Extern länk
Början på sidans innehåll

TV4

Fixa köket ljust och lantligt

Anette Hjerpe som driver bloggen Lantlif vet hur du får till den romantiska, lantliga och ljusa inredningsstilen. Här ger hon sina bästa tips.

Uppdaterad: Publicerad:

"Vill du få det ljust och lantligt i ditt kök så är det en bra början att måla väggarna och taket vitt. Det blir en enorm skillnad med att bara måla. Vi slog pärlspont på väggarna och i taket, som jag målade vitt.

Sen började den roliga jakten på prylarna. Jag var på många loppisar och fyndade. Blocket och auktioner är också ställen där du kan hitta personliga saker till bra priser.

Dörrarna till skafferiet är ett av alla fynden och pardörrarna in till matsalen från köket likaså.

En gammal spisstång och en skolplansch är några andra fynd som sätter stilen i köket, liksom trasmattorna på golven.

Öppna hyllor är också ett bra tips för att få det lantligt i köket. Där kan du ställa gamla burkar och annat vackert som du vill ha synligt.

Lampor är också en sån där viktig detalj i köket. Mina taklampor över slagbordet har jag fyndat på loppis, lamporna med glaskupor på, som finns ovanför skåpen har jag hittat hos Gysinge byggnadsvård.

Köksinredningen är platsbyggd av en snickare och skåpluckorna går ända upp till taket, precis som det var förr.

Jag penselmålade hela inredningen för att få en riktigt gammeldags känsla.

Det dyraste var nog kylskåpet, jag har alltid velat ha ett gammeldags kylskåp, och jag hittade ett som passade perfekt, ett cremefärgat Smeg kylskåp.

Och så blommor. Pelargoner är förstås ett måste i det lantliga köket."

För mer lantlig inspiration, följ Anettes blogg här »