4:s första hallåa och på TV4:s premiärdag 15 september 1990 var hon först ut i rutan och presenterade den nya kanalen. Nu berättar hon bland annat om den där första sändningen - och vad hon gör idag.

Anna Lindmarker om sina TV4-minnen

Anna Lindmarker började tidigt med journalistik och har sedan 1997 varit en del av TV4Nyheterna, där hon idag arbetar som nyhetsankare. I samband med TV4:s 30-årsfirande berättar hon nu om sina TV4-minnen.

Olof Lundh om första tiden på Fotbollskanalen

År 2006 fick Olof Lundh uppdraget att starta Fotbollskanalen.se och sedan dess har han varit en del av TV4. Under åren har han vunnit priser som "Årets sportjournalist" och Fotbollskanalen Europa blev framröstat till bästa program och fick Guldskölden av SvenskaFans läsare. Nu berättar Olof om din första tid på Fotbollskanalen.

TV-utbudet hos Com Hem blir digitalt - Så ser du TV4

Den 8 september 2020 går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du är Com Hem-kund kan du läsa mer nedan om vad detta innebär för dig och hur du kan fortsätta titta på TV4.

Träffa ditt livs kärlek på ett helt nytt sätt - Kärleken flyttar in

Har du tröttnat på flyktigt svajpande i dejtingappar? Den 16 november är det premiär för dejtingprogrammet Kärleken flyttar in där singlar får tid att finna äkta kärlek. Varje potentiellt par tillbringar minst 24 timmar tillsammans i ett kameraövervakat hus och tittarna kan följa deras resa.

Sök till ditt livs utmaning - ny serie på TV4

Är du redo för ditt livs utmaning? TV4 söker nu deltagare till en ny programserie. Vi är på jakt efter 12 män och kvinnor som tror sig vara redo för det tuffaste provet hittills i svensk TV.

TV4 värvar Lotta Lundgren och Erik Haag

TV4 knyter den hyllade programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag till kanalen. Publikframgångarna har avlöst varandra under deras tid på SVT, och när inspelningarna tillsammans med TV4 nu startar handlar det om en helt ny programsatsning som inte liknar något duon har gjort tidigare. ”När TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats”, säger Lotta Lundgren om det nya samarbetet.

TV4-fiera dina videomöten

Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.

TV4 samlar programinnehåll under Viveka Hansson

TV4 Media samlar ansvaret för program, nyheter och aktualitet under en programdirektör. Viveka Hansson blir ny chef för programavdelningen och får därmed det övergripande ansvaret för både allmän-tv och nyhetsproduktionen för i huvudsak TV4-kanalen.

Till alla tittare

Till alla er runt om i landet som följer våra nyheter och program.

Just nu gör vi allt på TV4 för att berätta vad som händer, behovet av information om den kris vi är inne i tillsammans med resten av världen är enormt.

Visselblåsning

TV4 Media har en visselblåsartjänst där alla medarbetare, både anställda, konsulter och medarbetare hos de produktionsbolag som producerar vårt innehåll, kan anmäla allvarliga oegentligheter. Tjänsten hanteras av en oberoende aktör och den som anmäler kan vara anonym.

Seriehöst - Frossa i hyllade serier helt gratis på TV4 Play

Sci-Fi-drama med Sean Penn i The First, ruggiga brittiska thrillers och den mysiga australiensiska dramakomedin Five Bedrooms är bara några av höjdpunkterna du har att se fram emot när TV4 Play har bullat upp med förstklassiga serier för höstmörkret.

Världssuccén The Masked singer kommer till Sverige och TV4

Underhållande sångnummer, spektakulära masker och hemlighetsmakeri på en nivå som aldrig tidigare skådats. Så kan tv-världens senaste succéformat The Masked singer summeras. Nu kommer den helt unika och färgstarka tävlingen till TV4. David Hellenius leder storsatsningen.

Ta med Ernst på semestern!

Nu kan du äntligen se TV4 Play utomlands. Från och med midsommar fungerar tjänsten inom hela EU och Norge.

Våra programledare utsatta för falska annonser

Problemet med falska annonser och artiklar på nätet, där våra kända programledare och nyhetsankare utnyttjas, har ökat kraftigt den senaste tiden. Annonserna handlar för närvarande ofta om skönhetsprodukter och annat hälsorelaterat.

TV4 – nu i din Samsung Smart TV!

Från och med nu kan du streama alla dina favoritprogram från TV4 direkt i din Samsung Smart TV. Med den nylanserade TV4-appen kan du nu på ett enkelt sätt ta del av det breda utbudet av program, serier och livesändningar när du vill.