Sommar med Ernst

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Ernsts klädhängare av gammalt träd

Till den här klädhängaren behöver du egentligen ingenting annat än en skogstur. Ta en titt i någon skog som ligger nära dig, så hittar du säkert något som fungerar alldeles utmärkt.

1. Så länge du inte gör någon åverkan på levande träd behöver du inte ta kontakt med skogsägaren innan du beger dig ut. Använd dig av döda grenar som ligger på marken. Leta efter ett som har legat och torkat till ordentligt och där det är lätt att skrapa bort barken.

2. Såga sedan av trädet så det blir lagom storlek för rummet du ska ha den i, var noga med att ta exakta måtten mellan golv och tak.

3. Välj en del av trädet med ganska tjocka grenar och behåll en del av dem, det är dessa som blir själva hängarna.

4. Dra av all bark från stammen med en kniv, så att stammen blir så slät som möjligt.

5. Om det finns kala partier på stammen: kapa tjocka grenar på andra ställen och skruva sedan fast på lämplig plats. Fäst gärna vid en annan gren, så att det ser mer naturligt ut.

6. Nu ska trädet målas. Ernst valde en matt svart färg. Ställ den gärna utomhus för att torka och bär sedan in den.

7. Eftersom du kapat stammen i en en storlek som passar exakt mellan tak och golv är det nu bara att kila fast stammen. Kapa hellre lite för lite än för mycket, så kan du finjustera med en japansåg på plats.

Träd

Så gör du Ernsts vinbärsbladste

Varför köpa te när du kan göra eget? Här visar Ernst hur du gör hans egna vinbärsbladste. Hela receptet hittar du hos köket.se.

Så gör du Ernst fina ljuskrona

Vill du också göra Ernst fina ljuskrona? Här visar han hur du gör. Fler instruktioner hittar du på tv4.se/sommar-med-ernst

Så gör du Ernsts vägglampa

I årets fjärde program gör Ernst en vägglampa som passar i såväl vardagsrum som hall. Här kan du läsa hur du gör en själv.

Så gör du Ernsts flaskor med korklock

I säsongens andra avsnitt visar Ernst hur man kan piffa upp sina kork- och trälock till burkar och flaskor. Här får du instruktioner på hur du gör dina egna.

Nytt upplägg för Sommar med Ernst: "Något för alla"

Ingen sommar utan Ernst Kirchsteiger. Årets säsong av Sommar med Ernst har premiär 18 juni 2020 på TV4.
– Jag vill visa vad man kan fixa med hemma när tiderna är som de är och man kanske inte kan resa lika mycket som vanligt under sommaren, säger Ernst Kirchsteiger.