Början på sidans innehåll

TV4-Gruppen och Telenor stärker Canal+ genom samägande

2010-05-11

TV4-Gruppen och Telenor Group har enats om ett samägande av C More Entertainment, som bedriver premium-tv-verksamhet under varumärket Canal+. Telenor förvärvar, genom köp av aktier och en riktad nyemission i C More Entertainment, 35 procent av bolaget. Totalt betalar Telenor 787 miljoner SEK kontant. Därutöver har vissa Telenorägda sporträttigheter, bland annat SAS-Ligan och fotbolls-VM 2010 i Sydafrika sublicensierats till C More Entertainment. Det nordiska samägandet ger Canal+ abonnenter långsiktig tillgång till bra innehåll, och leder till ett ökat utbud av sport, film och serier av högsta klass.

The Apprentice kommer till TV4 - Gunilla von Platen leder programmet

I programmet får drivna entreprenörer tävla i att finslipa sina affärsstrategier under ledning av en framgångsrik företagsledare. I USA förknippas programmet med Donald Trump men The Apprentice är en stor internationell framgång som finns i många länder och olika versioner. För första gången kommer nu The Apprentice till Sverige och TV4. Här får vi se företagsledaren och entreprenören Gunilla von Platen leda programmet.

TV4 utvecklar ny dramaserie om Knutbyfallet

PROGRAMINFORMATION
TV4 och C More utvecklar en dramaserie som baseras på händelserna i det omtalade Knutbyfallet. Serien regisseras av Goran Kapetanović (Kalifat), med manus av Fredrik Agetoft, baserat på Jonas Bonniers roman Knutby. Den har premiär 1 november på C More och 11 november på TV4.

Hans Rosenfeldts succéroman Vargasommar blir dramaserie

TV4 och C More gör en ny dramaserie av Hans Rosenfeldts senaste succébok Vargasommar. Efter internationella framgångar med Bron och Marcella återvänder Rosenfeldt i sin nya bokserie till Sverige och Haparanda. I centrum står polisen Hannah Wester.