Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

”Jag sjunger Idol-låtarna i smyg”

Pär Lernström tar över Idol i höst.
Fast helst av allt vill han själv tävla.
- Hade jag varit tonårs-Pär hade jag tagit med gitarren och sökt.

Pär Lernström har tidigare synts som programledare på MTV och för Ballar av Stål och nu senast i Parlamentet. Nu går han i samma fotspår som bland andra David Hellenius, Carina Berg, och Peter Jihde då han kliver in som programledare för Idol 2011.

Grattis, hur känns det?

- Tack! Det är otroligt roligt. Det har gått så fort och varit så hemligt att det nästan känns läskigt att prata om det. Idol är ju ett av de mest framgångsrika koncepten i världen rent underhållningsmässigt så det ska bli mycket spännande.

Hur har du själv följt Idol tidigare?

- Jag och min sambo har haft olika förhållande till programmet. Hon älskar auditionturnén med de som vill hellre än bra. Men jag tycker det är lite för plågsamt både när de sjunger dåligt och sedan sågas av juryn. Jag är väldigt glad att jag inte sitter i den rollen. Jag får vara good cop och peppa utanför auditionrummet. Själv älskar jag själva underhållningsdelen med fredagsfinalerna. Det är så som man minns att man tyckte bra lördagsunderhållning skulle vara när man var liten grabb.

Hade du själv vågat ställa dig inför juryn och bedömas?

- Hade jag spolat tillbaka tiden och varit tonårs-Pär i Strängnäs, där jag växt upp, hade jag nog sökt men tack och lov fanns inte Idol då för då hade ju detta funnits på videoband och det hade nog inte varit en vidare öm upplevelse, haha.

Vad hade du sjungit för låt?

- På den tiden var Runaway train med Soul Asylum superpopulär och den kunde jag på gitarr. Förresten tror jag att jag kan spela den än idag. Men se inte detta som en invit nu haha!!!

Vilket har varit ditt starkaste Idolminne under åren?

- Darin-resan! Då kände man att det är det här det handlar om. Här kommer världens blygaste kille men när han ställer sig på scenen så händer det något i hans ögon. Att se den förvandlingen är jäkligt inspirerande.

Hur känner du för att fylla Peter Jihdes skor?

- Folk kommer säkert jämföra oss och han är utan tvekan en av de absolut bästa programledarna vi har i det här landet, fullkomligt lysande på att ha manuset i huvudet och kan improvisera men jag kommer inte försöka vara honom, jag kommer göra Pär som jag brukar så hoppas jag att det faller folk på läppen.

Vilken Idol-låt har du själv sjungit med i med lite för mycket inlevelse?

- Helt klart Coming true med Daniel Lindström. Den har nog slunkit fram några blöta Singstar-kvällar och så har jag ju spelat den i radio väldigt ofta. Då står jag och sjunger med i den när ingen hör.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.