Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Idolerna om veckans utmaning

Varje vecka får idolerna en ny utmaning och denna vecka är det en klassiker i idolsammanhang, nämligen Kärlek. Idolerna berättar själva vad de tycker om veckans utmaning.

När Idol drar vidare till Malmö sjunger idolerna två låtar precis som i LInköping. En låt är dedikterad till fansen och den andra till en anhörig. Vem kommer få juryns ögon att tåras? Diskutera nedan och missa inte programmet på fredag 20:00 i TV4.

ROBIN:
ANHÖRIG - You raise me up (Josh Groban)
FANSEN - Let me entertain you (Robbie Williams)

AMANDA F:
ANHÖRIG - True Colors – Cyndi Lauper
FANSEN - Fire – Bruce Springsteen

MOLLY:
ANHÖRIG - If I Ain’t Got You – Alicia Keys
FANSEN - Titanium (feat. Sia) – David Guetta

MOA:
ANHÖRIG - Carry you home (James Blunt)
FANSEN - Sinead O'Connor (Nothing compares 2 U)

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 9: Pär Lernströms stora finalavslöjande

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Pär Lernström som kommer med ett stort avslöjande om Idolfinalen. Dessutom berättar Nikki Amini och Alexander Kronlund vilka låtar som Idoljuryn delat ut till deltagarna i semifinalen.

Så röstar du i Idols semifinal

Vi har kommit hela vägen fram till semifinal, och på fredag är det juryn som gått in och valt låtar till Idolerna. Här är allt du behöver veta om årets semifinal i Idol!

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Sandro Cavazza gästar Idols semifinal

På fredag är det dags för semifinal i Idol 2020 och för att förgylla kvällen ytterligare gästas programmet av Sandro Cavazza.