Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter, diskussioner & intervjuer.

Mönstrade strumpbyxor är väldigt trendigt
Foto: Foto: Jane Mingay/Scanpix

Fem klädtips inför nyårsfesten

Nyårsfesten är i antågande och självklart vill man presentera den absolut snyggaste versionen av sig själv. Här är de fem bästa tipsen som lindrar shoppingstressen och botar garderobsångesten inför årets sista fest.

Uppdaterad: Publicerad:

1.
Våga vara glamourös och glittra lite extra! Om det är någon kväll på året man får ta ut svängarna ordentligt så är det på just nyårsafton. Därmed inte sagt att du ska klä dig i något du inte kommer att vara bekväm i.

Känn efter vad som passar dig bäst både vad gäller kroppsform och färger. Är du osäker på vilka färger som fungerar för just dig kan du hålla tyget runt ansiktet och se om ansiktet får fin lyster eller bara ser trist och glåmigt ut.

2.
Det finns många knep att ta till för att framhäva dina former på bästa sätt. Här är några enkla huvudregler:
* En a-linjeformad kjol eller klänning gör att höfterna ser mindre ut.
* Empireskärningar trollar bort magen.
* Båtringningar ger intryck av en större byst.
* Omlottskärning framhäver bysten och ger en nättare midja.
* Mörka färger förminskar och ljusa förstorar så har du exempelvis breda höfter kan du med fördel satsa på en svart kjol och en ljus topp.
* Lite "tyngre" material får ett snyggt fall och döljer eventuella "ojämnheter" i figuren väl. Dessutom känns de ofta lite lyxigare.
* Det är väldigt trendigt med axelvaddar och dessutom perfekt för den som har sluttande axelparti.

3.
Ett par riktigt snygga skor gör att en outfit känns komplett, men se upp med att köpa nya skor till nyårsfesten. Säkrast gör du i att satsa på bekväma skor som du haft tid på dig att gå in, så är du rustad för en lång kväll med flera svängar på dansgolvet.

4.
Den som inte har råd att köpa nytt men ändå vill ha en uppdaterad look kan använda förra årets festblåsa och satsa på nya strumpbyxor istället. Festliga och mönstrade strumpbyxor är väldigt trendigt och utbudet är nu större än någonsin.

5.
Känner du dig osäker på vad som passar dig bäst? Satsa på en svart klänning i en klassisk modell - det kommer du alltid att vara rätt i oavsett vilken typ av fest du ska på. Din personliga prägel sätter du sedan med hjälp av accessoarer och smycken, eller varför inte ett läppstift i en stark färg.

Emma Danielsson