Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Minnah släpper debutalbum

Det går snabbt i Idolvärlden. Knappt hade strålkastarna hunnit slockna efter finalen i Idol 2010 förrän skivkontraktet var klart för Minnah Karlsson.

För Idolvinnaren Jay Smith ingår skivinspelning i priset, och nu är det klart att även tvåan Minnah Karlsson släpper ett album inom kort.

Strax innan efterfesten på Café Opera i fredags fick Minnah Karlsson beskedet att Sony Music ville kontraktera henne.

- Det är superkul, jag hade nog inte kunnat vara gladare! Det här är ett perfekt sätt att avsluta Idolresan. Det känns som en saga, säger Minnah Karlsson.

Redan i lördags påbörjades inspelningen av Minnah Karlssons debutalbum. På albumet finns de 11 låtarna som Minnah bländade oss med under årets idolsäsong, bland andra Twist And Shout, One Love Takes Over och den oförglömliga tolkningen av Total Eclipse Of the Heart.

Albumet släpps enligt planerna den 19 december.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.