Sommar med Ernst

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Fixa sommarfesten som Ernst

Vem kan få till en riktigt bra sommarfest om inte allas vår mysman Ernst Kirchsteiger? Här ger han sina sju bästa tips för en lyckad tillställning.

ERNSTS TIPS FÖR EN LYCKAD SOMMARFEST:

• GÄSTERNA Det viktigaste av allt är att bjuda in bra människor.

• MATEN När det gäller maten tycker jag att man ska satsa på något enkelt, inte något komplicerat där man behöver ränna ut i köket hela tiden. Och förbered så mycket som möjligt.

• VAR UTE Jag tycker absolut att man i möjligaste mån ska försöka att vara utomhus, men det tarvar ju visst väder.

• ANNAN PLATS Om inte vädret tillåter utomhusfest, försök i alla fall att välja ett ställe du inte brukar vistas på så ofta – som garaget eller ett uthus – då blir det även kul för den som har festen.

• INREDNINGEN Ett enkelt sätt att göra fint är att klä in stället man ska vara på i fibermatta, som man vanligen har i växthus.

• DUKNINGEN Sen tycker jag att man ska släpa in lite blommor och duka långbord med levande ljus.

• UTEKÄNSLA Stora porten ska självfallet stå på vid gavel.

Så gör du Ernsts vinbärsbladste

Varför köpa te när du kan göra eget? Här visar Ernst hur du gör hans egna vinbärsbladste. Hela receptet hittar du hos köket.se.

Så gör du Ernst fina ljuskrona

Vill du också göra Ernst fina ljuskrona? Här visar han hur du gör. Fler instruktioner hittar du på tv4.se/sommar-med-ernst

Så gör du Ernsts vägglampa

I årets fjärde program gör Ernst en vägglampa som passar i såväl vardagsrum som hall. Här kan du läsa hur du gör en själv.

Så gör du Ernsts flaskor med korklock

I säsongens andra avsnitt visar Ernst hur man kan piffa upp sina kork- och trälock till burkar och flaskor. Här får du instruktioner på hur du gör dina egna.

Trailer: Sommar med Ernst 2020

Den 18 juni 2020 är Ernst tillbaka i rutan med mat, inredning och tillbakablickar från tidigare säsonger.

Nytt upplägg för Sommar med Ernst: "Något för alla"

Ingen sommar utan Ernst Kirchsteiger. Årets säsong av Sommar med Ernst har premiär 18 juni 2020 på TV4.
– Jag vill visa vad man kan fixa med hemma när tiderna är som de är och man kanske inte kan resa lika mycket som vanligt under sommaren, säger Ernst Kirchsteiger.