Parlamentet

Varje vecka gör de politiska blocken upp om makten. Frispråkighet och snabba repliker premieras. Lagen siktar både högt och lågt och ger med träffsäker satir och ironi en humoristisk bild av dagens samhälle.

Varje vecka gör de politiska blocken upp om makten. Frispråkighet och snabba repliker premieras. Lagen siktar både högt och lågt och ger med träffsäker satir och ironi en humoristisk bild av dagens samhälle.

Vilket parti vinner i kväll?

I kvällens avsnitt tävlar Karin Adelsköld och Dominik Henzel i det blå laget mot Soran Ismail och Annika Lantz i det röda.

Några av ämnena som kommer att avhandlas i kvällens program är Victorias och Daniels barn, Reinfeldts och Juholts sommartal och vargjakten.

Det blå laget består i kväll av Karin Adelsköld och Dominik Henzel.

Karin Adelsköld är en svensk ståuppkomiker, programledare, teknikexpert och bloggare. Förutom att vara med i Parlamentet så leder hon programmet På nätet i Sveriges radio P1. Hon är också fast medlem i TV4:s teknikpanel och driver bloggen Lilla gumman.

Dominik Henzel är både skådespelare och komiker. I filmen G – som i gemenskap spelade han den stöddige karaktären Sudden.

I avsnitt 3, säsong 2, av Solsidan spelar han tjecken Radek, städerskan Dusanas make. Han har även medverkat i programmet Raw comedy club och varit med i flera olika reklamfilmer.

Det röda laget består i kväll av Soran Ismail och Annika Lantz.

Soran Ismail har hållit på med ståuppkomik sedan han var 19 år. Sin debut i Parlamentet gjorde han i mars 2008. Då var han den yngsta komiker som någonsin medverkat.

Under hösten 2008 turnerade han tillsammans med komikerna Özz Nûjen, Björn Gustafsson och Måns Möller.

I oktober 2010 startade Soran Ismail podcasten Till slut kommer någon att skratta tillsammans med komikerkollegorna Aron Flam och Petter Bristav. Podcasten har bland annat gästats av Henrik Schyffert, Alex Schulman, David Batra, Magnus Betnér och Petra Mede.

Annika Lantz är både radiopratare, komiker och tv-programledare.

Hon har medverkat i flera program för Sveriges radio P3, bland andra Kvällspasset, Morgonpasset och hennes eget Lantz i P3. Lantz i P3 sändes även i TV på SVT.

Annika Lantz har också haft en egen pratshow i tv. Som komiker är hon känd från Parlamentet, Högsta domstolen och Snacka om nyheter.

Hon har även skrivit böckerna 9 1/2 månad från 2007 och Pest eller kolera tillsammans med Kjell Eriksson och Ola Karlsson.

2002 medverkade Annika Lantz i ett avsnitt i av Rederiet och 2008 hade hon en liten röstroll i Colin Nutleys film Angel.

Dejtingtips i pandemitider

Hur hanterar man egentligen kärlekslivet när man måste distansera sig från andra människor?

En mycket känslig dansk

Efter förra veckans danska bonde visar Claes Malmberg upp en mer känslig sida av våra grannar i söder.

Pia Johanssons prisdrama

Pia Johansson tilldelas ett fint pris, eller är det i själva verket någon annan som vunnit?

Sverige - ett angiverisamhälle

Nu när inte Thomas Quick längre kan ta på sig alla brott har Sverige blivit ett angiverisamhälle enligt André Wickström.