Här kan du skänka kläder, prylar och möbler

Har du en massa saker hemma som du inte använder och som bara är i vägen? Skänk bort dem. Här är organisationerna som tar emot dina kläder, prylar och möbler.

Emmaus Stockholm
Vad? kläder, skor, filtar, textilier, alla sorters prylar och böcker. Vi har tyvärr inga möjligheter att ta emot möbler. Emmaus hämtar kostnadsfritt i hela Storstockholm och kör i olika områden dagligen. Ring för bokning.
Till? Majoriteten av alla kläder, skor och filtar skickas framför allt till de västsahariska flyktinglägren. Cirka 15 procent av kläderna samt alla prylar och böcker säljs i butikerna för att generera pengar för att driva verksamheten och skicka kontantstöd.
Var? Flera platser i Stockholm. Se hemsidan.
Mer info: www.emmausstockholm.se

Emmaus Björkå
Vad? Kläder, skor, textilier, böcker, prydnadsaker, leksaker, husgeråd, elartiklar, lampor och möbler
Till? Samarbetsländerna är Angola, Moçambique, Nicaragua, Palestina och Västsahara. Dit går det överskott Emmaus Björkå får genom att driva second hand-butiker.
Var? Malmö, Göteborg, Borås, Halmstad. Se hemsidan.
Mindre Emmaus finns på fler platser i landet.
Mer info: www.emmausbjorka.se

Stockholms Stadsmission
Vad? Du kan skänka allt från möbler, lampor, hemtextilier och husgeråd till böcker, leksaker, kläder, skor och accessoarer. Har du mycket att skänka (minst tre säckar eller fem kartonger) eller större föremål kan de även hämta gåvorna hemma hos dig.
Till? Överskottet av försäljningen går till Stockholms Stadsmissions arbete bland utsatta människor i Stockholm. En del av de gåvor som kommer in i form av kläder, möbler och husgeråd går direkt till Stadsmissionens sociala verksamheter.
Var? 8 butiker i Stockholm. Se hemsidan.
Mer info: www.stadsmissionen.se

Myrorna
Vad? Tar emot det mesta under förutsättning att det går att sälja i någon av Myrornas butiker - alltifrån små saker till hela hem. Är du osäker, hör dig för i butiken, eller kontakta Myrornas givarservice. I stora delar av landet har Myrorna möjlighet att hämta gåvor hemma hos dig. För mer information kontakta givarservice.
Till? Överskottet av försäljningen går till Frälsningsarméns sociala verksamhet. Bland annat arbete med barn och ungdomar som har det svårt, fattiga familjer, handikappade, hemlösa, stöd för invandrare och mycket mer.
Var? Myrorna har 31 butiker och ett antal gåvomottagningar i landet. Se hemsidan.
Mer info: www.myrorna.se

Röda korset
Vad? Här kan du skänka möbler, kläder, prylar, böcker, skivor med mera för försäljning
Till? Allt det som skänks säljer Röda korset och pengarna använder de i deras arbete både i Sverige och utomlands.
Var? Röda Korsets Mötesplats Kupan. Sök din närmaste mötesplats på hemsidan.
Mer info: www.redcross.se

Erikshjälpen
Vad? Erikshjälpen tar emot det mesta som kan säljas i deras butiker.
Till? Pengarna som generas i butikerna går till socialt och humanitärt arbete i Sverige och utomlands såväl via deras samarbetspartners kanaler som via Erikshjälpen.
Var? Flera platser i landet. Se hemsidan.
Mer info: www.erikshjalpen.seHar vi missat någon organisation?

TV4 utvecklar ny dramaserie om Knutbyfallet

PROGRAMINFORMATION
TV4 och C More utvecklar en dramaserie som baseras på händelserna i det omtalade Knutbyfallet. Serien regisseras av Goran Kapetanović (Kalifat) och bygger på Jonas Bonniers roman Knutby.

Hans Rosenfeldts succéroman Vargasommar blir dramaserie

TV4 och C More gör en ny dramaserie av Hans Rosenfeldts senaste succébok Vargasommar. Efter internationella framgångar med Bron och Marcella återvänder Rosenfeldt i sin nya bokserie till Sverige och Haparanda. I centrum står polisen Hannah Wester.

Fira jul hos TV4 med årets julvärd Tilde de Paula Eby

Julafton närmar sig med stormsteg och på TV4 blir det en fullmatad dag där Tilde de Paula Eby gör tittarna sällskap från morgon till kväll. Julaftonens höjdpunkt blir den stjärnspäckade julkonserten Late Night Christmas där bland andra Carola, Jill Johnson och Måns Zelmerlöw medverkar. Dagarna innan och efter julafton bjuder TV4 dessutom på ett brett utbud med fokus på julförberedelser och summeringar av året som gått.

Kristina Wijk - först ut i TV4-rutan

Kristina Wijk (numera Svahn) var TV4:s första hallåa och på TV4:s premiärdag 15 september 1990 var hon först ut i rutan och presenterade den nya kanalen. Nu berättar hon bland annat om den där första sändningen - och vad hon gör idag.

Anna Lindmarker om sina TV4-minnen

Anna Lindmarker började tidigt med journalistik och har sedan 1997 varit en del av TV4Nyheterna, där hon idag arbetar som nyhetsankare. I samband med TV4:s 30-årsfirande berättar hon nu om sina TV4-minnen.

Olof Lundh om första tiden på Fotbollskanalen

År 2006 fick Olof Lundh uppdraget att starta Fotbollskanalen.se och sedan dess har han varit en del av TV4. Under åren har han vunnit priser som "Årets sportjournalist" och Fotbollskanalen Europa blev framröstat till bästa program och fick Guldskölden av SvenskaFans läsare. Nu berättar Olof om din första tid på Fotbollskanalen.

TV-utbudet hos Com Hem blir digitalt - Så ser du TV4

Den 8 september 2020 går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du är Com Hem-kund kan du läsa mer nedan om vad detta innebär för dig och hur du kan fortsätta titta på TV4.

Träffa ditt livs kärlek på ett helt nytt sätt - Kärleken flyttar in

Har du tröttnat på flyktigt svajpande i dejtingappar? Den 16 november är det premiär för dejtingprogrammet Kärleken flyttar in där singlar får tid att finna äkta kärlek. Varje potentiellt par tillbringar minst 24 timmar tillsammans i ett kameraövervakat hus och tittarna kan följa deras resa.

Sök till ditt livs utmaning - ny serie på TV4

Är du redo för ditt livs utmaning? TV4 söker nu deltagare till en ny programserie. Vi är på jakt efter 12 män och kvinnor som tror sig vara redo för det tuffaste provet hittills i svensk TV.

TV4 värvar Lotta Lundgren och Erik Haag

TV4 knyter den hyllade programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag till kanalen. Publikframgångarna har avlöst varandra under deras tid på SVT, och när inspelningarna tillsammans med TV4 nu startar handlar det om en helt ny programsatsning som inte liknar något duon har gjort tidigare. ”När TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats”, säger Lotta Lundgren om det nya samarbetet.

TV4-fiera dina videomöten

Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.

TV4 samlar programinnehåll under Viveka Hansson

TV4 Media samlar ansvaret för program, nyheter och aktualitet under en programdirektör. Viveka Hansson blir ny chef för programavdelningen och får därmed det övergripande ansvaret för både allmän-tv och nyhetsproduktionen för i huvudsak TV4-kanalen.

Till alla tittare

Till alla er runt om i landet som följer våra nyheter och program.

Just nu gör vi allt på TV4 för att berätta vad som händer, behovet av information om den kris vi är inne i tillsammans med resten av världen är enormt.

Visselblåsning

TV4 Media har en visselblåsartjänst där alla medarbetare, både anställda, konsulter och medarbetare hos de produktionsbolag som producerar vårt innehåll, kan anmäla allvarliga oegentligheter. Tjänsten hanteras av en oberoende aktör och den som anmäler kan vara anonym.

Seriehöst - Frossa i hyllade serier helt gratis på TV4 Play

Sci-Fi-drama med Sean Penn i The First, ruggiga brittiska thrillers och den mysiga australiensiska dramakomedin Five Bedrooms är bara några av höjdpunkterna du har att se fram emot när TV4 Play har bullat upp med förstklassiga serier för höstmörkret.

Världssuccén The Masked singer kommer till Sverige och TV4

Underhållande sångnummer, spektakulära masker och hemlighetsmakeri på en nivå som aldrig tidigare skådats. Så kan tv-världens senaste succéformat The Masked singer summeras. Nu kommer den helt unika och färgstarka tävlingen till TV4. David Hellenius leder storsatsningen.

Ta med Ernst på semestern!

Nu kan du äntligen se TV4 Play utomlands. Från och med midsommar fungerar tjänsten inom hela EU och Norge.