Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Senaste nytt från Idol 2011

2011-09-04 20:00
Säsongsstart Idol 2011
Del 1 av 12 audition. Sänds i TV4.

Okända talanger får chansen att visa vad de kan inför juryn som består av Laila Bagge Wahlgren, Anders Bagge, Alexander Bard och Pelle Lidell. Uttagningarna sker runt om i landet, där juryn söker efter talanger som går vidare till en andra uttagning. Sedan decimeras gruppen ytterligare steg för steg. Till slut ska tittarna rösta fram en enda vinnare, Sveriges nya popidol, med ett skivkontrakt som första pris. Programledare: Pär Lernström.

7 maj
Tack alla ni som sökt!
Rekordmånga har sökt till Idol 2011. 13 000 personer har under våren kommit till någon av auditionstäderna för att sjunga och ta chansen att bli en stjärna. I höst får du följa med på Idoläventyret, välkommen!

7 maj
Audition i Stockholm slår rekord
När man trodde att alla rekord var slagna sökte fler än någonsin till Idol i Stockholm. Över 4000 ställde sig i kön utanför Cirkus och TV4 kunde inte annat än att förlänga audition en dag. Häng med backstage här.

1 maj
Idol anländer till Falun
Drygt 800 sökande hade sökt sig till Arenan i Falun för att bli Sveriges nya stjärna. Följ med bakom kulisserna på inspelningen.

16 april
Lund slår eget rekord
Skånestaden levererade när cirka 2700 personer ställde sig i kö utanför AF-Borgen. Därmed slog de sitt eget rekord med över tusen personer. Bilder från festen.

10 april
Succén fortsätter
Nytt rekord för Göteborg när drygt 3000 köade. Se bilder från kön här.

3 april
Succéstart för auditionturnén
Drygt 1700 köade när Idol inledde auditionturnén i Linköping. Se bilder från Linköping här.

24 mars
Sänkt åldersgräns
Fyller du 16 år senast den 1 oktober 2011? Nu har du din chans!
Läs allt om nya åldersgränsen här.

17 mars
Auditionstäderna presenteras
I vår kommer Idoljuryn till Linköping, Göteborg, Lund, Falun och Stockholm
Läs allt om auditionturnén här.

16 mars
Nya Idoljuryn presenteras
Pelle Lidell och Alexander Bard tar plats bakom jurybåset tillsammans med Anders Bagge och Laila Bagge Wahlgren. Läs mer här.

10 mars
Cecilia blir "sidekick" i Idol 2011
Skådespelerskan och komikern Cecilia Forss blir Pär Lernströms "sidekick" under auditionturnén för Idol 2011. Läs mer här.

1 mars
Pär ny programledare i Idol
Det blir Parlementets Pär Lernström som tar över efter Peter Jihde som programledare i Idol. "Jag ska rycka upp Jihde med rötterna" sa Pär i Nyhetsmorgon. Läs och se mer här.

28 februari
Här får du senaste nytt om Idol 2011!
Nu börjar uppladdningen inför Sveriges största musiktävling, Idol 2011! Följ med hela vägen, precis här kommer du få nyheterna först av alla.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.