Så mycket bättre

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Så tolkade artisterna Timbuktus låtar

Rap-försök från Ledin och Wiehe och ännu en egensinnig Laleh-tolkning var några av inslagen när artisterna tog sig av Timbuktus låtar.

Hur griper sig en gammal proggare an en raplåt? Svar: Med entusiasm och energi. Det gick inte att ta miste på att Mikael Wiehe lade ner själ och hjärta i framförandet när han tolkade Timbuktus "Jag drar" så att rösten sprack i de höga partierna.

- Det var som 110 meter häck, sa Jason till en lätt anfådd Wiehe efter framträdandet.
- Jag har länge velat höra dig sjunga en av mina låtar. Det lät skitbra.

Under lunchen fick Jason dessutom njuta av Eva Dahlgrens version av "Strö lite socker på mig" i omisskännelig Dahlgren-stil, och en ballad där Lena Philipsson sjöng "The botten is nådd" till eget pianokomp.

Middagen bjöd på Tomas Ledins tolkning av "Gott folk" och en reggaegungande "Det löser sig"-version av E-Type, innan Laleh avrundade med ännu en ytterst personlig omtolkning, denna gång av Timbuktus "Alla vill till himmelen men ingen vill dö".

Här kan du avnjuta alla låtarna igen i oavkortade versioner.

Loreen - Du är min man

Loreen tolkar Helen Sjöholm/Benny Andersson - Du är min man i Så mycket bättre 2020.

Loreen - Alice

Loreen tolkar Plura/Eldkvarn - Alice i Så mycket bättre 2020.

Ana Diaz - Regnet

Ana Diaz tolkar Newkid - Jag gråter bara i regnet i Så mycket bättre 2020.

Newkid - Starkare

Newkid tolkar Ana Diaz "Starkare" i Så mycket bättre 2020.