Sommar med Ernst

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Ernst Kirchsteigers middagsbord med golvplank

Ett middagsbord med plats för många personer. Dessutom relativt enkelt att göra och inte särskilt kostsamt.
Här kan du själv se hur du gör Ernsts snygga middagsbord.

Utgångspunkten till bordets konstruktion är klassiska bockar, så kallade hagalundare. Ladda ner skissen som ligger längst ner på sidan för att se hur en sådan är konstruerad. 

Ernst och hans medhjälpare Pirre och Mackan utvecklade modellen något och denna "deluxe-variant" har rundstavar som fäster bordsskivan med bocken.

1. Som bordsskivor använde vi konstruktionsvirke. För vår variant behöver du fyra plank, som skall placeras på rad över bockarna.

2. För att få rundstavarna, som skall hålla fast skivorna, på rätt ställe behöver du borra ditt dem genom att placera ut planken på bockarna. Det är viktigt att de ligger bredvid varandra, så fixera gärna med tvingar.

3. Borra sedan genom planket och ner i bocken. Var precis med storleken. Våra rundstavar var 25 mm och vi använde en 26 mm-borr.

4. Dra ner rundstaven cirka 3 centimeter ned i bocken och fixera sedan med en skruv.

5. Vi valde att måla bockarna i svart och planket i en färg som Ernst blandade själv: lasyrolja och pigment i färgen "grå umbra".

Mer om Sommar med Ernst

Bord

Så gör du Ernsts vinbärsbladste

Varför köpa te när du kan göra eget? Här visar Ernst hur du gör hans egna vinbärsbladste. Hela receptet hittar du hos köket.se.

Så gör du Ernst fina ljuskrona

Vill du också göra Ernst fina ljuskrona? Här visar han hur du gör. Fler instruktioner hittar du på tv4.se/sommar-med-ernst

Så gör du Ernsts vägglampa

I årets fjärde program gör Ernst en vägglampa som passar i såväl vardagsrum som hall. Här kan du läsa hur du gör en själv.

Så gör du Ernsts flaskor med korklock

I säsongens andra avsnitt visar Ernst hur man kan piffa upp sina kork- och trälock till burkar och flaskor. Här får du instruktioner på hur du gör dina egna.

Trailer: Sommar med Ernst 2020

Den 18 juni 2020 är Ernst tillbaka i rutan med mat, inredning och tillbakablickar från tidigare säsonger.

Nytt upplägg för Sommar med Ernst: "Något för alla"

Ingen sommar utan Ernst Kirchsteiger. Årets säsong av Sommar med Ernst har premiär 18 juni 2020 på TV4.
– Jag vill visa vad man kan fixa med hemma när tiderna är som de är och man kanske inte kan resa lika mycket som vanligt under sommaren, säger Ernst Kirchsteiger.