Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Alexander Bard och Pelle Lidell nya ansikten i Idol-juryn

Veteranerna Laila Bagge Wahlgren och Anders Bagge får nytt sällskap i Idoljuryn. Välkända musikern Alexander Bard hoppar in och ny ordförade blir en av Sveriges mest erfarna musikproducenter Pelle Lidell.

Alexander Bard behöver ingen närmare presentation, mannen som gett både mustaschen och det manliga modet en knuff framåt. Med band som Army of lovers, BWO och framträdanden i Melodifestivalen har han mer än tillräckligt med kött på benen för att hitta en ny idol.

- I år är det dags för alla med stark karaktär att söka till Idol! Jag ser hellre en ny Lykke Li än en ny tvålfager kille som sjunger bäst i plugget. Drömmen är en supertalang som bara kommer in och spränger rakt igenom rutan. Om de sedan inte sjunger helt rätt skiter jag i haha, säger Alexander Bard till Tv4.se.

Pelle Lidell är mannen som hela sitt liv verkat i det tysta, han har på skivbolaget Universal jobbat med stora namn som Christina Aguilera, Britney Spears, Celine Dion, Jennifer Lopez, Santana och en mängd svenska artister. Nu blir han Idol-juryns nya ordförande.

- Jag tillför tyngd. Jag har jobbat med stora svenska artister som växt även utomlands i hela mitt liv. Jag vet vad som krävs och jag är övertygad om att vi hittar en sådan artist i Idol 2011, berättar Pelle Lindell till Tv4.se.

Pelle Lidell har målet med Idol 2011 helt klart.

- Vi kommer hitta en superstar i år. En artist som inte bara blir stor i Sverige utan även internationellt. Vi siktar högre än förut.

Alexander Bard har genom åren gjort sig känd för kontroversiella uttalanden om både musik som stort men även om musikbranschen. Många har fått sig både en och annan känga av den karismatiske musikern. Sin roll i juryn ser han som underhållning men samtidigt spelar ärligheten in.

- Jag kommer vara elak! Tycker juryn varit för gulliga på senare tid haha! Jag är en rak person, jag säger alltid vad jag tycker.

Varför ska man söka till Idol 2011?

Bard: - Jag tror att en ung Robyn hade sökt till Idol för att komma fram. Exemplet är Tove Styrke, hon är den nya Robyn i mina ögon. Så det är klart alla ska söka!

Lidell: - Är man ung med drömmar och tar drömmarna på allvar så ska man komma på audition! Absolut!

Mer om Idoljuryn

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Besvikelse över uppskjuten vaccination: ”Det är tråkigt”

Sverige kommer inte klara att erbjuda alla vaccin under första halvåret i år. Idag berättade regeringen om att man ger upp målet om vaccination till midsommar. Nu siktar man istället på att alla över 18 ska ha fått en första dos till mitten av augusti. Det här möts av frustration från regioner och kommuner och besvikelse bland unga, blanda andra Eduard von Seth.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.