Bonde söker fru

Dejtingsugna singelbönder får hjälp med att hitta kärleken. Bönderna får brev från sina potentiella partners och väljer ut sina favoriter. Några av dem kommer så småningom att flytta in hos sin favoritbonde för att se om kärlek uppstår.

Helene Berg: "Han är mjuk på ett bra sätt"

Den forna hopptränaren Helene Berg, 30, tvekade inte att mejla till hästbonden Pär-Ola Nyström i Bonde söker fru. "Jag visste vem han var sen innan då vi har samma yrke".

Berätta om ditt yrke.
- I dagsläget jobbar jag som mediesäljare på företaget News factory sedan tre månader tillbaka. Jag har alltid tidigare i livet jobbat med hästar och då som ridinstruktör/stallchef och hopptränare.

Vad gör du när du är ledig?
- På min lediga tid är jag mycket jag med min dotter. Vi brukar åka runt på hopptävlingar på helgerna och peppa mina elever som tävlar. Annars lurar jag hem mina vänner för förhoppningsvis goda middagar sen händer det väl att vi går ut en sväng. Tränar gör jag också en hel del.

Beskriv din drömkille.
- Min drömkille är för det första ingen kille - utan jag vill ha en man. Han måste vara säker på sig själv, ha ett eget liv, stå med båda fötterna på jorden, romantisk, positiv (avskyr negativa människor), spontan ,glad ,charmig och det måste vara lite drag i honom annars så står jag inte ut.

Varför valde du att skriva till Pär-Ola?
- För att jag visste vem det var och för att vi har samma yrke. Jag tvekade inte när jag skrev mejlet till TV4 men däremot så glömde jag bort det dagen efter, så det tog ett tag innan jag förstod vad det gällde när TV4 ringde.

Vad föll du för hos honom?
- Jag gillar Pelle för att han är mjuk på ett bra sätt. Inte mesig utan mjuk i sitt sätt att vara men endå rak .

När du väl fick träffa honom och komma till gården, var han då som du hade förväntat dig genom hans tv-presentation?
- Ja det var han absolut.

Hur har dina tidigare relationer sett ut? (hur länge var du singel innan du sökte till programmet?
- Jag hade varit singel i cirka två innan programmet. Jag har bara haft två långa förhållanden och ett kort.

Hur är du som person?
- Jag är glad, gillar att ha mycket att göra, jag vet vad jag vill, omtänksam, romantisk. Det finns inga problem utan bara lösningar, mitt motto.

Vad är det viktigaste i ett fungerande förhållande?
- Tillit! Ett förhållande utan det fungerar inte. Man ska ha kul ihop, göra de där småsakerna i vardagen som gör det hela mycket roligare. Romantik!

Berätta något om dig som inte kommer fram i programmet?
- Det finns inget direkt som inte kommer fram jag var mig själv hela tiden.

Hur var stämningen på gården?
- Den var bra tyckte jag. Vi hade jättetrevligt under hela tiden!.

Vem av tjejerna kom du minst överens med och varför?
- Sofia var väl den som jag inte ens la någon tid på att komma överens med. Inte alls min typ så det var nog bra att jag inte ens försökte.

Namn: Helene Berg
Ålder: 30 år
Yrke: Mediesäljare
Bor: Sollentuna
Familj: Min dotter Victoria

Sök till Bonde söker fru på TV4

Är du bonde och sugen på att söka kärleken med TV4:s hjälp? Då ska du självklart söka till Bonde söker fru! Ta chansen att nå ut till hela Sverige för att hitta din potentiella livskamrat.

Jubileumsprogram när Bonde söker fru fyller 15 år

I hela 15 säsonger har Bonde söker fru hjälpt bönder i hela landet att hitta kärleken. Nu är det dags att fira med två fina avsnitt fulla med tillbakablickar och framtidsplaner. Programleder gör Linda Lindorff.

Favoriten Nicklas kommer med tråkigt besked

Redan på Sundbyholms slott blev Nicklas snabbt en av Patriks favoriter, men efter några dagar på gården i Småland måste Nicklas berätta om ett tufft beslut.

Mats och Johannas starka känslostorm - Bonde söker fru 2020

När hästbonden och hovslagaren Mats Thomsson pratar om tillit och flykt när han visar hur man skor hästar så blir Johanna så berörd att hon måste lämna stallet. ”Du förstår inte hur starkt jag känner.”

Skogsbondens osannolika kärlekshistoria

Skogsbonden Jon-Erik från Näsviken blev sjuk i Covid-19 och kunde inte delta i Bonde söker fru – Kärlek åt alla.
Men gick han gå igenom breven han fått - och såg att hans gamla ungdomskärlek Karin hade skrivit ett av dem. ”Vad är det som händer?”

Mats kommer med smärtsamt besked

Några dagars ensam väntan på Covid19-test har gett bonden Mats tid att tänka igenom vilka av kvinnorna han vill fortsätta dejta på gården.

Här är svaret på Mats Covid19-prov – Bonde söker fru 2020

I Bonde söker fru 2020 fick Mats Thomsson, 54, hästbonde och hovslagare, Gotland, ont i halsen. Han agerade snabbt och gjorde ett test för att se om han hade fått Covid-19. Nu har han fått resultatet och kvinnorna ska informeras. ”Tanken på att det kan ta slut har ju funnits.”

Pontus romantiska stund med Isabelle

Redan från början har Isabelle varit en av Pontus favoriter och äntligen lyckas de få lite egentid - något som slutar väldigt bra.

Pär tvingas lämna Linn i Bonde söker fru

Linn Regild från Färingsö i Bonde söker fru - Kärlek åt alla - har fått en koppling till Pär. Men de båda bönderna har det svårt att förena sina liv och när Linn är på singeldejt så lämnar Pär området eftersom han måste hem och jobba. ”Jag hoppas på det bästa och att jag kommer tillbaka.”

Bonde-Patrik svimmade av på gården

Plötsligt svimmade skogsbonden Patrik Fernlund av på sin gård hemma i Kråksjö och fick föras i ambulans till sjukhus.