Kontoret

På Svensk kontorshygien AB i Upplands Väsby är den socialt osmidige Ove Sundberg chef. Här finns också chefassistenten Viking som har en skrämmande respekt för disciplin och hierarkier, den smarta och slagfärdiga Erik och receptionisten Terese som drömmer om ett annat liv.

Ove Sundberg chef på Kontoret

Ove Sundberg är tillbaka, men i ett helt nytt sammanhang - Kontoret. I TV4:s nya humorsatsning Kontoret, som bygger på succéserien The office, dyker Henrik Dorsins välkända karaktär upp som chef för ett gäng extraordinära typer på Svensk kontorshygien AB.

Tjuvkika på Kontoret i klippet ovan.

I vår kommer den svenska versionen av The office - Kontoret. Mycket i den Kontoret känns igen från förlagan, särskilt de dråpliga ögonblicken, den starka igenkänningen och den dokumentära känslan.

Även den socialt osmidiga chefen, som är mer intresserad av att få till den perfekta onelinern än att ta hand om sin personal, är bekant för tittarna fast från en helt annan serie
- Solsidans Ove Sundberg är Kontorets chef. I de andra rollerna syns Björn Gustafsson, Kim Sulocki och Sissela Benn.

- Det ska bli fantastiskt roligt att klampa in på Oves kontor och se hur hans jobbvardag ser ut, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

- Det känns bra att bidra med någonting eget, det vill säga Ove, när man ska jobba med ett redan beprövat material som The office. Så att det inte bara blir en efterapning. Dessutom är det kul att få vara med i Sveriges, om inte världens, första kombinerade re-make och spin-offserie. En spin-make. Eller re-off, säger Henrik Dorsin.

På Svensk kontorshygien AB arbetar även Viking som spelas av Björn Gustafsson. Han är den stela chefsassistenten som efter år i Hemvärnet utvecklat en skrämmande respekt för disciplin och hierarkier. På Kontoret får tittarna också möta den underpresterande Erik, spelad av Kim Sulocki, som trots att han är smart och slagfärdig aldrig vågar byta jobb, utan tycks ödesbestämd till meningslösa bråk med Viking. Här arbetar också Sissela Benns karaktär Terese. Hon är receptionisten som, liksom Erik, drömmer om ett annat liv. Kanske med Erik.

- Jag är oerhört stolt över att vi knutit en sådan här fantastisk uppställning skådespelare till Kontoret. Det är en spännande mix av ett välkänt format, en drömensemble och en folkkär karaktär i Ove Sundberg. Inspelningarna kommer att bli väldigt roliga att följa, säger Fredrik Arefalk.

TV4-profilerna som är nominerade till Kristallen 2013

TV4 har 18 nomineringar till Kristallen 2013. Bland de nominerade finns bland andra Anna Brolin, Kristin Kaspersen och David Hellenius som kan vinna i tre kategorier. Några av TV4-programmen som har chans till tv-priset är Kalla fakta, Så mycket bättre och Sveriges mästerkock. Galan sänds i SVT 30 augusti.

Viking bryter armen på Ove

Entusiasmen är på topp inför den årliga brännbollsmatchen mot huvudkontoret. Kanske för mycket på topp, hos somliga.

Släggan gör entré

Det blir tyst på brännbollsplanen när laget från huvudkontoret anländer.

"Jag är jävligt hångelsugen"

Therese inte bara avgör den årliga brännbollsmatchen - hon bestämmer sig dessutom för att satsa på Joel.

Extrascen: Viking om sin pappa den alkoholiserade astronauten

I den här extrascenen Ove har dragit ihop en stor terapisession med alla på Kontoret och får Viking att berätta om sin pappa som är astronaut. Han har dock själv inte förstått att hans pappa förmodligen inte alls var astronaut utan snarare alkoholist.

"Ge hit pengarna kärringjävel"

Britt-Marie är skärrad efter att ha haft inbrott. Tur att hon har två medkännande kollegor i Ove och Viking.

Britt-Marie har haft inbrott

Det är upprörda känslor på kontoret efter att Britt-Marie varit med om en traumatiserande händelse.

Lennarts känslosamma bekännelse

Det är dags för terapisamtal på Kontoret, men Ove Sundberg är inte imponerad av Lennarts berättelse.

Örjan har legat med Idun

I en förlängd scen avslöjar Örjan för Joel att även han har legat med Idun.

Oves snabbkurs i säljteknik

Kontoret måste bli av med 90 lådor tvålnäsor - på två timmar. Ove ser ingen annan utväg än att snabbutbilda alla till säljare.