Körslaget - med Lottodragningen

Ann-Louise laddar om med en discodänga

Förra veckan fick Team Ann-Louise några nervösa ögonblick innan det stod klart att det blev Jasmine Karas kör som fick lämna Körslaget. Den här veckan laddar Ann-Louise och hennes gäng om med en discodänga.

- Hela kören var helt övertygade om att vi skulle gå vidare men det var inte jag, så jag blev väldigt glad när vi gick vidare, säger Ann-Louise Hanson.

Vad är strategin för att gå vidare en omgång till?
- Vi ska sjunga en melodifestivallåt som jag sjöng tillsammans med Siw Malmqvist och Towa Carson som heter C’est la vie. Och vi ska bjussa på oss själva som vi har gjort varje gång.

Hur gick tankarna när du valje just C’est la vie som veckans låt?
- Det var ett enkelt val tycker jag. Jag har sjungit in över 600 låtar men det kändes inte som att det var någon annan som passade. Det här är väl den mest moderna låten och det är ju en riktig discodänga egentligen.

Vad har varit den största utmaningen hittills i Körslaget?
- Jag tycker inte det är nån speciell utmaning – men jag är ju ingen dirigent, det är inte någon av oss mer än Gabriel Forss. Vi bjuder bara på våra egna personligheter och delar med oss av våra erfarenheter som artist. Jag firar 52 år på scenen i år så jag har väl lite tips att komma med.

Vad är hemligheten bakom en bra kör?
- Jag tänkte att det skulle vara en väldigt blandad kör: min yngsta är 16 år och den äldsta är 67 eller 68. Och att det skulle vara glada, positiva människor som tycker det är roligt att sjunga. Jag tycker jag har fått ihop en jättebra kör.

De blev först att lämna Körslaget 2013

Till slut stod det mellan team Wille och team Sonja när det var dags för det första laget att lämna Körslaget 2013. Här ser du vilka som fick lämna.

Här är körledarna i Körslaget 2013

Den 7 september drar den sjunde säsongen av Körslaget igång. Gry Forssell är fortfarande programledare, men körledarna är nya. Lär känna dem lite bättre här.

Körslaget julspecial

I Körslaget julspecial står julsång i fokus när Gry Forssell bjuder in alla körer från höstens säsong för att sprida julstämning.

Här är finallåtarna i Körslaget 2012

Team Putte och Team Hoffsten drabbar samman i finalen av Körslaget 2012 - och du röstar fram vinnaren. Här hittar du alla kvällens låtar och telefonnummer.

Team Bagge fick lämna körslaget

Efter säsongens fjärde del av Körslaget var det Team Bagge som tvingades åka hem. Det var i kvartsfinalen som de lämnade med låtarna Poison och Twistin' the night away. - Jag kände på mig det, sa Anders Bagge efter beskedet. Jag är lite rörd just nu.

Team Rolinski fick lämna Körslaget

Efter säsongens tredje del av Körslaget var det Team Rolinski som tvingades åka hem.
Deras version av Chariots of fire räckte inte hela vägen.
- Det är 20 nya vänner man fått och man hade ju hoppats vara med på den här resan lite till, sa Martin Rolinski efter beskedet.

Putte Nelsson - en pianist och låtskrivare

Putte Nelsson är för många känd som en av pianisterna i SVT:s program Så ska det låta. Putte Nelsson har även skrivit låtar åt flera artister och har en stor kör.