Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Se de största stjärnornas första auditions i Idol

Idolresan börjar alltid med auditions. För att få chansen att övertyga det svenska folket så måste man också ta sig förbi den inte alltid så lättövertalade juryn.

Idol är ingen dans på rosor, det vet de som ställts inför den tuffa Idoljuryn. För även om du kan sjunga så är det ett riktigt eldprov att klara av att genomföra sin audition utan att nervositeten spelar dig ett spratt. Men det är några Idoler i historien som har klarat sig galant genom detta moment. Darin Zanyar, Danny Saucedo, Erik Grönwall och Anna Bergendahl är tre bra exempel.

Under säsongen 2011 gjordes en omröstning på Idolsajten om vilken audition som är bäst genom tiderna. Inte helt oväntat vann Moa Lignell som knäckte juryn under auditionturnén med sin egenskrivna låt When I held ya.

Se också ett av Loreens framträdanden i Idol Sverige.

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.