Sommar med Ernst

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Sponsorer

Hemköp
Kvix
Löfbergs
Kungsörnen

Fixa sommarfesten som Ernst

Vem kan få till en riktigt bra sommarfest om inte allas vår mysman Ernst Kirchsteiger? Här ger han sina sju bästa tips för en lyckad tillställning.

ERNSTS TIPS FÖR EN LYCKAD SOMMARFEST:

• GÄSTERNA Det viktigaste av allt är att bjuda in bra människor.

• MATEN När det gäller maten tycker jag att man ska satsa på något enkelt, inte något komplicerat där man behöver ränna ut i köket hela tiden. Och förbered så mycket som möjligt.

• VAR UTE Jag tycker absolut att man i möjligaste mån ska försöka att vara utomhus, men det tarvar ju visst väder.

• ANNAN PLATS Om inte vädret tillåter utomhusfest, försök i alla fall att välja ett ställe du inte brukar vistas på så ofta – som garaget eller ett uthus – då blir det även kul för den som har festen.

• INREDNINGEN Ett enkelt sätt att göra fint är att klä in stället man ska vara på i fibermatta, som man vanligen har i växthus.

• DUKNINGEN Sen tycker jag att man ska släpa in lite blommor och duka långbord med levande ljus.

• UTEKÄNSLA Stora porten ska självfallet stå på vid gavel.

Så gör du Ernsts piedestal

Precis som Ernst säger är det vackert att ta in naturen i de uppstyrda ytorna. Här gör han en piedestal av en vacker gren han hittade utomhus - gör en du med!

Så skapar du Ernsts blomsterfat

Det är lätt att glömma bort allt det vackra som gömmer sig precis bakom hörnet! I detta fall kan man till exempel skapa en vacker inredningsdetalj med hjälp av naturens enkla medel - låt Ernst visa hur.

Så gör du Ernsts spångbord

Att förvandla en så alldaglig sak som man ser i tid och otid, till något så vackert som detta soffbord. Blev du också inspirerad av Ernst? Ta reda på hur du gör hans spångbord!

Så gör du Ernsts vattensamlare av tunnor

Precis som Ernst säger så ska vi aldrig ta vattnet för givet. Här ser du ett enkelt och fint sätt att ta vara på naturens regnvatten, i rustika tunnor på trädgården.

Skapa en egen spaljé till trädgården

Vissa växter har en fantastisk förmåga att vilja växa och klättra. Då kan det vara perfekt att skapa sin alldeles egna spaljé till odlingen, där växterna får det stöd de behöver.

Så gör du Ernsts odlingsbädd av torvblock

Saknar du trädgårdsinspiration? Ta reda på hur du gör en odlingsbädd av torvblock, ämnad för att så småningom bli ett med naturen.

Ur Sommar med Ernst 2021, avsnitt 4.

Så gör du Ernsts kryddhylla

Är du också trött på att dina kryddor står huller om buller i skafferiet? Ta reda på hur du skapar ett praktiskt och snyggt kryddstaffli med hjälp av plywood och hampasnöre.

Så gör du Ernsts ljusstockar

Ibland kommer man över gammalt överblivet virke och annat bråte som bara ligger och skräpar. Gör som Ernst och ta tillfället i akt - skapa dina egna, helt unika ljusstakar.

Sommar med Ernst tillbaka med nytt koncept

PROGRAMINFORMATION
Ernst Kirchsteiger är den 24e juni tillbaka med sitt program ”Sommar med Ernst” på TV4 och TV4 Play. Ernst ska den här sommaren ta sig an att renovera ett nedgånget strandhus, och den här gången gör han det tillsammans med gäster där programledaren och artisten Sanna Nielsen är först ut med att få hjälpa Ernst.