Redaktionen tipsar: växthus för alla smaker

Tänk att få ha ett alldeles eget växthus. Gör drömmen sann, här tipsar redaktionen om sina favoriter.

Hemmakanalens redaktion är väldigt sugna på att odla hemma. Helst sådant man kan lägga på tallriken. Speciellt webbredaktör Emelie Lindgren intresserad av att uppföra ett litet växthus på tomten. Vilken dröm att ha ett hus i glas där man inte bara kan plocka sina egna tomater och varför inte citroner, utan även inreda som sällskaps- eller hobbyrum!

Det bästa med växthus är att det finns riktigt snygga sådana i alla möjliga olika storlekar och former. Vare sig du har trädgård, liten uteplats, trädgård eller kanske en kolonilott kan du skaffa ett växthus som är anpassat efter dina möjligheter.

Här ser du några av våra favoriter – i olika storlekar och med olika design:

VÄXTHUS FÖR BALKONG

För den som inte har plats för något väggväxthus, men som ändå vill ha ett litet utrymme för att odla blir skåp-växthuset en snygg del av inredningen på balkongen eller miniuteplatsen. Ger en riktigt lantlig känsla även om du bor mitt i stan.
Den här kostar 1.199 kronor och kan beställas på Frökungen.

Om skåpväxthuset: Nelson gardens växthus har stomme av trä och är försett med kraftig isolerplast med dörrar framtill och ventilationslucka på taket. Växthuset är 69 centimeter brett, 49 centimeter djupt och 120 centimeter högt.

Foto: Frokungen.se

VÄGGVÄXTHUS

Jacob väggväxthus passar perfekt för den som vill odla, men som inte har så mycket plats att göra det på. Det här växthuset har man ändå plats att gå in i. Det kostar 5.755 kronor och du hittar det på Covent Garden.

Om väggväxthuset: Jacob är 3,3 kvm och har en dubbel skjutdörr upphängd på kullagrade hjul för lätt öppning och stängning. Dörren kan spärras i delvis öppet läge för ventilation. Takfönster är standard liksom en takränna på framsidan.

Foto: Coventgarden.se

GLASPAVILJONG

Lusthus, växthus och paviljong i ett! Kan det bli vackrare än så här? Just den här varianten heter Classica och kostar från 65.000 kronor. I det utförande du ser på bilden, med alla tillbehör, kostar den 95.000 kronor. Smakar det så kostar det. Du hittar den hos Classicum växthus.

Om glaspaviljongen:
Classica finns i storlekarna 8, 15 och 22 kvm och är uppbyggd på ett knutsystem av aluminium och är lätt att montera.

Konstruktionen är stark, huset är tyst när det blåser och tål snölaster. Luftvolymen i förhållande till golvytan är mycket stor, detta ger ett mycket gynnsamt klimat för både växter och människor.

Foto: Classicum.se

ORANGERI
Vad är ett orangeri? Orangeri kommer från franskans ord för apelsin. Huset är en uppvärmd byggnad som används för att vinterförvara apelsinplantor och andra citrusplantor, men även fikon och myrten med mera.

Så för dig som har råd och plats och är intresserad av att odla någon av dessa frukter och blommor är orangeriet ett perfekt val. Kolla in det här underbara exemplaret som Sweden Greenhouse har designat och uppfört på Katrinetorps herrgård.

Foto: Swedengreenhouse.se

Redaktionen:

Webbredaktör Emelie Lindgren
Webbredaktör Anna Möller

Relaterat - växthus

TV4 utvecklar ny dramaserie om Knutbyfallet

PROGRAMINFORMATION
TV4 och C More utvecklar en dramaserie som baseras på händelserna i det omtalade Knutbyfallet. Serien regisseras av Goran Kapetanović (Kalifat) och bygger på Jonas Bonniers roman Knutby.

Hans Rosenfeldts succéroman Vargasommar blir dramaserie

TV4 och C More gör en ny dramaserie av Hans Rosenfeldts senaste succébok Vargasommar. Efter internationella framgångar med Bron och Marcella återvänder Rosenfeldt i sin nya bokserie till Sverige och Haparanda. I centrum står polisen Hannah Wester.

Fira jul hos TV4 med årets julvärd Tilde de Paula Eby

Julafton närmar sig med stormsteg och på TV4 blir det en fullmatad dag där Tilde de Paula Eby gör tittarna sällskap från morgon till kväll. Julaftonens höjdpunkt blir den stjärnspäckade julkonserten Late Night Christmas där bland andra Carola, Jill Johnson och Måns Zelmerlöw medverkar. Dagarna innan och efter julafton bjuder TV4 dessutom på ett brett utbud med fokus på julförberedelser och summeringar av året som gått.

Olof Lundh om första tiden på Fotbollskanalen

År 2006 fick Olof Lundh uppdraget att starta Fotbollskanalen.se och sedan dess har han varit en del av TV4. Under åren har han vunnit priser som "Årets sportjournalist" och Fotbollskanalen Europa blev framröstat till bästa program och fick Guldskölden av SvenskaFans läsare. Nu berättar Olof om din första tid på Fotbollskanalen.

Anna Lindmarker om sina TV4-minnen

Anna Lindmarker började tidigt med journalistik och har sedan 1997 varit en del av TV4Nyheterna, där hon idag arbetar som nyhetsankare. I samband med TV4:s 30-årsfirande berättar hon nu om sina TV4-minnen.

Kristina Wijk - först ut i TV4-rutan

Kristina Wijk (numera Svahn) var TV4:s första hallåa och på TV4:s premiärdag 15 september 1990 var hon först ut i rutan och presenterade den nya kanalen. Nu berättar hon bland annat om den där första sändningen - och vad hon gör idag.

TV-utbudet hos Com Hem blir digitalt - Så ser du TV4

Den 8 september 2020 går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du är Com Hem-kund kan du läsa mer nedan om vad detta innebär för dig och hur du kan fortsätta titta på TV4.

Träffa ditt livs kärlek på ett helt nytt sätt - Kärleken flyttar in

Har du tröttnat på flyktigt svajpande i dejtingappar? Den 16 november är det premiär för dejtingprogrammet Kärleken flyttar in där singlar får tid att finna äkta kärlek. Varje potentiellt par tillbringar minst 24 timmar tillsammans i ett kameraövervakat hus och tittarna kan följa deras resa.

Sök till ditt livs utmaning - ny serie på TV4

Är du redo för ditt livs utmaning? TV4 söker nu deltagare till en ny programserie. Vi är på jakt efter 12 män och kvinnor som tror sig vara redo för det tuffaste provet hittills i svensk TV.

TV4 värvar Lotta Lundgren och Erik Haag

TV4 knyter den hyllade programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag till kanalen. Publikframgångarna har avlöst varandra under deras tid på SVT, och när inspelningarna tillsammans med TV4 nu startar handlar det om en helt ny programsatsning som inte liknar något duon har gjort tidigare. ”När TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats”, säger Lotta Lundgren om det nya samarbetet.

TV4-fiera dina videomöten

Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.

TV4 samlar programinnehåll under Viveka Hansson

TV4 Media samlar ansvaret för program, nyheter och aktualitet under en programdirektör. Viveka Hansson blir ny chef för programavdelningen och får därmed det övergripande ansvaret för både allmän-tv och nyhetsproduktionen för i huvudsak TV4-kanalen.

Till alla tittare

Till alla er runt om i landet som följer våra nyheter och program.

Just nu gör vi allt på TV4 för att berätta vad som händer, behovet av information om den kris vi är inne i tillsammans med resten av världen är enormt.

Visselblåsning

TV4 Media har en visselblåsartjänst där alla medarbetare, både anställda, konsulter och medarbetare hos de produktionsbolag som producerar vårt innehåll, kan anmäla allvarliga oegentligheter. Tjänsten hanteras av en oberoende aktör och den som anmäler kan vara anonym.

Seriehöst - Frossa i hyllade serier helt gratis på TV4 Play

Sci-Fi-drama med Sean Penn i The First, ruggiga brittiska thrillers och den mysiga australiensiska dramakomedin Five Bedrooms är bara några av höjdpunkterna du har att se fram emot när TV4 Play har bullat upp med förstklassiga serier för höstmörkret.

Världssuccén The Masked singer kommer till Sverige och TV4

Underhållande sångnummer, spektakulära masker och hemlighetsmakeri på en nivå som aldrig tidigare skådats. Så kan tv-världens senaste succéformat The Masked singer summeras. Nu kommer den helt unika och färgstarka tävlingen till TV4. David Hellenius leder storsatsningen.

Ta med Ernst på semestern!

Nu kan du äntligen se TV4 Play utomlands. Från och med midsommar fungerar tjänsten inom hela EU och Norge.