Sanna Ekman kär i Antikdeckar-Pontus

I veckans Antikdeckarna åker Pontus Silfverstolpe hem till skådespelerskan Sanna Ekman för att leta fynd. Hon gillar verkligen det här med gamla saker. Och antikdeckare.

Hej Sanna, hur kändes det att ha en antikdeckare hemma hos dig som rotade bland dina grejer?
– Jag är kär i Pontus! De är så gulliga och trevliga och kunniga, programledarna i Antikdeckarna, säger Sanna till hemmakanalen.se.

– Jag tycker att det är så roligt med saker, jag köper mycket gammalt och antikt och hatar att göra mig av med dem. Gamla saker är ofta vackra, funktionella, gedigna och hållbara, till skillnad från i IKEA-prylar som man vet att man måste slänga om man råkar skrapa dem.

– Sådant från 1950-talet och framåt är jag inte intresserad av, jag köper i stort sett inget nytt. Det enda jag kan rekommendera att köpa nytt är lampor, det är så mycket man måste göra om med gamla sådana.

– Jag bor i ett gammalt hus också, jag klarar inte av nybyggt, samma värderingar gäller där.

Var förvarar du alla grejer?
– Jag använder dem! Köper jag en gammal skrivmejsel för att den är vacker så ser jag till att använda den också.

Vad finns det för prylar i ditt hem som du tänkte dig att Antikdeckarna kanske kunde vara intresserade av?
– Ja, jag har som sagt svårt för att göra mig av med grejer. Men jag var nyfiken på saker jag hittat på loppis. Jag är ett loppisfreak, jag går mycket på loppisar i Skåne. Och det kan ju vara kul att se om det man köpt för en femma kan vara värt en halv miljon.

Har du bra koll på dina prylar – hur gamla de är och vad de kan vara värda?
– Jag har några gamla saker som jag vet är värda jättemycket och som jag inte visade upp i programmet. Fast jag har inte läst på en massa om olika eror och så, så jag har inte så bra koll på exakt hur gamla alla saker är hemma.

Finns det någon pryl i ditt hem som du aldrig någonsin skulle sälja?
– Jag har en gammal arbetsstol efter min farfars far som jag är väldigt stolt över att jag fått ärva. Så Gösta Ekman, den äldre, har alltså använt den. Den kanske inte är värd så mycket pengar, men den kan jag inte göra mig av med.

När fyndade du senast?
– Jag är jämt ute på nätet och kollar. Jag fyndade faktiskt ett arkivskåp från sekelskiftet förra veckan. Det är rödmålat i trä och har tjugo lådor och hemliga gömmor – värsta kurragömma-grejen! Det visade sig när jag kom hem att den hade en ordentlig låsanordning som jag renoverade upp, så nu kan jag låsa alla lådorna med ett tryck.

Har du mycket gammalt och antikt hemma? Visa upp ditt hem på hemmakanalen.se och inspirera andra - ladda upp bilder och filmklipp här!

Mer från Antikdeckarna

Anna Lindmarker om sina TV4-minnen

Anna Lindmarker började tidigt med journalistik och har sedan 1997 varit en del av TV4Nyheterna, där hon idag arbetar som nyhetsankare. I samband med TV4:s 30-årsfirande berättar hon nu om sina TV4-minnen.

Olof Lundh om första tiden på Fotbollskanalen

År 2006 fick Olof Lundh uppdraget att starta Fotbollskanalen.se och sedan dess har han varit en del av TV4. Under åren har han vunnit priser som "Årets sportjournalist" och Fotbollskanalen Europa blev framröstat till bästa program och fick Guldskölden av SvenskaFans läsare. Nu berättar Olof om din första tid på Fotbollskanalen.

Kristina Wijk - först ut i TV4-rutan

Kristina Wijk (numera Svahn) var TV4:s första hallåa och på TV4:s premiärdag 15 september 1990 var hon först ut i rutan och presenterade den nya kanalen. Nu berättar hon bland annat om den där första sändningen - och vad hon gör idag.

TV-utbudet hos Com Hem blir digitalt - Så ser du TV4

Den 8 september 2020 går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du är Com Hem-kund kan du läsa mer nedan om vad detta innebär för dig och hur du kan fortsätta titta på TV4.

Träffa ditt livs kärlek på ett helt nytt sätt - Kärleken flyttar in

Har du tröttnat på flyktigt svajpande i dejtingappar? Den 16 november är det premiär för dejtingprogrammet Kärleken flyttar in där singlar får tid att finna äkta kärlek. Varje potentiellt par tillbringar minst 24 timmar tillsammans i ett kameraövervakat hus och tittarna kan följa deras resa.

Sök till ditt livs utmaning - ny serie på TV4

Är du redo för ditt livs utmaning? TV4 söker nu deltagare till en ny programserie. Vi är på jakt efter 12 män och kvinnor som tror sig vara redo för det tuffaste provet hittills i svensk TV.

TV4 värvar Lotta Lundgren och Erik Haag

TV4 knyter den hyllade programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag till kanalen. Publikframgångarna har avlöst varandra under deras tid på SVT, och när inspelningarna tillsammans med TV4 nu startar handlar det om en helt ny programsatsning som inte liknar något duon har gjort tidigare. ”När TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats”, säger Lotta Lundgren om det nya samarbetet.

TV4-fiera dina videomöten

Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.

TV4 samlar programinnehåll under Viveka Hansson

TV4 Media samlar ansvaret för program, nyheter och aktualitet under en programdirektör. Viveka Hansson blir ny chef för programavdelningen och får därmed det övergripande ansvaret för både allmän-tv och nyhetsproduktionen för i huvudsak TV4-kanalen.

Till alla tittare

Till alla er runt om i landet som följer våra nyheter och program.

Just nu gör vi allt på TV4 för att berätta vad som händer, behovet av information om den kris vi är inne i tillsammans med resten av världen är enormt.

Visselblåsning

TV4 Media har en visselblåsartjänst där alla medarbetare, både anställda, konsulter och medarbetare hos de produktionsbolag som producerar vårt innehåll, kan anmäla allvarliga oegentligheter. Tjänsten hanteras av en oberoende aktör och den som anmäler kan vara anonym.

Seriehöst - Frossa i hyllade serier helt gratis på TV4 Play

Sci-Fi-drama med Sean Penn i The First, ruggiga brittiska thrillers och den mysiga australiensiska dramakomedin Five Bedrooms är bara några av höjdpunkterna du har att se fram emot när TV4 Play har bullat upp med förstklassiga serier för höstmörkret.

Världssuccén The Masked singer kommer till Sverige och TV4

Underhållande sångnummer, spektakulära masker och hemlighetsmakeri på en nivå som aldrig tidigare skådats. Så kan tv-världens senaste succéformat The Masked singer summeras. Nu kommer den helt unika och färgstarka tävlingen till TV4. David Hellenius leder storsatsningen.

Ta med Ernst på semestern!

Nu kan du äntligen se TV4 Play utomlands. Från och med midsommar fungerar tjänsten inom hela EU och Norge.

Våra programledare utsatta för falska annonser

Problemet med falska annonser och artiklar på nätet, där våra kända programledare och nyhetsankare utnyttjas, har ökat kraftigt den senaste tiden. Annonserna handlar för närvarande ofta om skönhetsprodukter och annat hälsorelaterat.

TV4 – nu i din Samsung Smart TV!

Från och med nu kan du streama alla dina favoritprogram från TV4 direkt i din Samsung Smart TV. Med den nylanserade TV4-appen kan du nu på ett enkelt sätt ta del av det breda utbudet av program, serier och livesändningar när du vill.

Polarpristagare 2018

Metalbandet Metallica och organisationen The Afghanistan National Institute of Music är årets Polarprisvinnare.