Så luras du av p-bolagen

Stora p-bolag lurar bilister på miljontals kronor i form av felaktiga böter, enligt före detta p-vakter.

Max Berggren är en av de som drabbats, och juridikexperten Stefan Wahlberg lär dig hur försvarar dig.

Varning för ökad strålning i Tjernobyl: "Kan inte utesluta risken för olycka"

Katastrofen i Tjernobyl, där en kärnkraftsreaktor havererade 1986, har flera decennier senare visat sig lämna svåra spår som inte försvinner. Nu, 35 år senare är explosionen en ständig påverkan på miljontals människors liv, och nu håller något på att hända i dem begravda resterna. Enligt mätinstrument har strålningen blivit starkare senaste tiden. Och nu varnar myndigheterna att man inte kan "utesluta risken för en olycka".

Så går det med vaccinationen på olika håll i landet

Massvaccinationerna är sedan några dagar inne i fas 4, alltså den sista fasen då alla personer som är 18-59 år ska kunna vaccinera sig. Men hur går det egentligen med detta på olika håll i landet? Och hur skiljer sig de olika regionala strategierna åt då det handlar om att få folk att vaccinera sig? Vaccinsamordnare från tre olika regioner berättar om vaccinationsläget.

Raketer avfyrade mot Jerusalem: "Spänt läge"

Vi vänder oss till Jerusalem där oroligheterna fortsätter. Detta efter att flera raketer avfyrades mot staden, och det är den terrorstämplade organisationen Hamas som uppges ligga bakom attacken. Vår mellanösternkorrespondent, Terese Cristiansson ger oss en uppdatering kring det spända läget.

Amorteringskraven tvingar unga förbli mambos

Bostadspriserna fortsätter att öka runt om i landet och kanske framförallt i storstäderna. Det gör att färre unga har råd att köpa en egen bostad, men det är inte det enda som sätter käppar i hjulen för unga vuxnas möjligheter att köpa bostad, visar en ny rapport från SBAB. Robert Boije, chefsekonom på SBAB berättar mer om problematiken.

Sömnforskaren: Sanningen om sömnapparna

Ungefär var tredje svensk har problem med sömnen och allt fler tar hjälp av appar. Det finns en uppsjö både gratis och betal-appar som på olika sätt kan mäta din sömn. Men fungerar dem verkligen och när ska man då använda dem? Tina Sundelin som är sömnforskare svarar.

Så eldar du säkert i trädgården

Äntligen skiner solen över stora delar av Sverige efter en minst sagt seg start på våren 2021. Och nu ökar risken att torrt fjolårsgräs ska börja brinna. Kristina Gissler, stf gruppledare på brandkåren Attunda visar hur vi kan elda säkert.

Upphittad valp kan ha varit vargunge

En grupp ungdomar var på utflykt i skogen när de hittade vad de trodde var en övergiven hundvalp. De tog den med sig - men sen väcktes misstanken att det kunde vara en vargunge. Gunnar Glöersen, jaktvårdskonsulent på Svenska jägareförbundet berättar mer.

Så påverkas föräldrar av att jämföra sig med andra i sociala medier

Hur påverkas föräldraskapet av att jämföra sig med andra på sociala medier? Den här frågan ställde sig Terese Glatz, docent i psykologi vid Örebro universitet och började forska i ämnet. Även influencern Michaela Forni har funderat över sitt föräldraskap och de krav samhället ställer på nyblivna mammor. Vi pratar om det tillsammans med Michaela Forni, entreprenör och influencer och Terese Glatz, docent i psykologi vid Örebro universitet.

Så förändrar du stämningen på jobbet genom att säga "Hej"

Något som vi pratar väldigt mycket om just nu är smitta. Men hur ofta tänker du på att ditt beteende också smittar. Ohövligt beteende på en arbetsplats påverkar arbetsgruppens slutresultat och kan få förödande konsekvenser. Författaren och föreläsaren, Christina Stielli berättar om hur man kan förändra en negativ jargong på arbetsplatsen.

Så går det för Carro och Lindas potatisar

Vår reporter, Carolin Björnehag träffar trädgårdsmästaren, Linda Schilén och får massor av spännande trädgårdstips inför långhelgen. Dessutom får vi reda på hur det går för Carolins potatisar som hon odlade tillsammans med Linda för ett tag sen.

Mäns våld mot kvinnor: Här är punkterna Sverige behöver jobba på

För två år sen fick Sverige kritik på 41 punkter i en EU-rapport för att arbetet med att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor går för sakta. Nu har Jämställdhetsmyndigheten gett ut en handbok för att öka kunskapen kring de punkter som Sverige behöver förbättra. Märta Stenevi, jämställdhetsminister och Lena Ag, generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten gästar oss och berättar mer.

Ny rapport: Så ser aktiviteten ut i den rasideologiska miljön

Stiftelsen Expo har i en ny rapport kartlagt aktiviteter i den rasideologiska miljön. Jonathan Lehmann, researcher på stiftelsen menar att pandemin varit en bidragande faktor till minskad aktivitet i den miljön. Hör honom berätta mer om rapporten.