Parlamentet

Varje vecka gör de politiska blocken upp om makten. Frispråkighet och snabba repliker premieras. Lagen siktar både högt och lågt och ger med träffsäker satir och ironi en humoristisk bild av dagens samhälle.

Varje vecka gör de politiska blocken upp om makten. Frispråkighet och snabba repliker premieras. Lagen siktar både högt och lågt och ger med träffsäker satir och ironi en humoristisk bild av dagens samhälle.

I kväll möts Per Andersson, Katrin Sundberg, Magnus och Soran Ismail i Parlamentet

I kvällens program kommer partierna diskutera om vi är på väg in i en matbubbla, om robotar kommer ta över nätmäklarnas jobb och om vi ska fortsätta hålla Saab levande eller inte.

Kvällens kombatanter i Parlamentet är Per Andersson och Katrin Sundberg i det röda laget och Magnus betnér och Soran Ismai i det röda laget.

Katrin Sundberg är skådespelare, koreograf och dansare. Hon har bland annat medverkat i filmerna Underbar och älskad av alla, Wallander och Adam & Eva.

Katrin Sundberg har även varit med i tv-programmen Gäster med gester, Melodifestivalen, Utna en tråd och Glöm inte mamma.

Per Andersson, i det blå partiet,är skådespelare, komiker, estradör manusförfattare och regissör. Han är en av grundpelarna i Grotesco har även synts i tv-program som Time Out, Allsång på Skansen, Hjälp, Babben & co, Extra Extra, Stockholm Live, HippHipp och Melodifestivalen 2011.

Han har också varit med i filmer som Bröderna Carlsson och I rymden finns inga känslor.

Parlamentetveteranen Magnus Betnér belönades 2005 med utmärkelsen Årets manliga komiker i samband med Svenska Stand up-galan. Priset fick han andra gången, som första person någonsin, 2010.

Han har medverkat i bland annat tv-programmen Stockholm live, Extra! Extra!, Veckans nyheter, Sverige dansar och ler, Tack gode gud, Tal till nationen, Roast på Berns och I ditt ansikte.

Magnus Betnér har även släppt fem filmer på DVD Livets ord, Live från Norra Brunn, Inget är heligt, Tal till nationen och Magnus Betnér Collection?.

Han har också gästat Robins, Förkväll, Belinda och Hype.

Soran Ismail har hållit på med ståuppkomik sedan han var 19 år. Sin debut i Parlamentet gjorde han i mars 2008. Då var han den yngsta komiker som någonsin medverkat.

Under hösten 2008 turnerade han tillsammans med komikerna Özz Nûjen, Björn Gustafsson och Måns Möller.

I oktober 2010 startade Soran Ismail podcasten Till slut kommer någon att skratta tillsammans med komikerkollegorna Aron Flam och Petter Bristav. Podcasten har bland annat gästats av Henrik Schyffert, Alex Schulman, David Batra, Magnus Betnér och Petra Mede.

Dejtingtips i pandemitider

Hur hanterar man egentligen kärlekslivet när man måste distansera sig från andra människor?

En mycket känslig dansk

Efter förra veckans danska bonde visar Claes Malmberg upp en mer känslig sida av våra grannar i söder.

Pia Johanssons prisdrama

Pia Johansson tilldelas ett fint pris, eller är det i själva verket någon annan som vunnit?

Sverige - ett angiverisamhälle

Nu när inte Thomas Quick längre kan ta på sig alla brott har Sverige blivit ett angiverisamhälle enligt André Wickström.