Hyllade The walking dead visas på TV11

Nu är det klart att The walking dead, serien som både är Golden globe-nominerad och en av 2010 års mest kritikerhyllade serier i USA, kommer att visas på i nya kanalen TV11. Säsongsstarten i USA sågs av 5,3 miljoner tittare och serien har redan fått klartecken för en andra säsong.


The walking dead är ett episkt överlevnadsäventyr av regissören till Nyckeln till frihet, Frank Darabont, och Gale Anne Hurd, producenten för Terminator och Aliens.

- Beslutet att köpa in The walking dead var en "no-brainer". Det känns kul att kunna erbjuda våra tittare något av det bästa som producerats i genren. Kritikerhyllningarna och de fantastiska tittarsiffrorna i USA talar sitt tydliga språk, säger Helena Forsman, programchef inköp TV4-Gruppens allmänkanaler.

Säsongsstarten sågs av 5,3 miljoner tittare, vilket är den högsta siffran för en säsongsstart hos den amerikanska tv-kanalen AMC. Säsongsfinalen sågs av 6 miljoner och i åldern 18-49 var det i snitt 4 miljoner tittare, det mest sedda kabel-tv programmet i den målgruppen under säsongen.

- Jag är extremt stolt över att TV11 ska sända The walking dead. Serien går helt i linje med TV11:s profil och jag är övertygad om att den kommer att hitta sin rätta plats i kanalen, säger Anton Glanzelius, programchef TV11.

The walking dead handlar om polisen Rick Grimes (Andrew Lincoln) som efter en arbetsolycka fallit i koma och vaknar upp på ett övergivet sjukhus. Han konstaterar snabbt att världen som han en gång kände den numera härjas av en zombieepidemi med apokalyptiska proportioner. Han beger sig ut på jakt efter sin försvunna fru och son som han vägrar tro blivit offer för plågan som verkar få de döda att resa sig.

Samtidigt i utkanten av Atlanta kämpar ett litet läger av överlevare mot de levande döda som attackerar dem. Bland de svåra förhållandena och alla personliga rivaliteter som uppstår är frågan om det i slutändan verkligen är de döda som är Ricks och de andra överlevarnas värsta fiender.

I huvudrollen som polisen Rick Grimes ses den brittiske skådespelaren Andrew Lincoln, känd från BBC:s succédrama Livet kan börja och filmer som Love actually och Heartbreaker.

Serien är inspelad 2010 i 6 avsnitt och ytterligare en säsong med 13 avsnitt har beställts av amerikanska AMC. The walking dead är baserad på serietidningen med samma namn.

The Walking dead har premiär i TV11 den 20 februari klockan 22.30.

TV4 utvecklar ny dramaserie om Knutbyfallet

TV4 och C More utvecklar en dramaserie som baseras på händelserna i det omtalade Knutbyfallet. Serien regisseras av Goran Kapetanović (Kalifat) och bygger på Jonas Bonniers roman Knutby.

Hans Rosenfeldts succéroman Vargasommar blir dramaserie

TV4 och C More gör en ny dramaserie av Hans Rosenfeldts senaste succébok Vargasommar. Efter internationella framgångar med Bron och Marcella återvänder Rosenfeldt i sin nya bokserie till Sverige och Haparanda. I centrum står polisen Hannah Wester.

Fira jul hos TV4 med årets julvärd Tilde de Paula Eby

Julafton närmar sig med stormsteg och på TV4 blir det en fullmatad dag där Tilde de Paula Eby gör tittarna sällskap från morgon till kväll. Julaftonens höjdpunkt blir den stjärnspäckade julkonserten Late Night Christmas där bland andra Carola, Jill Johnson och Måns Zelmerlöw medverkar. Dagarna innan och efter julafton bjuder TV4 dessutom på ett brett utbud med fokus på julförberedelser och summeringar av året som gått.

Olof Lundh om första tiden på Fotbollskanalen

År 2006 fick Olof Lundh uppdraget att starta Fotbollskanalen.se och sedan dess har han varit en del av TV4. Under åren har han vunnit priser som "Årets sportjournalist" och Fotbollskanalen Europa blev framröstat till bästa program och fick Guldskölden av SvenskaFans läsare. Nu berättar Olof om din första tid på Fotbollskanalen.

Anna Lindmarker om sina TV4-minnen

Anna Lindmarker började tidigt med journalistik och har sedan 1997 varit en del av TV4Nyheterna, där hon idag arbetar som nyhetsankare. I samband med TV4:s 30-årsfirande berättar hon nu om sina TV4-minnen.

Kristina Wijk - först ut i TV4-rutan

Kristina Wijk (numera Svahn) var TV4:s första hallåa och på TV4:s premiärdag 15 september 1990 var hon först ut i rutan och presenterade den nya kanalen. Nu berättar hon bland annat om den där första sändningen - och vad hon gör idag.

TV-utbudet hos Com Hem blir digitalt - Så ser du TV4

Den 8 september 2020 går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du är Com Hem-kund kan du läsa mer nedan om vad detta innebär för dig och hur du kan fortsätta titta på TV4.

Träffa ditt livs kärlek på ett helt nytt sätt - Kärleken flyttar in

Har du tröttnat på flyktigt svajpande i dejtingappar? Den 16 november är det premiär för dejtingprogrammet Kärleken flyttar in där singlar får tid att finna äkta kärlek. Varje potentiellt par tillbringar minst 24 timmar tillsammans i ett kameraövervakat hus och tittarna kan följa deras resa.

Sök till ditt livs utmaning - ny serie på TV4

Är du redo för ditt livs utmaning? TV4 söker nu deltagare till en ny programserie. Vi är på jakt efter 12 män och kvinnor som tror sig vara redo för det tuffaste provet hittills i svensk TV.

TV4 värvar Lotta Lundgren och Erik Haag

TV4 knyter den hyllade programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag till kanalen. Publikframgångarna har avlöst varandra under deras tid på SVT, och när inspelningarna tillsammans med TV4 nu startar handlar det om en helt ny programsatsning som inte liknar något duon har gjort tidigare. ”När TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats”, säger Lotta Lundgren om det nya samarbetet.

TV4-fiera dina videomöten

Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.

TV4 samlar programinnehåll under Viveka Hansson

TV4 Media samlar ansvaret för program, nyheter och aktualitet under en programdirektör. Viveka Hansson blir ny chef för programavdelningen och får därmed det övergripande ansvaret för både allmän-tv och nyhetsproduktionen för i huvudsak TV4-kanalen.

Till alla tittare

Till alla er runt om i landet som följer våra nyheter och program.

Just nu gör vi allt på TV4 för att berätta vad som händer, behovet av information om den kris vi är inne i tillsammans med resten av världen är enormt.

Visselblåsning

TV4 Media har en visselblåsartjänst där alla medarbetare, både anställda, konsulter och medarbetare hos de produktionsbolag som producerar vårt innehåll, kan anmäla allvarliga oegentligheter. Tjänsten hanteras av en oberoende aktör och den som anmäler kan vara anonym.

Seriehöst - Frossa i hyllade serier helt gratis på TV4 Play

Sci-Fi-drama med Sean Penn i The First, ruggiga brittiska thrillers och den mysiga australiensiska dramakomedin Five Bedrooms är bara några av höjdpunkterna du har att se fram emot när TV4 Play har bullat upp med förstklassiga serier för höstmörkret.

Världssuccén The Masked singer kommer till Sverige och TV4

Underhållande sångnummer, spektakulära masker och hemlighetsmakeri på en nivå som aldrig tidigare skådats. Så kan tv-världens senaste succéformat The Masked singer summeras. Nu kommer den helt unika och färgstarka tävlingen till TV4. David Hellenius leder storsatsningen.

Ta med Ernst på semestern!

Nu kan du äntligen se TV4 Play utomlands. Från och med midsommar fungerar tjänsten inom hela EU och Norge.