Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Idoljuryn 2011

I år får Laila Bagge Wahlgren och Anders Bagge sällskap av musikveteranerna Alexander Bard och Pelle Lidell i jakten på Sveriges nästa superstjärna.

- Jag är mycket stolt och glad över att kunna presentera Idols nya jury. Det är väldigt glädjande att Anders och Laila är med oss på ytterligare en resa. Samtidigt känns det oerhört spännande med de nya medlemmarna Alexander och Pelle som både breddar och spetsar juryns kompetens. Jag ser mycket fram emot att få se vilka nya talanger som de vaskar fram under resans gång, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk.

När Idols programledare Pär Lernström och Cecilia Forss i vår beger sig ut på auditionturné är det med en ny jurykonstellation vid sin sida. På plats bakom jurybåset återfinns Laila Bagge Wahlgren och Anders Bagge tillsammans med låtskrivaren, musikern och producenten Alexander Bard samt en av Sveriges mest erfarna A&R, Pelle Lidell. Pelle blir även juryns ordförande.

- Det ska bli otroligt kul att sitta i juryn tillsammans med Anders, Laila och Pelle. För egen del kommer jag inte att leta efter några karaokesångare eller showartister, jag vill mycket hellre hitta en ny Robyn eller Lykke Li, säger Alexander Bard.

- Det känns oerhört inspirerande och utmanande att sitta i Idoljuyn. Jag känner de andra jurymedlemmarna sedan tidigare och tycker att vi tillsammans har en otroligt bred kompetens. Jag vill hitta en svensk superstar som har en chans att slå på den internationella marknaden, säger Pelle Lidell.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Besvikelse över uppskjuten vaccination: ”Det är tråkigt”

Sverige kommer inte klara att erbjuda alla vaccin under första halvåret i år. Idag berättade regeringen om att man ger upp målet om vaccination till midsommar. Nu siktar man istället på att alla över 18 ska ha fått en första dos till mitten av augusti. Det här möts av frustration från regioner och kommuner och besvikelse bland unga, blanda andra Eduard von Seth.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.