Så mycket bättre

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Lasse Berghagen om Så mycket bättre: "Hårt slit från sju på morgonen"

Lasse Berghagen är huvudpersonen i det första programmet av TV4:s nya storsatsning Så mycket bättre. Men det har inte enbart varit semester för de sju välkända artisterna.
- Det var hårt slit från sju på morgonen till två på natten, säger Lasse Berghagen till tv4.se.

På en gård belägen på södra Gotland har sju etablerade svenska musiker bott tillsammans under en vecka. Lasse Berghagen, Plura, Petter, Lill-Babs, Petra "September" Marklund, Tomas Di Leva och Christer Sandelin. Alla har de fått vara huvudperson för en dag och bestämt aktiviteter och meny vid matbordet för lunchen och middagen.

Men det är inte maten som står i fokus utan musiken kring matbordet. Huvudpersonen har fått uppleva de andra folkkära artisternas tolkningar av dennes egna låtar, på ett sätt som man aldrig hört de redan kända låtarna innan.

Men bakom alla glada och känslosamma stunder ligger det tufft arbete för alla inblandade berättar Lasse Berghagen som är först ut med sin dag.

- Det var hårt slit från sju på morgonen till två på natten. Men det har varit en jättekul upplevelse att ha varit med om. Jag tror att det kan bli en stor hit för TV4, säger Berghagen till tv4.se.

Och han får medhåll av exmakan Barbro "Lill-Babs" Svensson och artisten Petra ”September” Marklund.

- Det var synd för vi hann aldrig umgås vid sidan av när kamerorna var avstängda, säger September till TV4 Nyhetsmorgon.

Loreen - Du är min man

Loreen tolkar Helen Sjöholm/Benny Andersson - Du är min man i Så mycket bättre 2020.

Loreen - Alice

Loreen tolkar Plura/Eldkvarn - Alice i Så mycket bättre 2020.

Ana Diaz - Regnet

Ana Diaz tolkar Newkid - Jag gråter bara i regnet i Så mycket bättre 2020.

Newkid - Starkare

Newkid tolkar Ana Diaz "Starkare" i Så mycket bättre 2020.