Bygglov

Snickarna Matte Carlsson och Willy Björkman reser runt i Sverige med arkitekten Maria Kingsley i en trailer fullt utrustad med allt som krävs för olika ombyggnadsprojekt och söker efter bygg- eller renoveringsprojekt som havererat.

Bygglovs-Mattes skamgrepp

Matte, Willy och Mija besöker Fiskebäck utanför Göteborg. Där bor Jonas och Iben som har renoverat sitt hem i tre år och hunnit med mycket grundläggande arbete. Nu behöver de hjälp. Bland annat byggs ett nytt plank och en halvrutten friggebod får stryka på foten.

I Bygglov som sänds den 16 februari tittar Matte, Willy och Mija in hos paret Jonas och Iben i Fiskebäck, utanför Göteborg.

Paret har renoverat sitt hem i tre år och hunnit med många grundläggande moment - men även tidskrävande stickspår. Som att lyfta in en halvrutten friggebod i atriumträdgården och bygga en rockscen i tryckimpregnerat virke.

Bygglovsteamet anländer med en 60-meters kran och bland annat familjens kära äppelträd får stryka på foten.

Dessutom ska ett nytt plank upp på husets baksida för att skapa ett vackert ljusinsläpp och en luftigare känsla. Markytan blir en blandning av trädäck, marksten och gräs - allt i nivå.

En klättervägg och ett nytt möblemang kommer att skapa både plats för middagar och myskvällar. Markiser och nytt ljus kommer att vara fjärrstyrt och i vardagsrummet omdisponeras hela miljön.

Inköpslista till Bygglov i Tidaholm den 16 februari 2016

Familjen Emanuelsson bor i en prästgård i Tidaholm. Huset är så stort att det är sällan familjen är tillsammans på samma plats. Bygglovstrion kommer till familjens undsättning och ger dem ett nytt kök som också blir en samlingspunkt för dem. Här hittar du inköpslistan till programmet.