Besatt av inredningsböcker

Lulu Carter tycker att en vacker inredningsbok är bästa gåvan till någon man älskar. I veckans krönika tipsar hon om några av hennes egna favoriter i bokhyllan.

Det finns en bokhandel i New York på 57:e gatan mellan 5:e och 6:e avenyn som heter Rizzolis. Jag älskar denna bokhandel och att komma till staden utan att besöka affären minst en gång vore en orimlighet för mig. Jag stannar självklart längst i inredningssektionen som ligger mitt i butiken och jag ljuger inte om jag säger att jag brukar bli kvar i minst tre timmar.
Jag är som ett barn på julafton och för att inte förköpa mig brukar jag i förväg bestämma en summa jag får spendera. Det är inte lätt att välja och det tar sin lilla tid. Och jag njuter av varje minut.

Kelly Hoppen är en av mina favoritförfattare, tillika inredare. Hon föddes i Sydafrika 1959 och har varit verksam i både England och USA. Hon har gett ut ett antal böcker, som alla är lika vackra och inspirerande. Detta är ögongodis för den inredningsintresserade. Min favoritbok heter kort och gott "Home". Kelly har också gett ut en bok om dukningar som är ett måste: "Table Chic".

Det finns många härliga böcker om inredning att finna här hemma i Sverige också. Om man vet vad man vill ha så kan man beställa böcker som inte givits ut här hemma. Det gör jag ofta och då mest hos Hedengrens bokhandel i Stockholm. Ett annat alternativ är att köpa via Internet, det är i regel det billigaste sättet.

Fler favoriter:


1. "Rensa i röran" av Karen Kingstons. Lättläst bok om hur viktigt det är för vårt välbefinnande att ha ett organiserat och städat hem. Känns viktig att läsa innan man börjar inreda ett rum. (Finns även i Pocket.)

2. "Hemmets färgguide"av Anna Starmer. En annan användbar "bibel" om hur man enkelt färgsätter ett rum. Bra tips om färgval och om hur du kombinerar med kontrast och accentfärger.

3. "Inspired style" är en annan vacker bok som innehåller skapelser och inspirationsbilder av 17 olika begåvade inredare som visar sina favoritrum och stilar. Är man som jag en älskare av vackra stilleben så är detta ett bra val.

4. "The way we Live" av Stafford Cliff är den vackraste boken just nu. Tusentals otroligt inspirerande bilder av Gilles de Chabaneix, en dokumentation av platser och hem från hela världen.

Avslutningsvis kan jag rekommendera favoriten Sir Terence Conran. Hans ”gör det själv”-bok blev en bibel för mig och min dåvarande man, i början av 90-talet när vi köpte en skånegård som skulle byggas om.
Conran har gett ut många bra böcker om inredning och design och innehåller mycket handfasta råd och tips som är lätta att förstå.
Hans senaste bok är enligt honom själv den "viktigaste" och handlar om hur vi i våra hem kan tänka mer ekologiskt när vi inreder. Och det är ju faktiskt den viktigaste trenden av alla.

Detta var ett litet urval av favoriter från min bokhylla. En vacker inredningsbok, vilken härlig present till Alla hjärtans dag!
Have a nice one, vi hörs snart! Kramar, Lulu

TV4 utvecklar ny dramaserie om Knutbyfallet

PROGRAMINFORMATION
TV4 och C More utvecklar en dramaserie som baseras på händelserna i det omtalade Knutbyfallet. Serien regisseras av Goran Kapetanović (Kalifat) och bygger på Jonas Bonniers roman Knutby.

Hans Rosenfeldts succéroman Vargasommar blir dramaserie

TV4 och C More gör en ny dramaserie av Hans Rosenfeldts senaste succébok Vargasommar. Efter internationella framgångar med Bron och Marcella återvänder Rosenfeldt i sin nya bokserie till Sverige och Haparanda. I centrum står polisen Hannah Wester.

Fira jul hos TV4 med årets julvärd Tilde de Paula Eby

Julafton närmar sig med stormsteg och på TV4 blir det en fullmatad dag där Tilde de Paula Eby gör tittarna sällskap från morgon till kväll. Julaftonens höjdpunkt blir den stjärnspäckade julkonserten Late Night Christmas där bland andra Carola, Jill Johnson och Måns Zelmerlöw medverkar. Dagarna innan och efter julafton bjuder TV4 dessutom på ett brett utbud med fokus på julförberedelser och summeringar av året som gått.

Olof Lundh om första tiden på Fotbollskanalen

År 2006 fick Olof Lundh uppdraget att starta Fotbollskanalen.se och sedan dess har han varit en del av TV4. Under åren har han vunnit priser som "Årets sportjournalist" och Fotbollskanalen Europa blev framröstat till bästa program och fick Guldskölden av SvenskaFans läsare. Nu berättar Olof om din första tid på Fotbollskanalen.

Anna Lindmarker om sina TV4-minnen

Anna Lindmarker började tidigt med journalistik och har sedan 1997 varit en del av TV4Nyheterna, där hon idag arbetar som nyhetsankare. I samband med TV4:s 30-årsfirande berättar hon nu om sina TV4-minnen.

Kristina Wijk - först ut i TV4-rutan

Kristina Wijk (numera Svahn) var TV4:s första hallåa och på TV4:s premiärdag 15 september 1990 var hon först ut i rutan och presenterade den nya kanalen. Nu berättar hon bland annat om den där första sändningen - och vad hon gör idag.

TV-utbudet hos Com Hem blir digitalt - Så ser du TV4

Den 8 september 2020 går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du är Com Hem-kund kan du läsa mer nedan om vad detta innebär för dig och hur du kan fortsätta titta på TV4.

Träffa ditt livs kärlek på ett helt nytt sätt - Kärleken flyttar in

Har du tröttnat på flyktigt svajpande i dejtingappar? Den 16 november är det premiär för dejtingprogrammet Kärleken flyttar in där singlar får tid att finna äkta kärlek. Varje potentiellt par tillbringar minst 24 timmar tillsammans i ett kameraövervakat hus och tittarna kan följa deras resa.

Sök till ditt livs utmaning - ny serie på TV4

Är du redo för ditt livs utmaning? TV4 söker nu deltagare till en ny programserie. Vi är på jakt efter 12 män och kvinnor som tror sig vara redo för det tuffaste provet hittills i svensk TV.

TV4 värvar Lotta Lundgren och Erik Haag

TV4 knyter den hyllade programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag till kanalen. Publikframgångarna har avlöst varandra under deras tid på SVT, och när inspelningarna tillsammans med TV4 nu startar handlar det om en helt ny programsatsning som inte liknar något duon har gjort tidigare. ”När TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats”, säger Lotta Lundgren om det nya samarbetet.

TV4-fiera dina videomöten

Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.

TV4 samlar programinnehåll under Viveka Hansson

TV4 Media samlar ansvaret för program, nyheter och aktualitet under en programdirektör. Viveka Hansson blir ny chef för programavdelningen och får därmed det övergripande ansvaret för både allmän-tv och nyhetsproduktionen för i huvudsak TV4-kanalen.

Till alla tittare

Till alla er runt om i landet som följer våra nyheter och program.

Just nu gör vi allt på TV4 för att berätta vad som händer, behovet av information om den kris vi är inne i tillsammans med resten av världen är enormt.

Visselblåsning

TV4 Media har en visselblåsartjänst där alla medarbetare, både anställda, konsulter och medarbetare hos de produktionsbolag som producerar vårt innehåll, kan anmäla allvarliga oegentligheter. Tjänsten hanteras av en oberoende aktör och den som anmäler kan vara anonym.

Seriehöst - Frossa i hyllade serier helt gratis på TV4 Play

Sci-Fi-drama med Sean Penn i The First, ruggiga brittiska thrillers och den mysiga australiensiska dramakomedin Five Bedrooms är bara några av höjdpunkterna du har att se fram emot när TV4 Play har bullat upp med förstklassiga serier för höstmörkret.

Världssuccén The Masked singer kommer till Sverige och TV4

Underhållande sångnummer, spektakulära masker och hemlighetsmakeri på en nivå som aldrig tidigare skådats. Så kan tv-världens senaste succéformat The Masked singer summeras. Nu kommer den helt unika och färgstarka tävlingen till TV4. David Hellenius leder storsatsningen.

Ta med Ernst på semestern!

Nu kan du äntligen se TV4 Play utomlands. Från och med midsommar fungerar tjänsten inom hela EU och Norge.