Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Anders Bagge laddar för Idol

På söndag är Idol äntligen tillbaka, precis som allas vår egen Anders Bagge. Hur har han det så här dagarna innan premiären av Idol 2011?

Stockholm 31 augusti | En något sömnig Anders per telefon:

- Tjenare, tjenare! Oj, det är lite nyvaket här gick upp för en timma sedan.

I våras drog Anders Bagge ut på turné tillsammans med sina jurykollegor Laila Bagge Wahlgren, Pelle Lidell och Alexander Bard för att hitta Sveriges nästa stjärna. När turnén avslutades var succén ett faktum. Med sina 13 000 sökanden kunde det konstateras att Idol 2011 är större än någonsin. Men det betyder inte att Bagge legat på latsidan.

- Jag har arbetat dag och natt med en akademi för låtskrivare och producenter som ska öppnas på söndag. En riktig dröm som äntligen går i uppfyllelse. Sedan har jag varit utomlands och skrivit på en hel del låtar som jag lagt i en liten burk.

Anders fortsätter att skoja:

- Annars har jag väl mest fortsatt att bygga ut här hemma.

Bagge har inte direkt världens minsta hus för er som inte sett det svischa förbi i tv-rutan. Det är snarare en herrgård med en gräsmatta framför större än en fotbollsplan.

Det är Anders fjärde år som medlem i Idoljuryn och han är riktigt taggad men också nyfiken nu när både jurymedlemmar och programledare bytts ut.

- Jag har inte sett programmet än så det ska bli jättespännande att se på söndag. Jag kommer att få springa som en tok mellan invigningen av min skola och Idol. Jag ska i alla fall ladda upp med en stor skottkärra popcorn, det kan jag lova!

Det är inte särskilt svårt att föreställa sig Bagge springa omkring i skolkorridorerna med en stor skottkärra fylld med popcorn. En rätt komisk syn.

Men Bagge, ge oss en bra anledning till varför vi ska titta på programmet i år:

- Jag är ju med igen! Sedan kan jag utlova att det kommer hetta till riktigt ordentligt några gånger i juryn i år. Fast det är klart det har ju ingenting med mig att göra, avslutar han kryptiskt.

Bänka dig i tv-soffan 20:00 på söndag för att ta reda på vad Bagge menar.

Hur tänker du ladda inför Idol? Diskutera nedan tills det är dags för premiären av Idol nu på söndag 20:00 i TV4.

Mer om Idoljuryn

Relaterat

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.