Fångarna på fortet

Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust är spelplats när programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin leder sina lag genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet.

Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust är spelplats när programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin leder sina lag genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet.

Yvonne Ryding berättar om olyckan på fortet

- När jag föll knakade det till i knät och sen kunde jag inte ställa mig upp, berättar Yvonne Ryding.

Vad var det egentligen som hände?
- Jag är lite höjdrädd. Det syns nog inte i tv men det där löpbandet stod säkert en och en halv meter upp i luften. Dessutom går löpbandet jättefort så jag var lite nervös redan från början. Sen finns det heller inget att hålla sig i.

- Jag fick väl ner lite hinkar i alla fall. Det for grejer till höger och vänster och jag bara skrattade. Sista vändan bestämde jag mig för att nu ska jag klara det här och tog i lite extra. Det gjorde att fallet sen blev ännu hårdare.

- I fallet krängde jag till knäet och hörde hur det knakade till. När jag låg där så kände jag att jag inte kunde ställa mig upp.

- Efter ett tag domnade knät bort och det blev värsta pådraget med bår och läkare.

Läkaren sade till Yvonne att hon inte fick vara med mer i tävlingen, men hon ville åtminstone följa med de andra så hennes medtävlande bar med henne runt på Fortet.

Hur känns det nu?
- När jag gjorde illa mig i juni så tog det tre veckor innan jag kom till läkare i Sverige. Då träffade jag en idrottsläkare som inte tyckte det såg så bra ut och sade åt mig att ta det lugnt. Sedan dess har jag varit på magnetröntgen och fick nyss besked om resultaten.

- Det visade att mitt främre korsband är helt av. Det har ju gjort väldigt ont emellanåt och sommaren känns lite bortkastad, men jag är väldigt tålig så det har gått ändå. Nu kommer det att bli operation, eller rehabiliteringsträning 2-3 månader för att se om jag kan använda knät. Går inte det är operation enda lösningen.

Hur blir hösten nu då för dig.
- Min hudvårdsserie har lanserats i USA nu och tanken är att jag ska åka dit. Nu får vi se när och hur det blir av med tanke på operation eller inte.

- Jag har också en rad uppdrag med samarbetspartners för hudvårdsserien, så det är ett pickel att få ihop schemat om jag skulle bli tvungen att opereras.

Fångarna på fortet firar 30 år - så sker firandet i TV4

Fångarna på fortet är TV4:s mest sedda underhållningsprogram som varit med från starten 1990. I mitten av 90-talet snittade programmet 2,5 miljon tittare - varje fredag!
I veckan firas jubilaren i TV4:s kanaler.

Kalle Moraeus trotsar sin rädsla!

"Jag vill inte vara med om att vara instängd under vatten" sa Moraeus innan han klev ner i den läbbiga undervattenscellen.

Fångarna på fortet fyller 30 år – här är säsongens deltagare

Det är dags för Agneta och Gunde att återigen återvända till Fort Boyard, tillsammans med Madame Fouras och alla tävlingslystna deltagare. Dessutom bjuds det på ett nostalgiskt jubileumsavsnitt för att fira att Fångarna på fortet fyller 30 år. Bland de tävlande finns Lotta Engberg, Keyyo, Börje Salming, Ben Mitkus och Thomas Ravelli. Fångarna på fortets nya säsong har premiär fredag den 14 augusti klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.