Spårlöst

Svensk dokumentärserie där människor får hjälp att hitta försvunna familjemedlemmar. Ihop med en reporter åker de i väg på sitt livs viktigaste resa för att leta efter en saknad förälder eller okända syskon.

Svensk dokumentärserie där människor får hjälp att hitta försvunna familjemedlemmar. Ihop med en reporter åker de i väg på sitt livs viktigaste resa för att leta efter en saknad förälder eller okända syskon.

Pernilla hittade sin mamma i Västindien i Spårlöst

I veckans Spårlöst åkte Pernilla till Västindien för att hitta sin mamma och hon gjorde inte bara det utan fick också tre syskon på köpet. Och fick kontakt med sin biologiska pappa.

Mötet med familjen på paradisön blev både känslosamt och spännande, trots inledande svårigheter att hitta rätt då Pernilla bara hade ett namn på sin biologiska mamma. Men med hjälp av programledaren Hans Fahlén gick det vägen till slut och Pernilla har nu fått en helt ”ny” familj.

Vad har hänt sedan du hittade din mamma, har ni kontakt?

- Vi håller kontakten via mejl, telefon och sms. Jag har tyvärr inte haft möjligheten att åka tillbaka, det kostar en hel del och jag vill ju ha med min son också. Men mitt mål är såklart att åka dit igen som fort som möjligt!

Hur kändes det där första mötet?

- Det var både konstigt och onaturligt. Samtidigt var det ju jättespännande att stå där med henne, min biologiska mamma. Alla möten var ju väldigt speciella, det var kul att träffa alla.
Samma sak med min pappa, det var väldigt spännande.

Kände du att du var lik dina föräldrar?

- Ja absolut, speciellt med min mamma. Sedan var det en smula komiskt att min son liknar min pappa väldigt mycket, rent utseendemässigt. Det visste jag ju inte tidigare.

Har du berättat för din son om hans ursprung?

- Det har jag gjort, han är nio nu och tycker allt är väldigt spännande. Han är nyfiken.

Du träffade även tre stycken syskon som du inte visste om att du hade, hur var det?

- Det var kul men jag känner inte precis att jag är jättesläkt med dem, jag känner dem inte alls. Men det var ändå kul. Alla var jättesnälla mot mig och så. Vi håller kontakten och det är roligt att lära känna dem.

Kände du dig som en i familjen?

- Jag kände mig väldigt välkommen, men sen har jag ju min familj här i Sverige, de jag växt upp med. Det blir inte riktigt samma, det blev mer som vi var väldigt nära vänner istället för familj.

Hur förändrade de här mötena dig? Eller är du förändrad?

- Jag har nog inte förändrats så mycket, jag är jag. Samtidigt har jag numera lättare att förstå hela mig själv. Jag vet mer vad som är arv och miljö till exempel. Nu vet jag var alla sidor av mig själv kommer ifrån.

Om du skulle ge någon som är adopterad ett råd, tycker du man ska söka upp sin biologiska föräldrar?

- Har de frågorna som jag hade om sitt ursprung så ska man göra det, men alla måste känna efter själv. Det måste kännas naturligt annars kan det bli konstigt. Känns det inte viktigt för en själv ska man nog avstå.

Panetoz-stjärnans känslosamma möte

Musikern Nebeyu Baheru, känd från bandet Panetoz, och Agneta Sjödin åker till Etiopien för att söka Nebeyus historia. Där träffar de Ayana och hennes barn som är del av ett Plan International-program, som möjliggör för hennes äldsta son att gå i skolan.

Angel hittade sin biologiska familj tack vare Spårlöst

Angel Sammalisto åkte till Thailand tillsammans med Elisabet Bellman i Spårlöst för att leta efter sin biologiska familj och fann sin mamma och syster.
- Jag visste ju inte ens om att jag hade en syster, säger Angel Sammalisto.

Johan i Spårlöst chattade om sin resa till Kroatien

I Spårlöst reste Johan och hans syster till Kroatien tillsammans med Elisabet Bellman för att hitta sin biologiska mamma och ta reda på varför hon lämnade dem. Här i chatten berättade han hur det gått sedan.

Nathalie söker sin mamma i Spårlöst: "Jag är orolig att hon är död"

På söndag är det säsongsstart för Spårlöst. Då åker Nathalie och Hans Fahlén till Colombia, i ett försök att hitta Nathalies ursprung. Nathalie lämnades efter födseln bort till ett barnhem i Bogota och har i hela sitt liv undrat över sin biologiska mamma. Tjuvkika på avsnittet redan nu!

Pernilla söker sin mamma i Spårlöst

Pernilla adopterades till Sverige när hon var tre månader gammal. Tillsammans med Hans Fahlén reser hon till Västindien för att hitta sin biologiska mamma.

Eilen söker sin pappa i Spårlöst

Eilen har alltid längtat efter att träffa sin pappa, en japansk sjöman. I kvällens program reser hon tillsammans med Jessica Almenäs till Hong Kong för att hitta pappan.

Läs chatten med Mariana från Spårlöst

Mariana sökte sina rötter i Sri Lanka, och fann förutom ett helt gäng syskon och sin biologiska mamma även ytterligare en syster uppvuxen i Sverige. Läs chatten med Mariana här!

Mariana söker sina rötter i Sri Lanka i Spårlöst

Mariana adopterades till Sverige från Sri Lanka när hon var tre månader. Nu vill hon veta mer om sin biologiska familj och reser tillsammans med Ulrika Eriksson till Sri Lankas huvudstad Colombo för att söka efter sina anhöriga.

Oscar söker sina rötter i Peru

Oscar adoterades till Sverige 1986. Han känner sig lyckligt lottad som fått fina föräldrar och en bra uppväxt. Men han vill veta mer om sitt ursprung och reser till Peru tillsammams med Tilde de Paula.

David söker sina rötter i Bulgarien i Spårlöst

När David föddes hamnade han på ett spädbarnshem och sedan på ytterligare ett barnhem. När han var fyra år gammal adopterades han av en svensk familj. Enligt David lämnade hans biologiska föräldrar bort honom för att ge honom chans till ett bättre liv.

"Jag hoppas hon lever"

Ulrika Eriksson reser till Viseu i Portugal tillsammans med Claudia för att försöka hitta Claudias syster som hon separerades i från som barn då de placerades i olika fosterhem. Systrarna brevväxlade under en tid tills Claudias brev returnerades.

Läs chatten med Sabina från Spårlöst

Sabina adopterades som spädbarn och hade inga minnen av sin biologiska mor. Tillsammans med Hans Fahlén reste hon till Thailand på jakt efter sitt ursprung. Efter programmet chattade hon med tittarna.

Spårlöst - så gick det sen

I sista delen av Spårlöst får tittarna veta hur det har gått för några av de tidigare deltagarna. Har de kontakt med sina eftersökta? Hur har livet förändrats?
Direkt efter programmet chattar Ulrika på tv4.se.