Extern länk
Början på sidans innehåll

TV4

Här kan du skänka kläder, prylar och möbler

Har du en massa saker hemma som du inte använder och som bara är i vägen? Skänk bort dem. Här är organisationerna som tar emot dina kläder, prylar och möbler.

Uppdaterad: Publicerad:

Emmaus Stockholm
Vad? kläder, skor, filtar, textilier, alla sorters prylar och böcker. Vi har tyvärr inga möjligheter att ta emot möbler. Emmaus hämtar kostnadsfritt i hela Storstockholm och kör i olika områden dagligen. Ring för bokning.
Till? Majoriteten av alla kläder, skor och filtar skickas framför allt till de västsahariska flyktinglägren. Cirka 15 procent av kläderna samt alla prylar och böcker säljs i butikerna för att generera pengar för att driva verksamheten och skicka kontantstöd.
Var? Flera platser i Stockholm. Se hemsidan.
Mer info: www.emmausstockholm.se

Emmaus Björkå
Vad? Kläder, skor, textilier, böcker, prydnadsaker, leksaker, husgeråd, elartiklar, lampor och möbler
Till? Samarbetsländerna är Angola, Moçambique, Nicaragua, Palestina och Västsahara. Dit går det överskott Emmaus Björkå får genom att driva second hand-butiker.
Var? Malmö, Göteborg, Borås, Halmstad. Se hemsidan.
Mindre Emmaus finns på fler platser i landet.
Mer info: www.emmausbjorka.se

Stockholms Stadsmission
Vad? Du kan skänka allt från möbler, lampor, hemtextilier och husgeråd till böcker, leksaker, kläder, skor och accessoarer. Har du mycket att skänka (minst tre säckar eller fem kartonger) eller större föremål kan de även hämta gåvorna hemma hos dig.
Till? Överskottet av försäljningen går till Stockholms Stadsmissions arbete bland utsatta människor i Stockholm. En del av de gåvor som kommer in i form av kläder, möbler och husgeråd går direkt till Stadsmissionens sociala verksamheter.
Var? 8 butiker i Stockholm. Se hemsidan.
Mer info: www.stadsmissionen.se

Myrorna
Vad? Tar emot det mesta under förutsättning att det går att sälja i någon av Myrornas butiker - alltifrån små saker till hela hem. Är du osäker, hör dig för i butiken, eller kontakta Myrornas givarservice. I stora delar av landet har Myrorna möjlighet att hämta gåvor hemma hos dig. För mer information kontakta givarservice.
Till? Överskottet av försäljningen går till Frälsningsarméns sociala verksamhet. Bland annat arbete med barn och ungdomar som har det svårt, fattiga familjer, handikappade, hemlösa, stöd för invandrare och mycket mer.
Var? Myrorna har 31 butiker och ett antal gåvomottagningar i landet. Se hemsidan.
Mer info: www.myrorna.se

Röda korset
Vad? Här kan du skänka möbler, kläder, prylar, böcker, skivor med mera för försäljning
Till? Allt det som skänks säljer Röda korset och pengarna använder de i deras arbete både i Sverige och utomlands.
Var? Röda Korsets Mötesplats Kupan. Sök din närmaste mötesplats på hemsidan.
Mer info: www.redcross.se

Erikshjälpen
Vad? Erikshjälpen tar emot det mesta som kan säljas i deras butiker.
Till? Pengarna som generas i butikerna går till socialt och humanitärt arbete i Sverige och utomlands såväl via deras samarbetspartners kanaler som via Erikshjälpen.
Var? Flera platser i landet. Se hemsidan.
Mer info: www.erikshjalpen.seHar vi missat någon organisation?