Kristina Lifors: "Var inte rädd för färg"

Inredaren Kristina Lifors tipsade besökarna om inredning i chatten.

Viggo i Vasastan: Hej Kristina, Du ser strålande ut idag. Vi brottas med en elak rödvinsfläck i soffan. Har du något enkelt inredningstips hur vi kan dölja eller flytta fokus från den?
Kristina Lifors: hej, tack så mycket för den rara komplimangen. För att dölja vinfläcken skulle jag drapera en pläd lite snyggt över soffan. Praktiskt om det döljer fläcken och ser desutom mysigt och inbjudande ut.
tack för frågan

Towa: Hej jag behöver veta lite vart man kan köpa gameldags prylar
Kristina Lifors:

det finns så många fina vintage butiker och även fina antikaffärer ni kan kika i och hitta tuffa möbler som är lite gammalmodiga. Välj en stil och utgå därifrån och tänk på former och färger när ni kombinerar.

JSN: Hej! Jag har tänkt att måla mina furulister och furudörrar vita. Har dock hört att furumodet är på väg tillbaka, vad tycker du?
Kristina Lifors: hej, nja.. jag är inte så vild på furu. Måla dem vita skulle göra hemmet mycket mer modernt och updaterat än om du behåller furun. Ni skulle kunna slipa dem, och sedan bätsa en lite ljusare färg istället för helt vitt om ni vill behålla country stilen. Ps. kolla in filmen Love Actually och tänk på dörrarna i Liam Neesons hem i filmen :)

Linda: Hej! Jag undrar över färgkombinationer i till ex ett kök, hur ska man välja vad gäller golv, luckor, kakel och bänkskivor för att få ett myisgt men inte mörkt kök?
Kristina Lifors:

Vita luckor är alltid fräscht . Man kan utgå därifrån. Vitt kakel eller en ljus färg kan kombineras med en mörkare sten skiva på bänken. För att balansera den mörka skivan kan ni ha lite mörkare golv. Måla sedan väggarna en svag grå-beige ton så ger det lite kontrast till luckorna.

Arianne: Jag bor i en väldigt lite lägenhet på 22 kvm, men är trots det mycket inredningsintresserad. Mitt stora problem är att det ibland känns lite plottrigt, min fråga till dig är alltså : Vad kan jag använda för accesoarer inför högtider eller bara för att skapa en hemtrevlig, personlig och mysig atmosfär UTAN att det känns trångt och så att man inte blir stressad. MYCKET TACKSAM FÖR SVAR:) MVH Arianne
Kristina Lifors: Hej Arianne,
kika snart på mitt inlägg aldeles strax om just accessoarer. Man ska tänka på färg, form och storlekar när man arrangerar. Om du grupperar olika ljusstakar tex så blir det mer intressant om de är olika höjd. Istället för att sprida ut sakerna så gruppera dem på olika bord och ta bort det som blir överflöd. Det är en fin balans på välarrangerat och plottrigt.
lycka till!

Lisa: Hej Ska måla om min snart 5 åriga dotters rum. Hon är inne i sin rosa period och vil ha rosa. Vi funderar på fondvägg i rosa och vita väggar men det känns inte så nytänkande. Möblerna kommer mestadels vara vita. Rummet är litet (ca 9 kvm). Bra idéer mottages :-) Hälsningar Lisa
Kristina Lifors: Åh så roligt, Det är så kul med barn rum. Jag tycker du har helt rätt angående färgen. Måla hela rummet istället och välj en lite puderrosa färg som inte är så stark. En fin orange är en ovan färg till rosa men super fint. Du kunda ha rosa och orange randiga gardiner tex. Välj en färg som kompliment till den rosa som du skulle trivas med och få in det på lite accessoarer eller kuddar.
lycka till!

kina: Hej jag har två ljusa sandbeiga tresittsoffor i tv rummet, och samma färg på väggarna med röda detaljer på ex kuddar ljus mm. skulle det bryta av bättre med ex vita väggar eller annat?
Kristina Lifors: Hej, jag skulle nog måla väggarna vita. Det skulle ge fin konstrast till sofforna och fräscha upp det lite grann. Sedan kan du ha lite inslag av svarta möbler.
tack för frågan

Monika: Vad tycker du om Maria Montazamis hem. Hon har otroligt mycket saker är det så i USA?
Kristina Lifors: Jag älskar Maria Montazami. Hon är underbar. Dock delar vi inte samma inredningsstil. Det är många hem som har lite samma stil som hennes men det är lite för mycket volanger för min smak. Men jag älskar att hon brinner för det hon gör och tycker så mycket om sitt hem. Det är det viktigaste.

Marie Isabell: Jag planerar för en vägg i vardagsrummet med förstorde svart-vita foton från egna albumet. Foton som säger något om tidsandan och miljö. Tacksam för förslag vad jag kan bryta av med på väggen för att ge spännande effekt och inte bara ska likna ett förstorat album.
Kristina Lifors: Hej, vad roligt. Det är en jättebra ide tycker jag. Det finns lite olika sätt att hänga tavlor på (som jag hoppas kunna prata om under ett senare program i Tv4). Antingen om man hänger dem välidigt matematiskt och rakt eller om man hänger dem lite huller om buller. Det blir lite mer relaxed med den andra varianten. Det är också mycket lättare att göra. Jag skulle bryta med en svag grå/beige ton på väggen som är en ljus men ändå kontrast färg till de svart vita tavlorna. Det går givetvis bra med vilken färg som helst men lite konstrast är bra.

Nancy: Hej, vad anser du om fondväggar, är det "ute" med fondvägg? Vad väljer du hellre att ha på väggarna ( tapeter, helfärgat, mönster etc)? Mvh Nancy
Kristina Lifors: Hej Nancy, Fond väggarna har varit en bra övergång från att tidigare ha mycket vitt och ingen färg till att börja våga måla en färg på väggarna. Men jag skulle föreslå att du målar hela rummet. Tapeter ska man också våga använda. Välj färger som du trivs med och kanske ett mönster som inte är överväldigande. Tänk inte på trender utan välj något du kommer att tycka om länge.
lycka till!

Anna Maria: HJÄLP HJÄLP HJÄLP!!! Hej! Jag bor i Bromma i en 2,5 med min son. Min son som är 6 år har det enda sovrummet och jag bor i en 1,5 m x 3,5m stor klädkammare. Klädkammaren har vita väggar och vitt tak och jag har ingen aning om hur jag skall lyckas göra detta "rum‘" till ett mysigt sovrum åt mig själv. Jag har en 1,40 säng som precis får plats. Tacksam för hjälp!
Kristina Lifors: hej, det här blir en utmaning. Jag skulle vilja visa dig foton på hur du kunde göra :)
Jag skulle välja en härlig, men ljus tapet och tapesera alla väggar. Välj något som är lite lugnande och harmoniskt som ger lite hotel känsla. Kanske lägg in en gosig heltaäckande matta.
Lycka till!

ingrid: Hej! hur rekomenderar du att man ska inreda i köket om köksluckorna är vita och kakel,skiva är mörkgrå.ekgolv och vita väggar
Kristina Lifors:

Hej, Jag skulle rekommendera en färg på väggen som ger kontrast till de vita luckorna. En hissgardin i ett fint tyg, gärna med lite mönster skulle ge en ombonad känsla mot det rena, hårda materialen. Små växter på bänken är alltid trevligt.. det finns ett litet träd som heter Myrsine som är underbart. Sätt i en fin kruka och gruppera med lite andra växter så blir det lite mer liv.

AnnaB: Vi bygger just nu ett kök i vår sommarstuga från 70-talet. Väggarna är liggande vitmålad råpanel (lite New England stil). Vi kommer att ha vitmålad köksinredning, mörkbrunt trägolv och funderar på en kyl/frys i retrostil (Smeg typ). Vilken färg på kyl/frys föreslår du?
Kristina Lifors: det låter jättefint. Det är svårt att rekommendera färgen utan att veta vad ni har för andra färger. Välj någon som passar in i flytet i resten av huset. Jag älskar grönt så jag skulle nog gilla en olivgrön sådan kyl. Häng en hissgardin i fönstret som kanske tar upp lite av färgen i mönstret. Tänk harmoni med färgerna och att det ska ha ett bra flyt i huset.

Johannap: Hej, skall börja inreda vår tvååriga dottersrum har ett vinrött stjärnöverkast och vita möbler för övrigt samt lite röda detaljer. Nu undrar jag om jag skall ta en tapet med stora röda stjärnor med vit botten eller en randig tapet i mörkgrått,ljusgrått och vitt. Mvh Johanna
Kristina Lifors: Hej, det låter som den randiga kunde vara fin. Det fungerar ihop men behöve rinte bli för matchig. Ljusgrått och rött passar perfekt ihop.

Klara: Hej, vill göra om mitt lilla kök, och funderar på att lägga in schackrutigt golv, svart & vitt vad tycker du om det? Mvh klara
Kristina Lifors: det kan vara välidgt snyggt. Lägg det i så fall på snedden.. altså lite diagonalt med luckorna. En mörk granitskiva på bänken skulle balansera det svarta i golvet och vita luckor är ju snyggt och fräscht. En ljus färg på väggen ger bra kontrast.

Carin: Hej Kristina! Jag skulle vilja ha tips på hur jag kan dekorera ett avlångt hallfönster 130x60 cm? Tex. vilken längd ska man välja på gardin/gardinkappa?
Kristina Lifors:

Hej, det låter som en kappa kunde passa här. Om det går så häng den precis under taket så får man känslan att fönstret är högre än det är. '
lycka til!

Eva: Arbetar Du fortfarande i New York? Hur inne är våra veckade lampskärmar där? Lampskärmar Du kan beställa i det tyg och den storlek som är anpassad till Din inredning. Jag har nu börjat introducera dom i USA.
Kristina Lifors: Hej, nej tyvärr så har jag inget projekt för tillfället i New York men håller alltid kontakt med min chef. Man vet aldirg vad som kan komma upp.
Jo, lampskärmar. I våra projekt gjorde vi alla möjliga lampskärmar (made to order) dvs. helt handsydda, specificerade för precis den lampan vi valde. Det finns en enorm marknad för det i USA.
Jag är alltid ute efter fina skärmar så du är välkommen att skicka mig din information om du vill. Jag skulle vara intresserad av att se vad du gör.
www.kandco.se (du finner min email adress där)

MIO: Hej! jag har en stor mörkblå hörnsoffa i skinn. Skulle vilja få ett mjukare intryck,mäste jag byta soffa?
Kristina Lifors: det är lätt att mjuka till det med kuddar och plädar. Använd olika tyger och få lite andra strukturer.
lycka till!

marlene: Hi, planning for a meeting room with a mini kitchen. One of the walls shall be red as well as the kitchen furniture.......how to choose the correct red color so it will be elegant?
Kristina Lifors: I think I would veer towards a clear red... not to dark och blue. Unfortunately I dont have a favorite red color as I don´t use it too often. But the best thing would be to buy a little test can before you paint to make sure you love the color. Be sure to tape carefully so the lines don´t bleed.

Klara: Hej, har ett "halvt" rum (matrum) som ska bli min dotters rum, har nu ljusgrå tapeter, men har funderat på att måla det ljusrosa... Vad tycker du? Vill iaf ha färg på sakerna och tygerna i rummet. Mvh hanna
Kristina Lifors: Jag älskar ljusrosa och grått tillsammans. Antingen kan du behålla den grå tapeten (svårt att säga när jag inte sett den) och göra fina ljusrosa gardiner... eller tvärtom. Den grå ska inte vara för kall bara. Se till att den har ltie beige i sig så den blir lite varmare, det kommer att ge en mer inbjudande känsla.

helene: Hej, Jag tänker inreda min tvättsruga som är 27 kvm. Där spenderar man ju en hel del tid.... Allt skall vara nytt. Rummet skall även fungera som klädförvaring med spegelgarderober. Har du förslag på inredning, färger samt golvval som e lite udda. Jag vill ha något annorlunda :-) Tack :-)
Kristina Lifors: Hej, ett målat golv i ett mönster kan vara väldigt snyggt. Är det inte så brett kan du måla breda ränder för att rummet ska kännas ltie större. Välj ett par ganska neutrala toner som passar till många färger. Det kommer ju vara fullt med tvätt i alla möjliga färger så det är bra om färgvalen är lite lugna. En tapet är alltid fint. Välj en med ltie mönster. Färgen kan bryta från golvet men höra ihop bra och kännas harmoniskt. Vita luckor är alltid fint. Måla taket ljusblått så känns det fräsch och luftigt där inne. obs.. färgen på taket kommer kännas mörkare i verkligheten än vad den är på provet så var inte rädd att välja en väldigt ljus nyans. Lite grå i tonen så den inte blir för babyblå.

Eskilstunabo: Hejsan! Efter att ha plockat ner julgardinen, julstjärnan och julpynt med blommor o s v. ser köksfönstret så otroligt ödsligt och omysigt ut. Har höga fönster som är tredelade med den översta delen av fönstret liggande och har en ganska fin kappa som inte går ner så mycket eftersom jag ändå vill se hela vackra fönstret. Men, ska man hänga upp en fönsterlampa eller blommor eller ska man ha lampa på fot i fönstret? Hur kan man återskapa myskänslan utan julprydnader?
Kristina Lifors:

ett par tunna lampor med en fin färg skulle lysa upp lite. Sedan kan du ha ett par växter.. gärna i samma typ och matchande krukor. Om du har höga lampor så ha lite lägre växter. Om du inte vill ha lampor så kan du ha ett par höga trädliknande växter i fönstret. Det finns jättefina som är som en tunn lång pinne, och sedan en rund boll på toppen.... de heter Myrten träd. Jättefina. Myrsine är ett bra alternativ för de fäller inte lika mycket löv och är betydligt mer lättskötta.

ISOLDE: Hej! Jag är så sugen på en vit soffa. Men hur praktiskt är det? Blir den så mycket skitigare än andra? Tips tack!
Kristina Lifors: Det är så fint, men kanske inte det mest praktiska som sagt. Men försök välja en med en löstagbar klädsel som du kan tvätta. Använd plädar som du kan även ha som sittunderlag så sliter du inte för mycket på den och den håller sig ren. Pläden är lättare att tvätta.

Anna: Hej KRistina! Jag är oerhört intresserad av inredning och att få till ett mysigt och inbjudande hem men har svårt att få till den där sista touchen. När vi ställt in möbler, kuddar, filtar, lampor och tavlor känns det ändå som om det där sista fattas. Tips?
Kristina Lifors: Hej, accessoarer är ju så viktigt i en inredning för att få fram personligheten i ett hem. Fram med sakerna! Man ska tänka på form, färg och storlek och använda sig av saker som har en betydelse för en. Man blir ju omringad av minnen vilket är härligt eftersom de flesta saker vi har köpt eller fått har en historia. Gruppera saker som ni har många av, placera lampor symmetriskt och lägg en liten hög med vackra böcker mellan lamporna, och ställl något på traven böcker. Jag ska visa strax hur man kan göra..

Malin: Jag har ett väldigt litet badrum där det inte ryms någon förvaring för smutstvätt. Har du några tips på någon snygg korg/möbel eller liknande som passar att stå utanför badrummet?
Kristina Lifors: Hej, köp en härlig flätad kort med lock som du kan slänga ner allting i. Korgen är ju neutral i färgen så den kommer passa med allt du har. VIll du ha mer färg så har Afro Art jättefina korgar, både med handtag och lock. Perfekt för tvätten

Cecilia: Har 3.5 i takhöjd. Planlösningen är öppen med kök, matrum och vardagsrum. Har du tips på takbelysning utan att det blir för plottrigt vilket det är nu ?
Kristina Lifors: här blir det viktigt att välja armaturer som passar ihop i stilen då de alla kommer att synas från alla delar av rummet. Centrera en fin taklampa ovanför matbordet och få lite mysbelysning vilket är viktigt när man sitter ner för en lång middag med vänner. Lamporna i taket kan vara lite enklare men passa in i materialen. Häng en lampa ovanför köksbordet för samma känsla.
tänk på storleken på lamporna.. så de inte blir för små.

Jessica: Hej! Har du några bra tips på utbildningar utomlands om man vill läsa till inredningsarkitekt? Kosta vad det kosta vill, men det ska vara en bra skola! Ge gärna fler förslag! Tack på förhand!!
Kristina Lifors: då kan jag varmt rekommendera Parsons School of Design eller FIT i New York. Fantastiska skolor båda två. Det finns även en till som jag tror heter NYSID.. New York School of Interior Design.
Vad spännande!! Lycka till!

Ronie: Tavlan i bakgrunden med skalbaggen, är det en målning eller foto ?
Kristina Lifors: Hej, visst är den fin!! Det är ett foto av en dansk duo som heter HagedornHagen. Underbara foton av både skalbaggar och även fjärilar. Det är bra priser på dem också...det dyraste är inramningen

Sussi: Hej, har ett mindre kök med vita köksluckor, vitt bord, svarta stolar och svart lampa. Vill nu tapetsera om men har svårt att välja. Några förslag på mönster/färg? Har ett stor fönster som släpper in mycket ljus så jag vill inte ha allt för ljusa färger.
Kristina Lifors: Med den neutrala grunden kan du ta vilket mönster eller färg som helst.. Olivgrönt är ju superfint tillsammans med vitt och svart... likaså en gråblå kulör. Mönster beror helt och hållet på vad du gillar... blommigt, geometriskt. Det finns så många härliga tapeter. Personligen brukar jag gilla lite starka geometriska mönster. De flesta tapetaffärer erbjuder små prover för en liten kostnad så man kan ta hem och prova. Gör det... ta hem en provbit och tejpa upp den på väggen hemma och lev med den ett tag. Sen bestäm dig.

gunilla ludbvigsson: Godmorgon Kristina På ena väggen har jag två större oljemålningar på rosor i färger som orange,rosa gul, lila och röd. i andra änden av rummet har jag en mossgrön skinnsoffa. Undrar om jag kan ta upp kuddar ifrån rosfärgerna, vilka färger kan jag i så fall ha vad passar bäst tror du? Bordet främför soffan är brunt, undrar om jag skall någon färg på duk ,eller skall det vara dukfritt. Tapet,gardiner är vitt. Tack mvh Gunilla
Kristina Lifors: Hej Gunilla, absolut.. det lättaste är att fånga upp färger i kuddar och det är ju så lätt att byta ut. Orange och grönt älskar jag. Lite rost-orange kunde kanske passa. Orange och rosa är en bra kombination också så du kan ha båda.
Jag tycker nog dukfritt, men var inte rädd att dekorera soffbordet med ett par fina ljusstakar, en bricka och ett par fina soffbordsböcker.
Lycka till!

Lill: Vill ha tips på fina kuddar som ska ligga i en mörkgrå låg extra lång Eilesensoffa. Har nu två röda fyrkantiga sidenkuddar som vi är jättetrötta på.Rummets övriga färger är vitt,grått och färgstarka tavlor i guld och rött.
Kristina Lifors: Hej, guld/gult är så fint med grått. Kombinera lite enfärgade gula kuddar i sammet och kanske några andra kuddar i randigt eller något mönster du tycker om. Gult är vårens färg och känns som ett lyft efter den mörka vintern.
Lycka till!

Gustav: Hej! Jag är student och ska precis flytta till min allra första lägenhet. Men jag undrar lite hur jag ska inreda den eftersom att den är ganska liten bara 25,9 kvadratmeter. Det är en ganska så avlång lägenhet med fönster i bortre ändan, med ett litet pentry i högra hörnet ovanför toaletten. Vad ska jag tänka på när jag ska möblera?
Kristina Lifors:

Var inte rädd för färg. Ett helt vitt rum gör det inte nödvändigtvis större. Lek lite med färger och mönster och kanske tapetsera rummet. Gardiner gör det mysigt och inbjudande och håll ihop färgerna. Du kan ha en tuff tapet i mönster och färg men fräsch upp det med enfärgade gardiner... vitt om det känns bäst eller ta upp en färg från tapeten. En liten lägenhet kan bli som en liten juvelask. Inred den från topp till tå.. och våga bryta från minimalisttrenden.

Elisabeth: Hej, vill måla om vår sk "gillestuga", ohyvlat omålat i taket, mörkröda väggar med omålad bröstpanel. Funderar på att måla hela väggen vit inkl bröstpanel, täckande vit, men hur ska vi göra med taket, ska vi måla det vitt oxå?
Kristina Lifors: det är så fint att måla taket i en annan färg. Välj en ljus kulör... an svag blå, kanske lite ljus ljus lavender. Det måste vara ljust för det blir mörkare när den väl kommer upp i taket. Köp alltid en provburk innan du målar om hela taket.

kina: hej!Förvaringsproblem i sovrummet, ca 20kvm är det sneddat tak längst in i rummet, jag har tänkt att sätta in en sjutdörrsgarderob, men undrar vilket som är bäst. placera den mot snedtaket(kanske de blir svårt med inredning) eller på en rak 3 m vägg?
Kristina Lifors: Hej, det låter som det skulle fungera bättre på den raka väggen. Det blir som sagt svårt att inreda det med galgar och plats för kläderna. Det är lite svårt att svara på utan att ha alla mått.

Mia: Hej, håller på att måla om trappen och väggarna ner till källaren i vitt men funderar på en annan färg på trappräcket men har lite dålig fantasi, har du något tips?
Kristina Lifors: Hej Mia, du kunde kanske slipa räcket och betsa det lite mörkare brunt. Det blir en fin kontrast mot allt det vita. Lägg in en matta i trappen så blir det lite mjukare. En mönstrad matta vore kul för att skapa lite intresse. Det är ju ingen plats man ser hela tiden så där har man utrymmer för ltie roligare val. man kommer inte trötta på det lika fort..

Sonja: Vad skall man tänka på när man inreder en etta på 37 kvadratmeter? Har en liten soffa, 90 cm säng, soffbord bokhylla. Bor högt upp med fantastisk utsikt med 2 fönster åt väster. Om jag vill markera att här är vardagsrummet och sovrummet? Vore jätteroligt om du besvarar mitt mail
Kristina Lifors:

Hej Sonja, långa draperier är jättefint och praktiskt när man bor litet. Det kan skärma av sovrumsdelen från vardagsrumsdelen. Sammetsgardiner är underbara men är inte så fina på baksidan, så linnegardiner är ett bra val eftersom de blir lika fina fram och bak från båda rum. Sätt en tunn, diskret skena i taket så kan du dra dem fram och tillbaka om det behövs

Jessica: Hej! Vad har du för utbildning i baggaget? Vilken väg har du gått för att stå där du är idag? Och vad är det du gör/jobbar med idag :) Mycket frågor, men jag vill ta vara på alla tips jag kan få! tack!
Kristina Lifors: Hej, jag ska försöka svara så kort jag kan :)
jag är uppvuxen i usa och har all min utbildning där. Jag studerade business med marknadsföring som huvudämne på Universitet i Rhode Island och direkt efter examen flyttade jag ner till New York och sökte jobb. Jag fick mitt dröm jobb hos en av USAs bästa inredare. Jag började som praktikant och assisterade en av de som var senior sedan tog jag över hennes projekt när hon blev mammaledig. Och på den vägen är det.. jag jobbade sida vid sida med chefen och lärde mig allting om branschen och inredning av honom. Jag frågade alltid om han tyckte jag skulle utbilda mig mer men han sa att jag skulle lära mig allt av honom. Och det gjorde jag.
Idag jobbar jag fortfarande som inredare och tar mig an stora och små projekt. Jag har även liten inredningsbutik där jag fokuserat på varor som inte finns överallt för att det ska vara lite unikt och speciellt.
inredning har så mycket med känsla att göra. Man kan ha alla utbildningar som finns men utan känslan så fungerar det inte.
Lycka till!

Oskar: Behöver en vikvägg eller rumsavdelare för mitt vardagsrum / matrum, rummet är rektangulärt vita väggar och är på 20 kvm. Något tips på detta ??
Kristina Lifors: vikväggar är kanon för att skärma av. Det är ganska enkelt att göra... köp skivor på din lokala byggmarknad och välj snygga gånggärn. Du kan antingen tapetsear skivorna i en läcker tapet för att få lite färg och mönster till rummet, eller så kan du klä den i tyg.
Lätt som en plätt

Mårten: Vilka är de vanligaste felen folk gör när de inreder egntligen? Jag tycker de flesta hem ser så likriktade ut om man kollar in lägenheter på hemnet t.ex. Det är samma strama grå soffor överallt. Vad ska man göra för att få LIV i sitt hem?
Kristina Lifors:

Så sant.. allt är väldigt likriktat. Försök att hitta tyger och material som inte alla använder och våga använda färger. Undvik de vanliga vita väggarna.
Moderna soffor kan vara snygga, men mjuka inbjudande soffor är mycket härligare. Vita soffor är supersnygga, kanske inte så praktiskt, men en så fin bas till resten. En vit soffa är ju jätteläcker mot en färgad vägg.
kika på min blogg så får du massor av inspiration till lite annorlunda ideer.

ulrica: Hej! Jag har ett stort vardagsrumm med en utbyggnad där det är ca 4m i takhöjd. I ytbyggnaden gar jag ställt 2 soffor typ Howard och ett relativt stort runt glasbord.Min fråga är till dig: Vad ska jag ha på bordet? Vi sitter inte så ofta i dem sofforna,utan mest när vi har gäster hemma. Tacksam för svar
Kristina Lifors: Hej,
Ställ en vacker kruka med en hög orkidee, lägg ett par fina coffee table böcker i en trave, och slutligen en fin skål med lite frukt i. Det finns många varianter men det fungerar alltid.

Louise: Hej!jag ska göra mitt sovrum jag har tänkt helvita tapeter med en vit fondvägg med mönster i. golvet ska vara i valnöt men hur ska jag göra för att få mer värme i rummet. Tips på färger som man skulle kunna använda och kan jag använda fler än en färg i rummet?
Kristina Lifors: Hej, Du kan absolut använda fler färger i rummet. Några gardiner skulle ge värme och välj bara en färg du tycker om. Utgå från den. Blir det mönster i gardinen så kan du ta fram några enfärgade kuddar till sängen som passar till.
Man kan ha olika toner av samma färg. Blått tex. i olika nyanser.

Göran: Tjena, jag är i tankarna att byta ut min rostfria diskbänk till en Corian-skiva. Tycker du att det är värt det eller skall jag bara skaffa en ny rostfri?
Kristina Lifors: Det är absolut värt det. Det blir så fint. Välj en färg som ger lite kontrast till skåpen.
Lycka till!

Livet på landet – Maria testar drängen

Vi fortsätter följa familjen Leesments liv på landet och idag lär de Maria hur bondens väg från jord till bord går till. De pratar även om vad familjen ska göra på sin relativt korta semester.

Bakom kulisserna på inspelningen av Så mycket bättre

Inspelningen av årets "Så mycket bättre" har precis avslutats i Burgsvik på Gotland. Stjärnor som Peter Jöback, Melissa Horn, Thomas Stenström och Maxida Märak är bara några av årets artister som ska tolka varandras musik. Vår reporter Carolin Björnerhag var där för att ta pulsen på årets artister och se vilken plats de egentligen tar i gänget.

Eva Hamilton om misstroendeomröstningen: ”Det här göder politikerförakt”

Eva Hamilton tror att misstroendeomröstningen mot regeringen riskerar att göda politikerförakt hos den breda allmänheten när nyhetspanelen diskuterar om att riksdagen ska rösta om att väcka en misstroendeförklaring mot regeringen Löfven. Nyhetspanalen består av Dick Erixon, chefredaktör Samtiden, Eva Hamilton, fd vd SVT och Rossana Dinamarca, krönikör ETC Göteborg.