Mikael Persbrandt är nya Hamilton

TV4, tillsammans med Pampas produktion och distributören Buena Vista presenterar stolt Mikael Persbrandt som huvudrollsinnehavare i de kommande filmatiseringarna av Jan Guillous populära böcker.

Mikael Persbrandt spelar huvudrollen som underrättelseofficeren Carl Hamilton i filmatiseringarna av Jan Guillous böcker I nationens intresse, Men inte om det gäller din dotter och I hennes majestäts tjänst. Persbrandt spelade senast den manliga huvudrollen i den danska filmen Hämnden - en insats som gav filmen en Oscarsnominering och han belönades 2009 med Guldbaggen för ”bästa manliga huvudroll” i filmen Maria Larssons eviga ögonblick.

Hamiltontriologin börjar spelas in under våren 2011 och är baserad på de tre böckerna I nationens intresse, I hennes majestäts tjänst och Men inte om det gäller din dotter. I nationens intresse har biopremiär den 13 januari 2012 och samtliga filmer kommer att visas i TV4. Det är nu klart att statsministern i filmen I nationens intresse spelas av Pernilla August och DG spelas av Lennart Hjulström. TV4, tillsammans med Pampas produktion och distributören Buena Vista är glada att kunna presentera övriga rollistan med Dan Ekborg, Gustaf Hammarsten, David Dencik, Fanny Risberg, Peter Andersson och Liv Mjönes. Den danske regissören Kathrine Windfeld regisserar den första filmen. Kathrine Windfeld är en av Danmarks främsta regissörer och hon har tidigare regisserat Drottningoffret, Kronprinsessan, Wallanderfilmerna Vittnet och Indrivaren. Manusförfattare för filmerna är Hans Gunnarsson, Stefan Thunberg, Stefan Jaworski och producent är Jan Marnell.

Inspelningarna startar 2011 i Sverige och kommer sen att pågå i Jordanien. Därefter kommer inspelningarna att ske runt om i världen med platser som Uzbekistan, Somalia, Skottland, Sibirien och andra delar av Ryssland, London, Stockholm och Gotland. Mikael Persbrandt har specialtränats för rollen sen ett halvår tillbaka, både av den amerikanska flottans attackdykare Navy Seals i USA samt vid Karlsborgs fästning i Sverige i ett samarbete med det svenska försvaret. Han har även tränats av den personliga tränaren David Sesay ”D-Flex” som har hjälpt många skådespelare att komma i form genom åren. Den planerade filmserien produceras av Pampas produktion tillsammans med TV4, och Buena Vista är bio- och dvd-distributör.

Jan Guillous Hamiltonserie har en trogen läsarskara och har sålts i över 7 miljoner exemplar världen över. Böckerna har översatt till uppemot 20 olika språk.
– Med Mikael Persbrandt som Jan Guillous legendariske hjälte Carl Hamilton, i händerna på enastående regissören Katrine Windfeld, är jag mycket glad och stolt över vår medverkan i Hamiltonfilmerna. Den tunga listan på fantastiska skådespelare ger projektet formidabel glans och skärpa, säger Åsa Sjöberg, programdirektör allmän-tv på TV4-Gruppen.

Om Carl Hamilton:


Carl Gustaf Gilbert Hamilton är svensk underrättelseofficer. I de nya filmerna är han kommendörkapten och anställd vid den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST). Carl Hamilton är bosatt i Stockholm men verkar över hela världen. Hans närmaste chef DG (Den Gamle) är också hans vän och mentor. Carls närmaste vän och kvinnliga motsvarighet är Mouna Al Husseini, officer inom den palestinska underrättelsetjänsten.

TV4 utvecklar ny dramaserie om Knutbyfallet

PROGRAMINFORMATION
TV4 och C More utvecklar en dramaserie som baseras på händelserna i det omtalade Knutbyfallet. Serien regisseras av Goran Kapetanović (Kalifat) och bygger på Jonas Bonniers roman Knutby.

Hans Rosenfeldts succéroman Vargasommar blir dramaserie

TV4 och C More gör en ny dramaserie av Hans Rosenfeldts senaste succébok Vargasommar. Efter internationella framgångar med Bron och Marcella återvänder Rosenfeldt i sin nya bokserie till Sverige och Haparanda. I centrum står polisen Hannah Wester.

Fira jul hos TV4 med årets julvärd Tilde de Paula Eby

Julafton närmar sig med stormsteg och på TV4 blir det en fullmatad dag där Tilde de Paula Eby gör tittarna sällskap från morgon till kväll. Julaftonens höjdpunkt blir den stjärnspäckade julkonserten Late Night Christmas där bland andra Carola, Jill Johnson och Måns Zelmerlöw medverkar. Dagarna innan och efter julafton bjuder TV4 dessutom på ett brett utbud med fokus på julförberedelser och summeringar av året som gått.

Olof Lundh om första tiden på Fotbollskanalen

År 2006 fick Olof Lundh uppdraget att starta Fotbollskanalen.se och sedan dess har han varit en del av TV4. Under åren har han vunnit priser som "Årets sportjournalist" och Fotbollskanalen Europa blev framröstat till bästa program och fick Guldskölden av SvenskaFans läsare. Nu berättar Olof om din första tid på Fotbollskanalen.

Anna Lindmarker om sina TV4-minnen

Anna Lindmarker började tidigt med journalistik och har sedan 1997 varit en del av TV4Nyheterna, där hon idag arbetar som nyhetsankare. I samband med TV4:s 30-årsfirande berättar hon nu om sina TV4-minnen.

Kristina Wijk - först ut i TV4-rutan

Kristina Wijk (numera Svahn) var TV4:s första hallåa och på TV4:s premiärdag 15 september 1990 var hon först ut i rutan och presenterade den nya kanalen. Nu berättar hon bland annat om den där första sändningen - och vad hon gör idag.

TV-utbudet hos Com Hem blir digitalt - Så ser du TV4

Den 8 september 2020 går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du är Com Hem-kund kan du läsa mer nedan om vad detta innebär för dig och hur du kan fortsätta titta på TV4.

Träffa ditt livs kärlek på ett helt nytt sätt - Kärleken flyttar in

Har du tröttnat på flyktigt svajpande i dejtingappar? Den 16 november är det premiär för dejtingprogrammet Kärleken flyttar in där singlar får tid att finna äkta kärlek. Varje potentiellt par tillbringar minst 24 timmar tillsammans i ett kameraövervakat hus och tittarna kan följa deras resa.

Sök till ditt livs utmaning - ny serie på TV4

Är du redo för ditt livs utmaning? TV4 söker nu deltagare till en ny programserie. Vi är på jakt efter 12 män och kvinnor som tror sig vara redo för det tuffaste provet hittills i svensk TV.

TV4 värvar Lotta Lundgren och Erik Haag

TV4 knyter den hyllade programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag till kanalen. Publikframgångarna har avlöst varandra under deras tid på SVT, och när inspelningarna tillsammans med TV4 nu startar handlar det om en helt ny programsatsning som inte liknar något duon har gjort tidigare. ”När TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats”, säger Lotta Lundgren om det nya samarbetet.

TV4-fiera dina videomöten

Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.

TV4 samlar programinnehåll under Viveka Hansson

TV4 Media samlar ansvaret för program, nyheter och aktualitet under en programdirektör. Viveka Hansson blir ny chef för programavdelningen och får därmed det övergripande ansvaret för både allmän-tv och nyhetsproduktionen för i huvudsak TV4-kanalen.

Till alla tittare

Till alla er runt om i landet som följer våra nyheter och program.

Just nu gör vi allt på TV4 för att berätta vad som händer, behovet av information om den kris vi är inne i tillsammans med resten av världen är enormt.

Visselblåsning

TV4 Media har en visselblåsartjänst där alla medarbetare, både anställda, konsulter och medarbetare hos de produktionsbolag som producerar vårt innehåll, kan anmäla allvarliga oegentligheter. Tjänsten hanteras av en oberoende aktör och den som anmäler kan vara anonym.

Seriehöst - Frossa i hyllade serier helt gratis på TV4 Play

Sci-Fi-drama med Sean Penn i The First, ruggiga brittiska thrillers och den mysiga australiensiska dramakomedin Five Bedrooms är bara några av höjdpunkterna du har att se fram emot när TV4 Play har bullat upp med förstklassiga serier för höstmörkret.

Världssuccén The Masked singer kommer till Sverige och TV4

Underhållande sångnummer, spektakulära masker och hemlighetsmakeri på en nivå som aldrig tidigare skådats. Så kan tv-världens senaste succéformat The Masked singer summeras. Nu kommer den helt unika och färgstarka tävlingen till TV4. David Hellenius leder storsatsningen.

Ta med Ernst på semestern!

Nu kan du äntligen se TV4 Play utomlands. Från och med midsommar fungerar tjänsten inom hela EU och Norge.