Postkodmiljonären

En tävlande har chans att vinna en miljon kronor om personen klarar av femton frågor. Tittarna har även möjlighet att vinna pengar på sin bostadsadress genom att vara med i Svenska Postkodlotteriet. Programledare är Rickard Sjöberg.

En tävlande har chans att vinna en miljon kronor om personen klarar av femton frågor. Tittarna har även möjlighet att vinna pengar på sin bostadsadress genom att vara med i Svenska Postkodlotteriet. Programledare är Rickard Sjöberg.

Så firar Postkodmiljonären och Rickard Sjöberg 500 avsnitt

Under fredagen sänds det 500:e avsnittet av Postkodmiljonären vilket firas med extra vinstpengar och ytterligare en livlina.
Programledaren Rickard Sjöberg tycker fortfarande att det är lika kul att gå till jobbet.
- Det är enormt spännande varenda gång vi ska spela in. Man vet aldrig när det blixtrar till, säger han.

I helgen sänds det 500:e avsnittet av Postkodmiljonären och under alla program har Rickard Sjöberg ställt fler frågor än han kan minnas.
- Ibland kan jag titta på programmet och tänka ”vilken klurig fråga undrar vad rätt svar är”. Fast att det var jag som ställde den och jag som gav svaret, säger han.
Den rutinerade programledarens hjärta klappar alltid lite extra när människor som verkligen behöver pengarna är med och tävlar.
- Det var en kvinna som varit sjukskriven i flera år och öppet deklarerade att hon hade svårt att komma in på arbetsmarknaden igen. Hon hade flera obetalda räkningar och det hade varit knapert för henne. Hon fick med sig 150 000. Då kände man att pengarna kommit rätt, säger Rickard.

"Yrkesstolthet"


Men hur mycket han än känner för de tävlande skulle han aldrig hinta om rätt svar.
- Det skulle min yrkesstolthet sätta stopp för, säger han.
Men en gång råkade faktiskt tv-mannen försäga sig. Det när en kvinna fick frågan ”Vem är naken på omslaget på sin nya bok Den nakna sanningen”. Efter att ha använt livlinan 50/50 hade hon bara alternativen Linda Rosing och Lars Leijonborg kvar och svarade Lars Leijonborg.
- Då försa jag mig faktiskt. Jag tittade ner i skärmen och sa ”så det är Lars Leijonborg som är naken på omslaget till sin nya bok”.

Tidigare miljonvinnare


Då kom kvinnan på sig och rättade till svaret till Linda Rosing illa kvickt.
- Det var ganska dråpligt. Hon blev helt blockerad och tänkte bara på vem som skrivit en ny bok och glömde helt bort delen med att någon var naken, säger Rickard.
Det slutade med att hon gick från programmet med 20 000 kronor och Rickard minns mycket väl vad hon skulle använda pengarna till.
- Hon vände sig till sin Christer uppe på läktaren och sa ”Nu ska vi köpa bubbelpool”, säger Rickard.
För att fira det 500:e avsnittet läggs det på en extra nivå på pengaträdet. Så den som tävlar i kväll har chans att vinna fem miljoner kronor. Deltagaren har även möjlighet att utnyttja fem livlinor, den extra livlinan är att få hjälp av de tidigare miljonvinnarna i Postkodmiljonären med en fråga.

Postkodlotteriets "Grannyra" - i ny green screen-studio

Coronapandemin ändrar förutsättningarna för hela vårt samhälle. När det var dags för inspelning av Postkodlotteriets Grannyra fick hela produktionen flytta in i en green screen-studio - på ett digitalt hustak i Simrishamn. Se första minutrarna av programmet här.

Historiska ändringen i Postkodmiljonären

Den 21 augusti är det premiär för Postkodmiljonärens nya livlina “Fråga stjärnorna”. Stjärnpanelen består av radioprofilen Titti Schultz, journalisten Jan Gradvall, och komikern Marika Carlsson – tre kunniga profiler med ett brinnande intresse för frågesport.

"Heta stolen" i Postkodmiljonären

I tre specialprogram av Postkodmiljonären kommer representanter för Autism- och Aspergerförbundet att tävla – dels individuellt mot varandra, dels för att vinna så mycket pengar som möjligt åt organisationen. Den slutliga vinnaren får behålla hälften av vinstsumman själv.

Fanny bryter ihop i "Heta stolen" - Postkodmiljonären

Det blev känslosamt i Postkodmiljonären när Fanny skulle svara på frågan "Vad är okapi?". Tårarna börjar rinna och Rickard Sjöberg förstår inte vad som hänt. Efter att inspelningarna avbrutits så förklarar Fanny om den känslosamma frågan.

Rickards extrafrågor i reklampausen

Rickard Sjöberg ställde några extrafrågor via Postkodmiljonärens Facebooksida under reklamavbrottet i Postkodmiljonären den 2 februari 2018. Här kan du se hela sändningen och försöka klura ut svaret på Rickards 3 extrafrågor.

Hon svarar iskallt på miljonfrågan i Postkodmiljonären

I Postkodmiljonärens heta stol sitter Ylva Orrmell från Saltsjöbaden. Utan hjälp av livlinor avancerar hon fram till miljonfrågan ”Vad av följande beskriver bäst en hanrej?”. Efter en kort betänketid svarar hon iskallt på frågan.