Det okända

Tror du också på spöken? Sveriges främsta medier tar sig an kusliga fenomen och hemsökta hus för att hjälp människor som inte vågar sova utan tänd lampa!

Linda Thelenius får hjälp av medier i det Det okända

Linda Thelenius, före detta Rosing, är med i nya säsongen av Det okända.
Bloggerskan kontaktade själv programmet efter att flera oförklarliga saker hänt i hennes hem.
- Man blir ju jätterädd, det är skitobehagligt, säger Linda Thelenius.

På måndag är det säsongsstart för Det okända i Sjuan. Och under hösten får vi bland annat följa med när programmets medier försöker hjälpa Linda Thelenius, 37, efter att flera övernaturliga händelser inträffat i hennes lägenhet i Stockholm. Bland annat har familjens tv startat och stängt av sig själv och Lindas sänglampa tänds och släcks mitt i natten. Även yngsta sonen Kean har drabbats då hans leksaker mystiskt flyttats från hans sovrum till vardagsrummet när ingen varit hemma.
- Det märkligaste som hänt var att det var barnhandsavtryck på vår spegel i hallen och de matchar inte några av våra barns händer. Och mitt i avtrycket var det en bild på en dam. Det var inte okej, då bestämde jag mig för att kontakta Det okända, säger Linda Thelenius.

Det okända är ett svenskt ockult magasin från 2011. Det här är den elfte säsongen och den sänds i 14 delar. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar och spöken, medan andra vittnar om märkliga fenomen och oförklarliga händelser.
Programledare Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta som känner att situationen blivit ohållbar.
Liksom i tidigare säsonger medverkar bland andra medierna Lena Ranehag, Terry Evans, Birkan Tore och Camilla Öhrnberg. Ny för säsongen är mediet Pierre Hasselbrandt.

Första avsnittet av nya säsongen kan du se Sjuan klockan 21:00 på måndag.

Ny säsong av Det okända!

Den 29 augusti är det äntligen dags för en ny säsong av Det okända.
En stor nyhet är att publikfavoriten och mediet Lena Rangehag är tillbaka!

OBS! Programmet har ny sändningstid - onsdagar 21.00

Det okända är tillbaka – på ny dag

Programledaren Caroline Giertz är tillbaka i en ny säsong av Det okända. Tillsammans med några av Sveriges mest erfarna medium söker hon förklaringar på mystiska fenomen.

Säsongsstart för Det okända

Programledaren Caroline Giertz fortsätter söka efter förklaringar till mystiska fenomen när Det okända är tillbaka med en ny säsong - med start onsdag 16 augusti 21.00.

Trailer Det okända

Caroline Giertz fortsätter söka efter förklaringar till mystiska fenomen tillsammans med flera medium när Det okända är tillbaka med en ny säsong.

Det okända - extramaterial Alborgen

Soli Oveland fixade som vanligt i ordning på kvällen, innan ett konferensgäng skulle komma dagen efter. Till hennes förvåning möttes hon av en märklig syn när hon kom dit på morgonen för att ordna det sista.

Se hela Andreas Östlunds casting till Det okända

Andreas Östlund bor i Nyköping och arbetar som medium. Han håller i seanser, gör privata konsultationer och gör husrensningar i hemsökta hus. Sedan barnsben har Andreas varit medial och idag använder han den gåvan som ett verktyg för att hjälpa andra människor. Andreas förmedlar som medium budskap från den andra sidan och är en kanal till andevärlden. Han kan inte styra vilka andar som kommer fram, men hans övertygelse är att de budskap som kommer fram är menade att höras just då och där.

Här attackerar fenomen den låsta sovrumsdörren

En kväll när fenomenen börjar störa mer än vad de brukar stänger Fabian och Anna Zepeda in sig själva och barnen i deras sovrum och då attackerar fenomenden dörren.

Anmäl dig till Det okända

Nu söker vi nya spännande fall inför nästa säsong av Det okända. Behöver du hjälp av våra medium? Fyll i formuläret här nedan om du är intresserad och kan tänka dig att medverka i tv.

Ny säsong av Det okända i TV4 Plus i kväll 20:00

I kväll är det säsongspremiär för Det okända i TV4 Plus 20:00.
Jörgen Gustafsson beger sig till ett hemsökt pensionat Körningsgården på Höga Kusten där gästerna klagat på osaliga andar.

Han säger: Fan, fan, fan!

Mediet Lena Ranehag kommer till Anders och Hanna som vill ha reda på vem eller vilka som rör sig i huset och på gården.

Det här händer i vår

I tolv program besöker Caroline Giertz och medierna människor runt om i landet för att undersöka oförklarliga händelser.

Det här är Det okända

Det bankas i väggarna, saker flyttas, möbler släpas, dörrar öppnas och lampor tänds och släcks. Någon, som inte syns, är närvarande. I höst fortsätter det att spöka i Det okända.