Körslaget - med Lottodragningen

Andreas Johnson

Ålder: 40
Tävlar för: Järvsö

Tidigare erfarenhet av körsång:
- Bara från skolkören i mellanstadiet. Men min musiklärare Ulla Rosenkvist och medverkan i skolkören ledde till scenen och en huvudroll som Klas Klättermus så man kan säga att det haft betydelse.

Tidigare erfarenhet som körledare:
Nej, jag har bara lett fotbollskörer tidigare, haha. Men min mamma var musiklärare och körledare så jag känner väl till miljön.

Varför har du antagit utmaningen att vara med i Körslaget?
- Att tacka ja till Körslaget är en en-gång-i-livet-upplevelse. Jag har ju ofta varit bandledare i olika sammanhang även om gruppen varit mindre. Att sätta ihop och leda en grupp skapar alltid en spännande dynamik. Sist men inte minst är det med stolthet jag får äran att representera Järvsö och visa det musikaliska arv jag fått från Hälsingland och mamma.

Vad är din taktik för att vinna?
- Taktiken är väldigt enkel. Att kort och gott ha så roligt tillsammans med kören som möjligt. Jag tror att det syns och märks för den som tittar på programmet.

Varför kommer just din kör att kamma hem segern i Körslaget 2011?
- I Järvsökören så finns en enorm vilja, ambition och musikalitet som knockade mej när vi satte igång. Det tror jag är en förutsättning för att gå hela vägen. En dos Hälsingetemperament är nog inte heller fel.

Hur ska du motivera dina körmedlemmar?
- Det känns inte som om jag kommer få nåt större problem att motivera dem – de är så på hugget! Det finns en enorm drivkraft och vilja i kören. Min uppgift är att peppa dem och få dem att må bra. Värme, humor och tillgänglighet vill jag ge dem. Vi gör det här tillsammans!

Vilken kör tror du blir värsta konkurrenten?
- En av de roliga sakerna med Körslaget är att man inte har en aning om vilken kör som blir stark. Den man vet minst om kan överraska och stå som segrare i slutändan. Men den kör som kan visa upp en tydlig utveckling tror jag kan gå långt.

Här är körledarna i Körslaget 2013

Den 7 september drar den sjunde säsongen av Körslaget igång. Gry Forssell är fortfarande programledare, men körledarna är nya. Lär känna dem lite bättre här.

Körslaget julspecial

I Körslaget julspecial står julsång i fokus när Gry Forssell bjuder in alla körer från höstens säsong för att sprida julstämning.

Här är finallåtarna i Körslaget 2012

Team Putte och Team Hoffsten drabbar samman i finalen av Körslaget 2012 - och du röstar fram vinnaren. Här hittar du alla kvällens låtar och telefonnummer.

Team Bagge fick lämna körslaget

Efter säsongens fjärde del av Körslaget var det Team Bagge som tvingades åka hem. Det var i kvartsfinalen som de lämnade med låtarna Poison och Twistin' the night away. - Jag kände på mig det, sa Anders Bagge efter beskedet. Jag är lite rörd just nu.

Team Rolinski fick lämna Körslaget

Efter säsongens tredje del av Körslaget var det Team Rolinski som tvingades åka hem.
Deras version av Chariots of fire räckte inte hela vägen.
- Det är 20 nya vänner man fått och man hade ju hoppats vara med på den här resan lite till, sa Martin Rolinski efter beskedet.

Putte Nelsson - en pianist och låtskrivare

Putte Nelsson är för många känd som en av pianisterna i SVT:s program Så ska det låta. Putte Nelsson har även skrivit låtar åt flera artister och har en stor kör.