Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Andreas Carlsson lämnar Idol

Efter tre år som jurymedlem har nu Andreas Carlsson bestämt sig för att lämna programmet Idol. Dåligt med tid nämner han som ett av de starkaste skälen att han slutar samtidigt som han benämner tiden som "en treårig kärleksaffär med svenska folket".

Jag har bestämt mig för att min tid i IDOL är över. Det är ett enormt tufft beslut men jag känner att det mål som jag, Anders, Laila och Peter satte upp för oss själva att ta programmet till en helt ny nivå är uppfyllt. Mitt beslut handlar bara om bristen på tid och det hektiska liv jag lever mellan två länder som i längden inte är hållbart. IDOL har för mig varit en treårig kärleksaffär med svenska folket både genom TV mediet och ute på Sveriges arenor. Min medverkan och drivkraft bakom mitt engagemang i IDOL har handlat om att ge Sveriges musikanter en möjlighet att förverkliga sina drömmar. Samma dröm som jag själv en gång bar på.

Nu tänker jag gå tillbaka till mitt låtskrivande och alla andra projekt som står för dörren i USA som kräver min fulla uppmärksamhet. Jag önskar TV4, produktionen och juryn lycka till med IDOL2011.

Andreas Carlsson

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.