Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Hela Norrland får chansen

Nu har du som norrlänning chansen att vinna en plats på idoltåget som kommer att ta dig direkt till juryn i Stockholm där du har chansen att sjunga hem en guldbiljett.

Klicka här för att ladda upp ditt klipp.
Ansök senast den 1 maj 2011 - men skickar du in ditt klipp tidigare har du större chans att vinna en plats.

Alla som geografiskt sett bor i och norr om Sundsvall och vill ha chansen att få sjunga för Idoljuryn uppmanas att ladda upp sin audition här på tv4.se.

Skicka in ett klipp på dig själv så kanske just DU vinner en tågbiljett och en hotellnatt i Stockholm i mitten av maj. De 40 utvalda som juryn vill se mer av kommer att få en resa ner till Stockholm för att där träffa juryn, kämpa om guldbiljetterna och Norrlands heder.

Relaterat:

Idol del 24

Denna kusliga allhelgonaafton är ni där hemma som valt ut vilka låtar idolerna ska framföra. Vissa deltagare tvingas lämna sin comfort zone medan andra fått några av sina personliga favoriter. Kvällen till ära tar även Petra Marklund plats på scen.

Se alla framträdanden från sjätte fredagsfinalen här

Ikväll är det dags för den efterlängtade "Folkets val"-kvällen i Idol där tittarna har fått bestämma vad Idolerna ska sjunga. Här har vi samlat allt du behöver veta inför kvällen och hur du röstar på din favorit!

Idol 2020 - Bagges förfest del 5

Vad vore en fredagsfinal i Idol utan förfest tillsammans med vår älskade jurymedlem Anders Bagge? Följ med när Anders peppar igång kvällen i sin loge, det bjuds på såväl roliga upptåg som spännande gäster.

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.