Bingolotto

Svenskt spelprogram. Programmet som bjuder på bingospel, namnkunniga gäster och musik av välkända artister från Bingolottostudion i Göteborg.

Svenskt spelprogram. Programmet som bjuder på bingospel, namnkunniga gäster och musik av välkända artister från Bingolottostudion i Göteborg.

Bingolotto firar 20 år med stort jubileumsprogram

Bingolotto firar 20 år med fullspäckat jubileumsprogram. Bland andra är Leif "Loket" Olsson en av gästprogramledarna och hans minns sin första Bingolotto-sändning väl.
- Grejen var nog att det skulle gå lite åt helsike ibland, säger Loket.

Bingolotto sändes första gången 19 oktober 1991. Då var Leif "Loket" Olsson programledare och husbandet Spotlight stod på scen. Programmet blev snabbt en folkkär lördagsunderhållning. Än i dag är Bingolotto ett av de program som lockat flest tittare i TV4 genom alla år.

- Bingolottos uppesittarkväll 1995 lockade drygt tre miljoner tittare, vilket var otroligt häftigt. Men framförallt är det roligt att programmet hjälpt till att dra in så mycket pengar till de svenska idrottsföreningarna under åren, säger Leif ”Loket” Olsson.

Minns du den första sändningen av Bingolotto i TV4 1991, Leif?
- Jag hade bara sänt Bingolotto i lokal-tv innan. Detta var första gången jag sände programmet med reklamavbrott och var nog lite orolig för att det skulle bli tekniskt strul. På den tiden förberedde vi oss inte alls utan grejen var nog att det skulle gå lite åt helsike ibland. Efter första programmet minns jag att TV4:s telefonväxel blev nerringd av folk som ville ha bingolotter till nästa program, ett tecken på att det gick helt okej.

Var du nervös?
- Nej. Eftersom jag hade sänt Bingolotto i lokal-tv visste jag att det var min grej. Från början tyckte jag att de lokala sändningarna räckte för mig men efter lite tjat tackade jag ja till att leda TV4:s nya satsning. Och tittandet ökade kolossalt från vecka till vecka. Men jag var aldrig nervös, säger Leif ”Loket” Olsson.

Efter Leif ”Loket” Olssons tid som programledare i Bingolotto var det 1999 dags för Lasse Kronér att ta över programmet. Men även Gunde Svan, Rickard Olsson och Lotta Engberg har lett programmet. I dag är det Jan Bylund som på söndagar sänder Bingolotto från en direktsänd studio i Göteborg, nu i kanalen Sjuan.

Jan, hur har tiden som programledare varit hittills?
- Den har varit omtumlande, minst sagt. Det tar tid att sätta sig in i att göra direktsänd tv varje vecka och ha en producent som ropar i örat om nästa inslag eller om hur mycket tid vi har kvar. Det är en helt ny upplevelse för mig. Men det har varit väldigt roligt, inte minst för att barn och ungdomar får en bättre och mer meningsfull fritid tack vare föreningarna som Bingolotto hjälper till att stödja.

I kväll klockan 20.00 sänder TV4 ett två timmar långt direktsänt jubileumsprogram där fina vinster och överraskningar utlovas. Dessutom uppträder bland andra Christer Sjögren, Marie Serneholt och Elisabeth Andreassen.

- Alla gamla programledare kommer att vara på plats i studion och bland annat leda de spel som förknippas med dem. Det blir ett program som fylls med minnesprat och miljoner, meddelar Jan Bylund.

Leif ”Loket” Olsson berättar att han ska ropa på hästen, ett av spelen som uppmärksammades under hans tid som programledare där man hade chans att vinna pengar på en travhäst.

- Det blir nostalgiskt och kul, säger Leif.

Bingolotto med Casper Janebrink och Agneta Sjödin hela sommaren 2021

PROGRAMINFORMATION
30 år ska givetvis firas. Bland annat med direktsänd Midsommarbingo 25 juni och Bingolotto sommaren lång.
Lotta Engberg och Stefan Odelberg tar med blomster i håret med oss på allt som den svenska midsommartraditionen bjuder. Casper Janebrink och Agneta Sjödin ser därefter till att hålla vår underbara och efterlängtade årstid levande i bästa västkustmiljö.

Ferry Svan kapar ved med motorsåg

Gunde Svans son Ferry siktar på att bli bäst i världen på timbersport och vann JVM-guld i maj i Hamburg. Här visar han upp sina färdigheter i Bingolotto.

Ferry Svan flisar ved i Bingolottos studio

Gunde Svans son Ferry siktar på att bli bäst i världen på timbersport och vann JVM-guld i maj i Hamburg. Här visar han upp sina våghalsiga yxkonster i Bingolotto.

"Ingvar I love you!"

En tittare från Värmland som vunnit en bil på Färgfemman utrycker sina känslor och säger till Ingvar ”Ingvar I love you”

Här grundlurar David Hellenius hela Bingolotto-studion

När Bingolotto firar 25 år passade TV4-programledaren David Hellenius på att skoja till det med frun Renée Nyberg. "Är du singel", frågade en Lars Kull som ringde in till Bingolotto-studion i Göteborg.

Bingolotto tillbaka till TV4

I höst gör Bingolotto entré i kanalen där allt började. Efter sju år i systerkanalan Sjuan är det nu dags för programmet att ta plats i TV4-tablån.