Extern länk
Början på sidans innehåll

TV4

Pontus Silfverstolpe hade mycket intressant att titta på hos Sanna Ekman.

Sanna Ekman kär i Antikdeckar-Pontus

I veckans Antikdeckarna åker Pontus Silfverstolpe hem till skådespelerskan Sanna Ekman för att leta fynd. Hon gillar verkligen det här med gamla saker. Och antikdeckare.

Uppdaterad: Publicerad:

Hej Sanna, hur kändes det att ha en antikdeckare hemma hos dig som rotade bland dina grejer?
– Jag är kär i Pontus! De är så gulliga och trevliga och kunniga, programledarna i Antikdeckarna, säger Sanna till hemmakanalen.se.

– Jag tycker att det är så roligt med saker, jag köper mycket gammalt och antikt och hatar att göra mig av med dem. Gamla saker är ofta vackra, funktionella, gedigna och hållbara, till skillnad från i IKEA-prylar som man vet att man måste slänga om man råkar skrapa dem.

– Sådant från 1950-talet och framåt är jag inte intresserad av, jag köper i stort sett inget nytt. Det enda jag kan rekommendera att köpa nytt är lampor, det är så mycket man måste göra om med gamla sådana.

– Jag bor i ett gammalt hus också, jag klarar inte av nybyggt, samma värderingar gäller där.

Var förvarar du alla grejer?
– Jag använder dem! Köper jag en gammal skrivmejsel för att den är vacker så ser jag till att använda den också.

Vad finns det för prylar i ditt hem som du tänkte dig att Antikdeckarna kanske kunde vara intresserade av?
– Ja, jag har som sagt svårt för att göra mig av med grejer. Men jag var nyfiken på saker jag hittat på loppis. Jag är ett loppisfreak, jag går mycket på loppisar i Skåne. Och det kan ju vara kul att se om det man köpt för en femma kan vara värt en halv miljon.

Har du bra koll på dina prylar – hur gamla de är och vad de kan vara värda?
– Jag har några gamla saker som jag vet är värda jättemycket och som jag inte visade upp i programmet. Fast jag har inte läst på en massa om olika eror och så, så jag har inte så bra koll på exakt hur gamla alla saker är hemma.

Finns det någon pryl i ditt hem som du aldrig någonsin skulle sälja?
– Jag har en gammal arbetsstol efter min farfars far som jag är väldigt stolt över att jag fått ärva. Så Gösta Ekman, den äldre, har alltså använt den. Den kanske inte är värd så mycket pengar, men den kan jag inte göra mig av med.

När fyndade du senast?
– Jag är jämt ute på nätet och kollar. Jag fyndade faktiskt ett arkivskåp från sekelskiftet förra veckan. Det är rödmålat i trä och har tjugo lådor och hemliga gömmor – värsta kurragömma-grejen! Det visade sig när jag kom hem att den hade en ordentlig låsanordning som jag renoverade upp, så nu kan jag låsa alla lådorna med ett tryck.

Har du mycket gammalt och antikt hemma? Visa upp ditt hem på hemmakanalen.se och inspirera andra - ladda upp bilder och filmklipp här!

Mer från Antikdeckarna