Sommarkrysset - med Lottodragningen

Svenskt underhållningsprogram. Från Gröna Lunds stora scen i Stockholm bjuds det på klurigheter i kryssform där varje detalj i programmet kan vara en lösning till sommarkrysset. Det blir också uppträdanden av både svenska och utländska artister samt intervjuer. Gry Forssell är programledare.

Svenskt underhållningsprogram. Från Gröna Lunds stora scen i Stockholm bjuds det på klurigheter i kryssform där varje detalj i programmet kan vara en lösning till sommarkrysset. Det blir också uppträdanden av både svenska och utländska artister samt intervjuer. Gry Forssell är programledare.

Tjejfavorit, sångdrottning och rockare i kvällens Sommarkrysset

I kväll radar stora artister upp sig på Sommarkryssetscenen. Sångdrottningen Carola, tjejfavoriten Danny och rockande The Poodles är kvällens gäster.

Danny slog igenom i TV4 när han medverkade i Idol 2006. Han var den sjätte finalisten att slås ut och har därefter släppt tre album och elva singlar som soloartist. Debutalbumet Heart Beats toppade svenska albumlistan och singlarna Tokyo, Play It for the Girls och Radio toppade svenska singellistan. Själv beskriver han sin musik som: ”Dance, fast på mitt sätt”.

Dessutom har han varit en tredjedel av gruppen E.M.D. Tillsammans med dem har han hunnit släppa tre album och åtta singlar. 2008 fick gruppen en Grammis för Årets bästa låt med låten Jennie Let Me Love You. som medlem i gruppen E.M.D varav ett album och fyra singlar har toppat svenska listor. Låten Jennie Let Me Love You vann en Grammis för "Årets låt 2008".

Melodifestivalen har Danny hunnit vara med i två gånger och båda gångerna har han både skrivit och sjungit sina låtar. 2009 med E.M.D. och låten Baby Goodbye som slutade trea och i år med In the Club som kom på andra plats.

År 2006 utsågs Danny till "Sveriges 7:e sexigaste man" av tidningen Plaza Kvinna.

I kväll kommer han att framföra ett specialskrivet nummer för Sommarkryssets tittare.


Carola kommer med disco


Carola gästar årets näst sista Sommarkrysset med bland annat discodängan Enough is enough.
Carolaär vår svenska gospel-, pop- och schlagerstjärna som under sin 25-åriga karriär sålt flera miljoner skivor. Hon slog igenom 1983 när hon vann melodifestivalen med låten Främling. I stora Eurovisionsschlagerfinalen kom hon på tredje plats. 1991 fick hon revansch när hon vann både svenska och internationella tävlingen med Fångad av en stormvind.

Förutom att vara med i Melodifestivalen har Carola släppt en rad Gospelskivor. Hon har varit med i musikaler som Sound of music i Stockholm och Les Miserables i London.

Hon var den svenska rösten till karaktären Mirjam i den tecknade filmen Prinsen av Egypten.

Carola har också gjort låtar ihop med storstjärnor som Andrea Bocelli och spelat in tre julalbum i Betlehem och är en av våra mest folkkära artister.

Eldsprakande show


Rockarna The Poodles består av Jakob Samuel, Christian "Kicken" Lundqvist, Pontus Egberg och Henrik Bergqvist. De slog igenom i Melodifestivalen 2006 med låten Night of Passion.

De släppte sitt första album, Metal Will Stand Tall, 2006. Samma år uppträdde de även på Sweden Rock Festival. Deras andra singel med samma namn har sålt guld.

2007 släppte de singeln Seven Seas med skådespelaren Peter Stormare som gäst.

Året därpå deltog de i Melodifestivalen igen, denna gång tillsammans med E-Type, med låten Line of Fire. Låten kom dock aldrig till final.

2009 släppte de albumet Clash of the Elements. I Sommarkrysset kommer de att bjuda på en eldsprakande show.